Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV Zrt. KT HRLEVL november

Soros KT ls, november 8.

Elsknt a MV Zrt. tulajdonban, kezelsben s brlkijellsi jogban lv laksok kiutalsra tett javaslatot Dorozsmai va humnerforrs menedzsmentvezet. Elmondta, hogy az IGI ltal meghatrozott laksok kiutalsra a foglakoztats-politikailag indokolt lakskrelmek figyelembevtelvel a budapesti terleten 3 laks mg a pcsi s debreceni terleten 1-1 laks kiutalsra van lehetsg. MV csoport szinten a munkltati jogkrgyakorlk ltal priorizlt foglalkoztatspolitikai krelmek szma 32. A testlet a munkltatval egyttdnttt abban, hogy az 5 kiutalhat lakst melyik vasti trsasg munkavllalja kapja meg. Ezt a javaslatot MV csoport szinten terjeszti a Humnerforrs Igazgatsg az elnk-vezrigazgat el dntsre.

A msodik napirenden bell tjkoztat hangzott el az I-IX. havi szocilis seglykeret felhasznlsrl, ezt kveten javaslat a nagycsaldos munkavllalk idei tmogatsra. Wikidl Istvn a humnerforrs-gazdlkods vezetje elmondta: a szervezeti egysgek a rendelkezsre ll pnzeszkzkkel gy gazdlkodtak, hogy a szocilis seglykeret az v htralv idszakra idarnyosan rendelkezsre ll, mivel az idn a korbbi vekhez kpest nagyobb termszeti katasztrfa nem volt.

A MV Zrt. az elmlt vek gyakorlatt folytatva az idn is l a nagycsaldos munkavllalk szocilis tmogatsnak lehetsgvel. Erre a clra flre tett keret 4 milli Ft, melyhez a fel nem hasznlt temetsi seglybl is tcsoportostst javasolt a KT. A tmogatsi forma meghatrozsnl (SZP krtya, szocilis segly) az elnyk s htrnyok elemzse utn a munkltat a szocilis segly kifizetsre tett javaslatot. A munkltatval a testlet azt dntst hozta, hogy a ngy vagy tbb gyermeket nevelk rszesljenek tmogatsban, amennyiben a kzsen meghatrozott feltteleknek megfelelnek.

Soros KT ls, november 22.

Elsknt a MV j Esly Alaptvny mkdsvel, tevkenysgvel kapcsolatban tjkoztatta a testletet Bnhidi-Nagy Attila humnerforrs igazgat. Elmondta, hogy a kormny dntse alapjn a kzmunka programban a MV Zrt-nek tevkenyen kell rszt vllalnia. Eddig is rszt vett a MV Zrt. a MV Kert Kft-n keresztl, a programban, ez a tevkenysg a jvben az j Esly Alaptvnyba lenne integrlva. Az eddig trsadalmi munkban vgzett feladatokat a jvben kinevezett vezetk ffoglalkozsban vgeznk. Ftevkenysgk a zld terlet karbantartsa lenne. A kzmunksok felgyelett vast kzeli munkknl a MV Zrt. szakemberek ltnk el az alaptvny alkalmazsban. Elmondta mg azt is, hogy a MV Zrt. nem tervez nagy ltszm ltszmcskkentst. Az alaptvny kuratriumba s felgyel bizottsgba munkavllali tag is volt deleglva. A testlet tudomsul vette, hogy a tovbbiakban nem szksges munkavllali kpviselet a testletekbe. A KT hatrozatban ksznte meg a kuratrium s a felgyel bizottsg minden tagjnak az elmlt vekben vgzett felelssgteljes munkt.

Kvetkez tmaknt a munkakri ktelezettsg krben ltrehozott szerzi jogvdelem al tartoz alkotsokrl a mszaki tervezs szervezetben cm, ltalnos vezrigazgat-helyettesi utasts tervezetrl trgyalt a KT. A munkltati elterjeszt Hajtman Olaf humnpolitikai szakrt volt. A konzultci sorn a vlemnyezsben megfogalmazott javaslatoknak egy rsze befogadsra kerlt. Kt krds mg nyitott maradt, ennek megoldsra szveges javaslatot kszt a KT. dnts ksbb.

A msodik napirend keretben A stratgiai plyavast fejleszts s lebonyolts szervezet kialaktsnak folyamata, tevkenysgbe tartoz rszterletek feladatai tmakrben adott tjkoztatst Tulik Kroly a szervezet vezetje. Elmondta, hogy a plyavast kt rszre vlt, zemeltetsi s stratgiai szervezetre. Az talaktst a szolgltats javtsa, s a hrom vre elre meghatrozhat grdl tervezs indokolja. Illetve meg kell felelni a HSZ.-ben foglaltaknak is, hogy a plya kapacitskorltozst kt vre elre kellene tervezni. A szervezet ngy lbon ll: 1. mszaki llapot: a terleti kzpontok adjk az adatokat, 2.szllti vast vllalati ignyek: plyahasznlati dj, 3.forrs oldaltervezs: beruhzs, karbantarts, 4. NIF kezelsben lv feladatok: minl tbb beruhzst lehessen megvalstani, napra ksz informciramlssal. A ngy rszfeladat sszerendezsvel az zemeltetsnl a leghatkonyabban lehetne a feladatokat megoldani. Minden koordincira el kell menni, hogy legjobban tudjuk kpviselni a MV Zrt.-t. Az elre tervezsnl a prioritsokat gy lehet meghatrozni. A vgcl az, hogy az ni lssa, a plya paramtereit tudjuk tartani, a felmerl hibkat viszont a tervezeten ki tudjuk javtani. Mszaki ltestmnyek szervezete szeptember 1-el j feladatokat kapott. A MVTI a stratgia ltal kapja a feladatokat, hatridre val tervezst krve. Az zemeltetsnek tudnia kell, hogy a stratgia mit tervez, illetve az zemeltetsnek tjkoztatni kell a stratgit a plya mszaki llapotrl.

Szaniszl gnes szervezetmenedzsment vezet a tjkoztatst azzal egsztette ki, hogy hol vlik szt az zemeltets s a stratgia, erre november 1-re technolgiai utastst dolgoztak ki. Megtrtnt a szemlyek szervezethez integrlsa a feladatokkal egytt. Nem csak a humn erforrst, hanem bizonyos feladatokat is tcsoportostottak. A KT felvetette: Fontos a stratgia s az elre tervezs, de ha a szakanyagellts a mai szinten marad, akkor megint - nem teljesl az elvrs. A vezet vlaszban kifejtette mindenflekppen javtani kell a szakanyagelltson. Most ltja elszr, hogy biztostva lesz a szakanyag, mert 2013 vre mr le van adva a teljes igny. A biztonsgi anyag ignyt is fellvizsgljk, s biztostani fogjk a teljes kszletet.

A tma trgyalst kveten ismtelten egy meghatroz vezettl a PMLI fosztly vezetjtl, Csek Kroly igazgattl ksznt el a testlet. Horvth Istvn KT elnk kiemelte, hogy a snek vilgban eltlttt vtizedei meghatrozak voltak a plys szakterlet tevkenysgben. Szimbolikusan vasutas sapka s emlkrem tadsval fejezte ki a KT kszntt Csek Kroly igazgatnak.

 

A klnflken bell seglyekrl dnttt s a munkltatval ktend zemi megllapods tervezetrl trgyalt a KT.

Bodnr Jzsef

MV Zrt. KT elnkhelyettes

sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: