Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

HRLEVL

MV Zrt. KT szeptemberi hrlevl

Soros ls, szeptember 13.

Az els napirend keretben tjkoztatt hallgatott meg a testlet kiegszlve a helyi zemi tancsok kpviselivel, a Beszerzsi- s Logisztikai Igazgatsg szervezeti mkdsre s MSZSZ szerinti feladatkrben meghatrozottak vgrehajtsra vonatkoz elkpzelsekrl.

Szeptember 1-tl vltozott a MV Zrt. Mkdsi s Szervezeti Szablyzata. Az MSZSZ vltozs nagyban rintette a Trsasgi Szolgltats Igazgatsg mkdst, felptst, tbbek kztt j nevet kapott: Beszerzsi s Logisztikai Igazgatsg lett a megnevezse. Az igazgatsg lre jlius 2-tl j vezet kerlt. Mindezen vltozsok rvid bevezetjvel trt r Krnicz Roland BLI igazgat tjkoztatjnak megtartsra:

A vllalati mkds egyik legjelentsebb terlete az anyagellts. Tudatos, tervezett mkds az alapja. Egymsra pl csapatknt kell mkdni, egymst kell segteni. Maximlisan meg kell felelni az elvrsoknak. Fontos feladat a szervezet fejlesztse az j struktrnak megfelelen: hinyz sttuszok feltltse, optimlis munkaszervezs, egyenletes munkamegoszts. Beszerzsi divzit rinten 20 f felvtelre kaptak engedlyt.

Elmondta, hogy tjkoztatjk a munkavllalikat 30 napon bell a feladataikrl a munkakri lers keretben. A raktrozsi kszlet felemelst tervezik. A tudatosan elre tervezett anyagoknl viszont nem cl a nagy raktr kszlet. Az eddigi anyagellts nehzsgeinek okt a humnerforrs hinyban ltjk. Ezt kveten krdsekre vlaszolt. Mit tesz a szlltsi idk elhzdsa, be nem tartsa ellen? Vlasz: Krem, jelezzk az elmaradst, hogy esetleg szankcit lehessen alkalmazni a szlltkkal szemben. Az anyaglistk letiltsrl pldul hlncok. Azt gondoltk, hogy a gpkocsi flotta rszt kpezik. A ptlsra intzkedtek a havazs eltt meg fognak rkezni a hlncok. Kiemelten kell kezelni az ajnlatkrst, versenyeztetst, kzbeszerzsi eljrsok lebonyoltst.

Msodikknt jlti ingatlan brbeadshoz jrult hozz a testlet Sifok 7407 hrsz. Ingatlan esetben. A napirend trgyalsa sorn a KT krte az elterjeszttl, a szerzds 4-es mellkletben lertakat rszletesebben kifejtst. Hrom dl (Balatonfenyves, 2 db Harknyi dl) esetben korbban a brlsre vonatkoz anomlik megszntetst krte. Ez nem trtnt meg, ezrt az elterjesztst ismtelten nem fogadta el a testlet.

A klnflken bell seglyezsrl dnttt a KT.

Soros KT ls, szeptember 27.

A napirendi pontok trgyalsa eltt elksznt Buzinkay Tams a Vagyonkezel Zrt. vezrigazgatja, az IK.Kft gyvezetje. Horvth Istvn KT elnk mltatta, majd szimbolikusan egy vasutas sapka s emlkrem tadsval ksznte meg az elmlt vek kiegyenslyozott korrekt munkakapcsolatt.

Elsknt tjkoztat hangzott el a jlti ingatlanok hasznostsnak I-VI. havi tapasztalatairl s a brleti bevtelek alakulsrl. A jlti ingatlanok brbe adsbl szrmaz bevtelek alakulst mutatta be a munkltat, ennek alapjn 83 ingatlan nett brleti dj bevtele 67 653445 Ft.

A msodik napirend keretben a Sifok 4488/3 hrsz. alatti dl brbeadsra nyilvnos liciteljrs kirst kezdemnyezte a munkltat. Az ingatlant gy tudjuk a kzvlemny szmra brbe adni, ha a legszlesebb krben hirdetjk meg. Az rdeklds nvelse rdekben az ingatlanra tbla kihelyezst javasolta a KT,. Ezt kveten tmogatja a nyilvnos liciteljrs kirst az ingatlanra. Az ingatlan brbeadsval nem igazn a MV bevteli forrsait nveljk, annl inkbb az ingatlan llapotnak, llagnak megrzst clozzuk meg.

Harmadikknt Erdlyi Barna gazdasgi vezrigazgat helyettes a MV Zrt. 2012.vi zleti tervnek fbb szmairl, az els flvi gazdlkodsrl valamint a beruhzsi tervben foglaltak teljestsrl tjkoztatta a KT-Kiemelte, hogy van elfogadott zleti terve a MV-nak, a plyavast 42 millird forintot klthet el idn, gy az infrastruktrra tbbet fordthatunk. Arra kell odafigyelnnk, hogy ezt hasznosan tudjuk felhasznlni, jelenjen meg pletben s berendezsben is. A beruhzsok tern a plyavast tavaly 20 millird forintot hasznlt fel. Ezt az idn fajslyosan a plyavasti terletre fkuszlva kvnjuk megduplzni. A cg likviditsi helyzetrl szlva elmondta, hogy a nyr s sz eleje mr rendezett, tovbbi mkdshez kltsgvetsi tmogats vagy hitel formjban szksgnk van. A meglv hiteleink refinanszrozst kell megoldani. Tervezni kell ves szinten milyen anyagok s alkatrszek cserjre van szksg. A plybl kikerl anyagok jrahasznostsval kapcsolatos krdsre vlaszolva a vezrigazgat-helyettes elmondta, hogy llami vagyont nem rtkesthetnk, mivel csak kezelsre van rnk bzva. Tovbbi ksrleteket tesznk az engedly megszerzsre.

A klnflken bell rendkvli vllalati szocilis seglykrelmet brlt el a testlet. Bodnr Jzsef

KT elnk-helyettes sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: