Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV Zrt. KT Hrlevl kln kiadsa

 

Kzsen tisztba tettk Ferencvros-Rendezben a munkakrlmnyeket. Jelents mrtkben javult a Fradi rendez rhelyein dolgoz vltkezelk s kocsirendezk munkakrlmnye, mivel tbb vi egyeztetst kveten megtrtnt a II. VI. VII. rhelyek s az gynevezett aggati helyisg teljes feljtsa.

 

Oktber 11-n a MV Zrt. KT bejrst tartott Ferencvrosban s megtekintette a feljtott rhelyeket. A KT tagjainak Tth Ferenc IGI ISZE egysgvezet adott tjkoztatt az elvgzett munklarl. A bejrson rszt vett Lipusz Ferenc a Forgalmi Igazgatsg osztlyvezetje s Gerzsnyi Gyula a ferencvrosi csompont vezetje. A KT tagjai megllaptottk, hogy jl megalapozott volt 2006-ban a munkltatval kttt megllapods, amely szerint a MV Zrt. tulajdonban, kezelsben lv jlti s sport ingatlanok hasznostsbl szrmaz bevtelt a vasutas munkavllalk munkakrlmnynek javtsra kell fordtani. A ferencvrosi rhelyek rendbettele is ennek a keretnek a terhre trtnt.

A rendez rhelyeinek llapota mr rgen feljtsra szorult. A csompont zemi tancsa, munkavdelmi kpviselete s a szakszervezetek is tbbszr jeleztk a munkavgzsre szinte alkalmatlan kontner rhelyek cserjnek, feljtsnak ignyt. A MV Zrt. KT s KMvB is tbbszr krt tjkoztatt a beruhzs vgrehajtsrl. Kovcs Ern forgalmi s Vrszegi Zoltn ingatlangazdlkodsi igazgat szemlyes felgyelete mellett kezddtt el tavasszal a munka, amit hatridre be is fejeztek.

A bejrst kveten Horvth Istvn KT elnk megksznte valamennyi rintett kzremkdst, kln kiemelve Torkos Gyznek a BSZE beruhzsi koordintornak precz s minden rszletre kiterjed szakmai munkjt. Az elnk megjegyezte, hogy nemcsak az elrt eredmny, hanem a helyisgek llapotnak megrzse is fontos feladat. Ebben kzremkdhetnek a munkavllalk, a munkltat s az rdekkpviseletek is.

Sajnos van mg tennival Fradiban. A Gubacs-rendezi munkavllalk szocilis s higinis munkakrlmnyi feltteleinek megteremtse a kvetkez nagy kihvs. Tekintettel arra, hogy az ltz s az ahhoz kapcsold szocilis pletet, annak mszaki llapota miatt az NTSZ bezratta. A KT javasolta egy szocilis kontner fellltst a Gubacs trfelgyelsgen. Szeretnnk, ha rvid idn bell eredmnyrl lehetne ismtelten beszmolni s nem kellene tbb vet vrni a megvalstsra.

 

A Fradiban eredmnyes volt a KT zskolsa.

A MV Zrt. KT tagjai a Ferencvros rendezi bejrst kveten a Tisztn a vastrt - sszefogs a vonzbb llomsokrt nkntes akci keretn vllaltk a szemlyplyaudvari II. III. IV. vgnyok kztti peronon lv utasvr ablaknak tiszttst s az lloms eltti park takartst. A tettre ksz csapatot elszr munkavdelmi oktatsban rszestettk. Ezt kveten a KT elnke kicsit hzigazdaknt kialaktotta az ablaktisztt vdrs s a falevlldz gereblys csapatot. Ezt kveten a szkafander vdruhba ltztt vidm csapat, nagy tenni akarssal belevgott a takartsba. A kellemes idben vgzett munka kzben j hangulat beszlsok repkedtek a levegben. A tagok megmutattk, hogy a testleti egyttmkds egyttgondolkods mellett a fizikai munkban is sszehangoltan, j eredmnyt tudnak elrni. A teljestmny nmagrt beszl, mivel 50 nagymret, falevllel teli zskot sikerlt a gereblyzst kveten megtlteni. Az ablaktisztts is hatkony volt. Mg a ferencvrosi forgalmi csompont vezetje s munkatrsai is besegtettek. Ezt kln is megkszntk a KT tagjai. Tavasszal taln a MV Kert bevonsval a terlet virgostst is el lehetne vgezni. Ebben is tevkenyen kzremkdne a KT.

Soros KT ls oktber 25.

Elsknt a MV Zrt. tulajdonban, kezelsben s brlkijellsi jogban lv laksok kiutalsra az Ingatlangazdlkodsi Igazgatsg ltal 1-es kategrij laksokra elterjesztett javaslatot trgyalta a KT. A munkltat rszrl Tth Ferenc ISZE egysgvezet s Dorozsmai va humnerforrs menedzsmentvezet voltak az elterjesztk. A Humnerforrs Igazgatsgra berkezett foglalkoztatspolitikai szempontokkal is altmasztott lakskrelmek szma 116. Az res, kiutalhat laksllomny figyelembevtelvel 18 lakskrelem esetn volt lehetsg kiutalsra, melyet egyttdntsben megtett a testlet.

 

A msodik napirend keretben konzultci folyt az rdekkpviseleti tevkenysg elltshoz kapcsold munkavgzs alli mentesls (tvollt) SAP HR rendszerben trtn rgztsnek s elszmolsnak rendjrl szl utasts tervezetrl. Dr. Br Tibor, dr. Szab Imre s Lipcsei Zsuzsanna ismertettk az utasts megalkotsnak szksgessgt. Lnyege, hogy a kaotikus nyilvntarts miatt rendszerbe kell tenni a jogszablyi vltozsok kvetkeztben az rdekvdelmi clbl munkavgzs all mentesl munkavllalk elszmolst. A krdsek, javaslatok s vlemnyek sszegzse utn minden rszletet kln-kln egyeztettek a felek.

 

Harmadikknt a Sifok 4488/3 hrsz- dl brbeadsra nyilvnos liciteljrs kirshoz az egyttdnts meghozatala. A KT hozzjrult, hogy a korbbi, elektronikus rversen kialakult brleti dj az ingatlan kedvez mszaki llapotra tekintettel emelt sszeggel kerljn kirsra.

 

A klnflken bell egy f rszre 40000 forint temetsi seglyt tlt meg a testlet, mg kt szocilis seglykrelmet visszakldtt a vgrehajt szervezeti egysgek rszre helyi dntsre.

 

Bodnr Jzsef

KT elnkhelyettes

sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: