Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV Zrt. KT mjusi hrlevl

MV Zrt. soros KT ls mjus 9.

Elsknt a munkltat tjkoztatst adott az I-III. havi seglykeretek felhasznlsrl. Ezt kveten pedig a munkabrelleg s a szocilis seglykeretnek a plyavasti terleten az V.-XII. hnapra, a vrhat szervezeti vltozs miatt az irnytsi terleten az V. hnapra trtn felosztsra tett javaslatrl szletett egyttdnts.

A msodik napirend keretben a MV Zrt. MSZSZ, MV Vagyonkezel Zrt. SZMSZ, MV Szolgltat Kzpont Zrt. SZMSZ tervezetekrl adott szbeli kiegszt tjkoztatst Szaniszl gnes mkdstmogats s szervezetmenedzsment vezet. A KT sszestett vlemnyben megllaptotta, hogy a vagyonkezel trsasg szervezeti felptse nagyon tagolt s sok a vezeti szint. Egyes tevkenysgi krk feladatai 30 pontban, szinte munkakri lers formtumban kerltek meghatrozsra. A Szolgltat Trsasg szerveztben az zleti tevkenysgek jl elhatroltak, de egyes tevkenysgi krk feladatainak felsorolsa szintn nagyon rszletes. A plyavasti szervezetben az alapszakmai tevkenysgek fosztlyi struktrjnak megvltoztatsa a hlzati szakmai krdsek koordincijban s az egysges szakmai elvek rvnyre juttatsban kockzatot jelenthet. A KT tagjai felhvtk a figyelmet arra, hogy a tervezett szervezeti vltozsok sorn tbb olyan megoldsra vr feladat van, amely az talakul vllalatokat hozza nehz helyzetbe indulskor s kedveztlenl hat a munkavllalkra, pldul a menetkedvezmny krdsnek rendezse. A klnflken bell a MV Zrt. Felgyel Bizottsg munkavllali tagjainak mjusban lejr mandtumnak meghosszabbtsrl s a szksges eljrs lefolytatsrl, valamint munkabr ellegek, rendkvli lethelyzetbe kerl munkavllali s temetsi seglyrl dnttt a testlet.

MV Zrt. KT soros ls mjus 16-n

Elsknt trgyals folyt a munkltat szemlyben bekvetkez vltozs sorn a munkavllalkat rint tervezett intzkedsekrl, a MV Szolgltat Zrt. s a MV Vagyonkezel Zrt.-vel ktend Megllapods-tervezetekrl. Munkltati elterjeszt Bnhidi-Nagy Attila humnerforrs igazgat s dr. Nemeskri-Kutln Endre munkajogi vezet volt. Szban ismertettk a munkltat llspontjt a jnius 1-jtl ltrejv MV Szolgltat Kzpont illetve a MV Vagyonkezel Zrt.-be tkerl munkavllalkat rint az Mt. 265.-ban meghatrozott megllapods-tervezetekrl. A KT tagjai elmondtk szrevteleiket az rintett munkavllali kr munkltatsval, juttatsaival kapcsolatos a bizonytalansgok rendezse rdekben. A KT nem rtett egyet a szolgltat trsasgnl az zemi tancsi kpviselet centralizlsval kapcsolatos munkltati llsponttal. A felek abban llapodtak meg, hogy tovbb folytatjk a trgyalst.

Msodikknt tjkoztat hangzott el a MV Zrt. Felgyel Bizottsg munkavllali kpviseli tevkenysgrl. Papp Zoltn FB tag beszmolt az elmlt idszakban vgzett munkjrl, nehzsgekrl, dntsekrl. A klnflkben a MV Zrt. FB munkavllali kldtteinek jellsvel kapcsolatos feladatokrl, a jellsi eljrsrl s a jelltekrl trgyalt a testlet.

MV Zrt. KT s MV Zrt. KMvB egyttes lse, mjus 23.

Az els napirendi ponton bell tjkoztat hangzott el a MV Zrt. 2012. vi munkabaleseti helyzetrl, valamint a foglalkoztatspolitikai krlmnyekrl. Az tadott rsbeli anyaghoz szbeli kiegsztst adott Csank Pter munkabiztonsgi csoportvezet. Elmondta, hogy az egy baleseti srltre jut munkakptelen napok szma cskkent, a balesetek utni felgygyulsi id pedig jelentsen rvidlt. Az egyni vdeszkz ellts nagyrszt folyamatosan biztostott volt. A vdeszkzk dnt tbbsgt kzponti kzbeszerzssel biztostottk. Elmondta, hogy j brvd ksztmnyek bevezetse vrhat. A hatsgi ellenrzsek sorn megllaptott hinyossgok megszntetsre kerltek, munkavdelmi brsgot nem szabtak ki. A szocilis ltestmnyek sznvonalnak javtsra, fejlesztsre vonatkoz megllaptsok az Ingatlangazdlkodsi Igazgatsg szmra jelezve lettek. A munkabalesetek szmnak cskkentse rdekben a tovbbiakban is kiemelten kell kezelni a munkavllalk munkakrlmnyeinek javtsra irnyul, javasolt intzkedsek vgrehajtst. A munkavdelmi oktatsokon elemezni kell a baleseti okokat, klnsen a munkavllalk figyelmetlensgvel sszefgg esemnyeket. A KT s a KMvB tagjai elmondtk, hogy a munkakrlmny javt intzkedsek fokozottabb elrehaladsa hozzjrulna a munkabalesetek megelzshez is. Jeleztk azt is, hogy vannak tbb ve hzd ismtld hinyossgok, melyek mielbbi megoldsra vrnak. A klnflken bell szocilis seglyekben dnttt a testlet.

MV Zrt. KT soros ls, mjus 30.

Az els napirend sorn a MV Zrt. Felgyel Bizottsg munkavllali kldtteinek jellst megelzen a cgnl mkd szakszervezetek vlemnyt hallgatta meg a testlet. Horvth Istvn a KT elnke ismertette a jellsi s eljrsi folyamatot. Az rintett szakszervezetek elektronikusan s postai ton kaptak rtestst a KT ltal javasolt jelltek szemlyrl, illetve a jelltekrl trtn dntst megelzen vlemnyk meghallgatsnak idpontjrl. Az lsen megjelent ngy szakszervezet (VSZ, VDSZSZ, PVDSZ, GSZ) kpviseli elmondtk vlemnyket. A MOSZ levlben fejezte ki tmogatst a KT javaslatval kapcsolatban.

A napirend kapcsn a KT hatrozatban ksznte meg Brny Balzs Pter, Gask Istvn, Horvth Istvn, Karcsony Szilrd, Simon Dezs munkavllali kldttek elmlt t vben vgzett munkjt.

Msodikknt a KT nylt szavazssal dnttt, hogy az alapt fel Gask Istvn s Papp Zoltn szakszervezeti elnkket a trsasg munkavllalit jelli munkavllali kldttnek s javasolja a MV Zrt. alaptjnak a felgyel bizottsg tagjnak trtn megvlasztsukat.

A harmadik napirenden bell trgyals zajlott a munkltat szemlyben bekvetkez, a munkavllalkat rint tervezett intzkedsekrl, a MV Szolgltat Zrt. s a MV Vagyonkezel Zrt.-vel ktend megllapods-tervezetekrl. A munkltat kpviseletben dr. Nemeskri-Kutln Endre s dr. Szab Imre adta meg a vlaszokat az rsban megkldtt KT llspontra. tmeneti intzkeds trtnik a menetkedvezmnnyel kapcsolatosan, a brfejleszts a MV csoport vllalatainl egysgesen lesz vgrehajtva. Az tszll munkavllalkat folyamatosan tjkoztatjk az egysgek vezeti, egyttmkdsi megllapodsban javasoljk rgzteni, hogy a MV Zrt.-hez hasonlan mkdjenek a klnbz foglalkoztatshoz kapcsold programok. A MV Zrt. s a Szolgltat Kzpont Zrt. kztti megllapodsnak az zemi tancsok mkdsre vonatkoz 17. pontja visszavonsra kerl. A felek megllapodtak abban, hogy ezt a krdst a MV Szolgltat Kzpont Zrt.-nl kell rendezni az ott mkd zemi tancsok bevonsval. A munkltat szemlyben bekvetkezend vltozs rendezett folyamata rdekben a menetkedvezmnyi rendelkezsek kivtelvel a KT elfogadta a trsasgokkal ktend megllapodsok pontjaiban meghatrozottakat.

A klnflk keretben a testlet hatrozatban ksznte meg Fldi Mihly munkjt, akinek a MV Zrt. KT tagsga a szervezeti vltozsok miatt a hnap vgn megsznik. Ezt kveten munkabrelleg krelmek elbrlsrl dnttt a testlet.

Bodnr Jzsef

  KT elnk-helyettes,

sajtreferens

 

 

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: