Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

KT HRLEVL 2004

MV RT. KT HRLEVL 2005. JANUR

 

Soros KT ls: 2005. janur 10.

                    Els napirendknt tjkoztat hangzott el a MV Rt. Plyavasti zletg szervezet talaktsi intzkedsi tervben meghatrozott feladatok vgrehajtsrl dr. Mosczi Lszl figazgat eladsban.

A MV Rt. KT Plyavasti Szakbizottsga soron kvli lsn vlemnyezte a GY.1504-113/2004.sz.

A Plyavasti zletg Szervezetnek mdostsrl cm elterjesztst. Az ahhoz tett szrevteleket, vlemnyeket tovbbtotta a figazgat rnak, december 22-n. (Ezt valamennyi rintett zemi tancs megkapta.) Ezen felvetseinkre a vlaszokbl nhnyat kiemelnk: - pontostottk a szervezet mkdst, a karbantartsnl az ersram alosztlyt nem hozzk ltre a tevkenysg kihelyezs miatt. vkzben lesz egy szervezeti audit, mely rmutat a hinyossgokra, gy szksg esetn korriglni fogjk. Szksges az utastsok tdolgozsa, a normarendszer fellvizsglata.(1982-ben volt utoljra) A tvkzls a PANTEL Rt. s a MV Rt. kztt kttt szerzds(1998) rtelmben csak kzsen rtkesthet.

                    A klnflk napirenden bell Horvth Istvn KT elnk adott tjkoztatst a 2004. december 23-i Alapti lsrl, majd ismertette Dr. Kka Jnos GKM miniszter levelt a MV Rt. Felgyel Bizottsg munkavllali kpviselinek deleglsval kapcsolatban.

 

Soros KT ls: 2005. janur 19.

        Az els napirendi pontban dr. Gulys Tibor Projektigazgat adott szbeli kiegsztst a MV Rt. j munkaszervezetnek kialaktsra ksztett elterjesztshez.

Elmondta, hogy fleg a gpszeti zletgat rinti kt fontos lps. Az egyik a kocsi vizsglat, mely kzlekedsbiztonsgi feladat. A karbantartsi tevkenysgnl pedig olyan lpsre van szksg, amely egyrtelmv teszi ki a gazdja a szemly s ruszlltsban a karbantartsi feladatoknak. A vontatsi szolgltatsi egysg jvje egy valdi zleti szolgltats kialaktsa. Nincs mg dnts a kocsi vizsglati egysg hovatartozsrl, terv szerint a Plyavasti zletghoz tartozna. Az ingatlangazdlkodsnl nem haladtak elre a folyamatok, gy napjainkra kiderlt hogyan kell talaktani. Az ingatlanfejlesztsi projektek nll zleti vllalkozsokk vlnak.(kiemelt Bp-i plyaudvarok) Olyan ingatlan alapot kell ltrehozni melybl, a hasznostsbl szrmaz bevteleket, az alaptevkenysget kiszolgl ingatlanok korszerstsre lehet fordtani. A terv szerint az ingatlanok zemeltetst az IK.KFT. a Szolgltatsi Figazgat irnytsa alatt vgzi.

                    A msodik napirendi pont sorn Orosz D. Balzs Jogi Igazgat ismertette az Alapt dntst a MV Rt. Igazgatsg s Felgyel Bizottsg ltszmnak cskkentsrl s ennek kvetkeztben a Kzponti zemi Tancsot rint a MV Rt Felgyel Bizottsg munkavllali kpviselk deleglsrl. Javasolta, hogy vlaszoljon a KT a miniszteri levlre.

                    A harmadik napirendi pont keretben a MV Rt. Felgyel Bizottsg munkavllali tagjai mondtk el vlemnyket a kialakult helyzettel kapcsolatban. Elmondtk, hogy szeretnnek megbzatsuknak eleget tenni s a pnzgyi v zrsnak vitjban rszt venni, mivel kinevezsk 2005. mjus 31-ig szl.

A klnflk napirenden bell a 2005 vi korengedmnyes s elrehozott regsgi nyugdjazst tmogat sztnz rendszer alkalmazsra ksztett utastst tekintette t a testlet.

 

Konzultatv KT ls: 2005. janur 20.

Konzultci a Plyavasti zletg vezetsvel az zletg szervezetnek vltozsval kapcsolatban tett szrevtelekrl s vlemnyekrl. Az lsen rszt vett dr. Mosczi Lszl Figazgat, Jndi Pter TEB. Igazgat, Szamos Alfonz PMLI. Igazgat, Lipusz Ferenc Osztlyvezet, Polgr Jzsef Projektmenedzser, Vikidl Istvn

Plyavasti Humnpartner vezet.

Az lsre meghvst kapott a TEB s PMLI Igazgatsg szervezeti egysgeinl mkd valamennyi zemi tancs s zemi megbzott. Az rtekezlet sszehvst az indokolta, hogy tbb vgrehajtsi egysgtl rkezett informci arrl, hogy az rintett zemi tancsok nem kaptak kell tjkoztatst a H 4. projekt vgrehajt egysgek talaktsra vonatkoz rszrl. Az lsen ezzel kapcsolatban tbb krdst tettek fel a jelenlv zemi tancsnokok. A teljessg ignye nlkl: A funkcionlis tevkenysget vgzk milyen feladatot kapnak? Lesznek-e visszasorolsok? Mikor kapja meg az osztlymrnksg az ott dolgozkat rint vltozsok tervezett? Hogyan trtnik a mszaki dokumentcik kezelse? A hiba s zavarelhrts megrendelse kinek a feladata lesz? Mi lesz a mrnki szakaszok feladata? A tzvdelem s a vagyonvdelem helye s szerepe az j szervezetben. Ha cskken a ltszm, lesz-e tbb gp? Tvkzlsi optikai kbel hiba esetn kt megrendel kell? A hidsz szakaszok felosztsa hogyan trtnik?

A krdsekre adott vlaszokrl s a jelenlvk ltal kpviselt vlemnyrl kln kiadsban adunk tjkoztatst.

Miskolc, 2005. janur 21. Bodnr Jzsef KT sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: