Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

HRLEVL

MV Zrt. KT februri hrlevl

A MV Zrt. KT soros lse, februr 7.

Az els napirend keretben a KT a MV Zrt. tulajdonban, kezelsben s brl kijellsi jogban lv laksok kiutalsra tett munkltati javaslatrl trgyalt. A Humnerforrs igazgatsgra berkezett foglalkoztatspolitikai szempontok figyelembevtelvel indokolt lakskrelmek ttekintsre kerltek. Kiutalsra az Ingatlangazdlkodsi Igazgatsg ltal 1-es kategrij res s kiutalhat 27 db. laks ll rendelkezsre. A 37 db lakskrelembl, mely az adott laksllomnyhoz rendelhet, csak 26 f rszre van lehetsg lakskiutalsra, hangslyozta Dorozsmai va vezet. A szervezeti egysgek munkltati jogkrgyakorli meghatroztk a prioritst ahol egy terletrl tbben jelentkeztek ugyanazon laksra. Az elterjesztsrl kzs dnts szletett. A budapesti rgiban nem volt kiutalhat llapot laks.

Msodikknt trgyalta a KT a MV Zrt. 2013. vi VBKJ utastst. A KT tagjai ltal feltett krdsekre Wikidl Istvn munkaer gazdlkodsi vezet vlaszolt. Tbb javaslatot elfogadott, de elmondta, hogy a SZP krtya vendglts s szabadid alszmla, melyet a munkavllalk tbbsge krt a szlls alszmlhoz hasonlan mjus s szeptember hnapban nem tudjk kifizetni, mivel ez munkltatnak jelents anyagi terhelssel jrna. Elmondtuk rveinket s a KT krte javaslatnak megfontolst. A msodik napirenden bell a MV Zrt.2013. vi ltszmtervezse cm elterjesztshez Bnhidi-Nagy Atilla humnerforrs igazgat tett szbeli kiegsztst. Hangslyozta, hogy a tulajdonos 2012-ben kinyilatkozta, hogy nem tudja ebben a formban mkdtetni a vasutat. Az talakts prilis 1-tl megvalsul! A terleti igazgatsgok ltrehozsval megerstik a vgrehajtsi pontokat, viszont a MV irnytsi szintjn a duplikcikat megszntetik.Nem fogjuk trni, hogy 8 rbl valakik 2-3 rt dolgozzanak. Elssorban nem a vgrehajtsnl lesz ltszmcskkents. Az rsban feltett krdsekre s szrevtelekre Wikidl Istvn vlaszolt. Elmondta, hogy az elz vi tervbl indult a tervezs mivel gy az igazsgosabb. Lehetleg adminisztratv s operatv irnyts terletn lesz ltszmlepts, mely kihat a vgrehajtsra is ahol a kisebb teljestmny ezt indokolja. Vgig elemezte a terleti kzpontok helyzett, felhvta a figyelmet a DMS bels felvtellel kvn munkavllalkat alkalmazni. Egyetrt azon felvetsnkkel, hogy az utnptls s fiatalts elengedhetetlen a jv vastja szempontjbl. Kpeznek egy 17 fs tartalk keretet. Felsvezetk szerelnek a BSS-tl jelentkezket veszik fel. Szeptember 30-ig kell megkeresni mindenkinek a helyt. A harmadik napirend sorn a MV Zrt. Iratkezelsi Szablyzatrl tartott konzultcin a DMS-Poseidon rendszer indulsrl az els tapasztalatokrl, infokommunikcis s gykezelsi krdsekrl esett sz. A rendszer mkdsi krlmnyeire tekintettel ahol a tbbletterhels miatt gyengbb a teljestmny fokozatos csere valsul meg. Mindenkinek ismernie kell az gykezelsi szablyzatot. A klnflken bell 2 f temetsi segly krelmt brlta el a testlet, illetve 1 ft szocilis seglyben rszestett.

Soros KT ls februr 14.

Elsknt tjkoztat hangzott el a MV Zrt. szolglati helyein a munkavllalk munkavgzsi krlmnyeinek javtsa rdekben 2012. vben vgzett beruhzsi, karbantartsi s feljtsi munklatok teljestsrl s a munkavdelmi ellenrzsek sorn megllaptott hinyossgok megszntetsre tett munkltati intzkedsekrl. Bodolayn Bakk Ilona vezet az rbevtel s a rfordts cljrl adott tjkoztatst. Az Ingatlangazdlkodsi Igazgatsg 2012. v folyamn a munkakrlmny javt s a munkavdelmi ellenrzsek sorn megllaptott hinyossgokat megszntet karbantartsi s beruhzsi, feljtsi munklatokat vgzett el. A vasutas munkavllalk nagy csoportjt rint munkakrlmny javt intzkedsek pnzgyi fedezetnek egy rszt a 2012. vi jlti ingatlan rtkestsbl s hasznostsbl szrmaz bevtelbl biztostottk. Msodikknt trgyalta a testlet a MV Zrt. 2013. vi ltszmtervezsnek szervezeti egysgekre trtn felosztsrl szl elterjesztst. A munkltat kpviseletben Wikidl Istvn munkaer gazdlkodsi vezet elmondta, hogy egyeztetni kell a terleti kzponton bell megvalsthat mozgsokrl. Kiemelte, hogy nem a szervezeti talakts miatt van ltszmlepts. A KT tagjai felhvtk a figyelmet arra, hogy a vgrehajtsnl a vasti technolgik miatt tovbbi ltszmleptst mr nem lehet vgrehajtani, mert srl a vasti kzlekeds biztonsga. A klnflken bell rendkvli szocilis seglyekrl dnttt a testlet.

Soros KT ls februr 21.

Elsknt konzultci keretben a MV Zrt.-nl foglalkoztatott munkavllalk rendkvli munkaidben trtn munkavgzsnek, valamint a kszenlt s gyelet elrendelsnek szablyozsrl szl Elnk-vezrigazgati utasts-tervezetrl trgyalt a testlet. A MV Zrt. munkavllali rszre a rendkvli munkaidben trtn munkavgzs, tovbb az gyelet s kszenlt elrendelsnek szablyozsa, valamint a hatskri, az gyviteli s az eljrsi szablyok meghatrozsa a cl. dr. Szab Imre humnpolitikai szakrt elmondta, hogy fontos tisztzni az gyelet s kszenlt fogalmt. Fontos, hogy ki dnt; amikor a munkltat dnt a tartzkods helysznben, akkor az gyelet,(berendeli a munkavllalt) amikor a munkavllal vlaszt, az kszenlt, mely lehet munkahelyen- s lakson tlttt. Az alkalmazs rtelmezse miatt a gyakorlatban ms mdon hasznljk a fogalmakat a vgrehajtsi egysgek vezeti. Erre a tnyre hvtk fel a figyelmet a KT tagjai.

A klnflken bell Bnhidi-Nagy Attila humnerforrs igazgat rszre a Nemzeti Vasti Plyamkdtet Zrt. szervezeti s mkdsi modelljre vonatkoz elterjeszts lezrsval kapcsolatosan krt levlben tjkoztatst a KT valamint rendkvli szocilis seglyrl is dnttt a testlet.

Bodnr Jzsef KT elnk-helyettes, sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: