Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

KT HRLEVL 2005

MV ZRt. KT HRLEVL 2005. OKTBER

Soros KT ls: 2005. Oktber 10.

A MV CARG Rt. Ltrehozsval kapcsolatos, MV ZRt. Gpszeti zletg kocsivizsglit rint munkltati tervekrl adott tjkoztatt Apavri Jzsef Kompenzcis Fosztlyvezet.

Jelenleg ott tartunk, hogy kzel 100%-os a valsznsge annak, hogy ltrejn a MV Carg Rt. Nem foglalkoztak azzal, hogy privatizljk hrom ven bell a trsasgot, csak tkebevonsrl lehet sz. A MV Cargn bell szksges a kocsivizsgl, akik szintn munkajogi jogutdlssal kerlnnek t. A megfelel oktats utn emeltszint brfejlesztst, foglalkoztatsi garancit grt a fosztlyvezet. Az Igazgat Tancs oktber 18-n hozza meg a vgleges dntst.

Msodikknt tjkoztat hangzott el a vasti tvkzlsi tevkenysg kihelyezsrl a Gy.579-1093/2005. sz. tjkoztat anyag alapjn Tari Istvn Osztlyvezet eladsban. A tvkzlsi tevkenysg hatkonysgjavtsra tbb javaslat kszlt 2003-tl, melyet nylt kzbeszerzsi plyzattal indtottak, de ehhez a Pantel Rt. nem jrult hozz. Felszeletelve az optika s a digitlis hlzat kivtelvel 2004-ben ngy cg megvsrolta a tendert, plyzat azonban nem rkezett. 2005 v elejn a teljes tvkzlst hirdetmny nlkli a kzbeszerzsi tancs rsos engedlyvel a GKM informlis behatsra a MV Informatika bevonst javasolja. Szeptember 12-n dnttt a vezets kt vltozatrl, mely szerint a Pantel Kft. s a MV Informatika Kft. lehet az, aki a tevkenysget tveszi. A Vasutasok Szakszervezete szeptember 26-n, a Munkagyi Brsgon kifogst nyjtott be, gy a tovbbi lpseknek halaszt hatlya van. A folyamat a MV ZRt. rszrl ezrt ll.

A klnflken bell a MV ZRt. Plyavasti zletg Mkdsi Kziknyvt kapta meg a testlet. Vlemnyezsre az v vgi tevkenysgi sznet ngy nap szabadsggal trtn kivltst, a D.4.sz. utasts tervezett, az MSZSZ mdostst, a menetkedvezmny rvnyestsi djnak munkabrbl trtn levonst(100Ft/f) rsos formban adta t a munkltat.

Soros KT ls: 2005. Oktber 17.

Elsknt az rufuvarozsi zletg nll trsasgg alaptsa cm rsos elterjesztshez tett szbeli kiegsztst Kozk Tams vezrigazgat helyettes. Elmondta, hogy elksztettk az zleti tervet 2006-2008 vekre, amelyben rtkteremt logisztikai szolgltatsokat s ezzel egy magasabb hozzadott rtket, jelent piacot szerez meg a Cargo. Beszlt az rbevtelt meghatroz tnyezkrl, az export, import s tranzit alakulsrl, majd szlt a munkavllalkat legjobban rdekl ltszmrl, mely 2006-ban tlag 3111 f, mg 2008-ra 3049 f vrhat. Ltszmlepts nem lesz. A MV Cargo s a marad MV ZRt. kapcsolatrendszernek, klnsen a gpszetre gyakorolt hatsa rvid s hossz tvon meghatroz marad. Krdsre vlaszolva az MRP-vel kapcsolatban kifejtette, hogy komplex program kszl 2006. msodik felre. Kovcs Imre figazgat az zemeltetshez fztt gondolataival rvilgtott arra, hogy fejleszteni kell az informatikt s a kocsiparkot, mert erre ma a MV ZRt. kptelen. Apavri Jzsef Kompenzcis Fosztlyvezet a MV Cargo ZRt. szervezeti felptshez s a humnpolitikai feladatokhoz rkezett krdsekre vlaszolt. A helyi T-k kpviseli krdseikkel s javaslataikkal idnknt nehz helyzetbe hoztk a vezetket. A szakbizottsg sszegezte az szrevteleket s tovbbtotta azt a vezrigazgat helyettes fel.

Ezt kveten a MV ZRt. j Esly Alaptvny plyzatrl Toth Sndor igazgat szmolt be. A MV-nl csoportos ltszmleptsben rintettek tmogatsra 170 MFt. vissza nem trthet tmogatst nyert el a cg. Ez egy thidal megolds a MV-VEK programba val belpshez. Az Alaptvny mindenkinek segt. Munkaerpiaci trningre a munkavllalk tmogatst ebbl a forrsbl biztostjk.

A klnflken bell a szocilis bizottsg hrom f krelmt trgyalta. A debreceni terlethez tartoz ingatlanok rtkestsvel kapcsolatos llspont kialaktsrl dnttt a KT. Az elfogadott MV ZRt. Alapt Okirat alapjn a testlet javaslatot tesz a munkavllali FB. tagsgra a tulajdonos fel.

Soros KT ls: 2005. Oktber 24.

A MV ZRt. ltalnos vezrigazgat helyettese bemutatkozsa utn tjkoztatott a trsasg eltt ll fbb feladatokrl. Tz hnap is elg arra, hogy egy j filozfit meghonostson a MV-nl, kezdte mondandjt Heinczinger Istvn. A vasutas trsadalom rangjnak visszalltsa is a cljai kztt szerepel. Az oktats terletn komoly lpseket kell tenni, mert a vast a vasutasok nlkl nem fog mkdni. A kzponti irnytst t kell alaktani gy, hogy a ngy zletg legyen a kzppontban, ezltal a szervezet knnyebb, tlthatbb vljon. Az rdekeltsgi rendszert t kell alaktani, az egyszer vasutas is rszesedjen a megtakartsokbl, teht legyen prmium a vgeken is. A piacon maradshoz a MV szolgltatsi sznvonalt emelni kell. Fell kell vizsglni az ingatlannal kapcsolatos koncepcikat.

Msodikknt a Szervezetfejlesztsi s Kpzsi Fosztly munkatrsainak megkeressre az zemi tancsok bevonsval a szervezeti kultra krdvek kiosztsban, begyjtsben vllalt feladatot a KT.

A harmadik napirend sorn a vonatfel-s tvteli tevkenysg tervezett racionalizlsrl adott tjkoztatst Lipusz Ferenc Osztlyvezet s Wikidl Istvn Plyavasti Humnpartner vezet.

Miskolc 2005. Oktber 25.

Bodnr Jzsef KT Sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: