Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

HRLEVL

 

 

MV Zrt. KT jniusi hrlevl

A MV Zrt. KT kihelyezett lst tartott jnius 11-12-n Zamrdiban a Vasutasok Szakszervezete dljben.

Az rtekezlet els programjaknt Papp Zoltn, a VSZ elnke s Gask Istvn, a VDSZSZ Szolidarits elnke, mint a MV Zrt. Felgyel Bizottsgba deleglt munkavllali kpviselk adtak tjkoztatst munkjukrl. Ezt kveten a szakszervezetek s az zemi tancsok kapcsolatrl folytatott eszmecsert, a testlet. A szakszervezeti elnkk elmondtk, hogy kiemelten fontosnak tartjk az zemi tancsokkal val kapcsolattartst.

 

Jnius 12-n dleltt a testlet ltogatst tett a feljtott Fonydi KFE-ben. Sajtos finanszrozsi konstrukciban valsult meg a dl-balatoni kzponti tvirnytsi rendszer. A kzbeszerzsi plyzaton nyertes fvllalkoz, a Proln Irnytstechnikai Zrt.-nek a legjobb rat, a legkorszerbb mszaki megoldsokat, rvid hatridt gy kellett tartani, hogy a kivitelezs a vasti forgalmat a legkevsb zavarja. Lajosbnyai Istvn alosztlyvezet bszkesggel mutatta be a beruhzsrl ksztett filmet. Az zembe helyezst kvet v mszaki problmirl Tarjnyi Zoltn kollga adott rszletes tjkoztatst. Az adattvitel, a diszpcser szolglat, a hangrendszerek mkdse, az ramellts duplikcija, a hangrgzts valamint az j utas tjkoztat informcis oszlopok bemutatsa mellett szlt a tz s vagyonvdelemrl, a vltfts tvvezrlssel trtn megoldsrl. A tavalyi tapasztalatok mind a biztostberendezs mkdse mind a tvkzls vonatkozsban pozitvak. A tvvezrelt utas tjkoztats jl van megtervezve, jl zemel. A szemlyzetnlkli (KFI) llomsokhoz ktd problmk: teljes lellsra havria terv, vgnyzrak esetn az rintett llomsokra jelenltes veznylse trtnik. A 2012. vi nyri menetrendi tapasztalatok: a nyr eltti s utni menetrendszersg 90%-os mg a nyron 75%-os volt. A kssek okait az alosztlyvezet nagy szakrtelemmel ismertette a KT tagjaival. A tjkoztatk elhangzsa utn a testlet, mkds kzben tekintette meg az irnytrendszert.

A dlutni program sorn Volentn Srvri Piroska figazgat az zemeltetsi figazgatsg szervezet vezetje adott tjkoztatst a plyavasti terleten jnius elsejvel bekvetkezett vltozsokrl, az zemeltetsi s a fejlesztsi feladatok kln vlasztsrl. A jnius elsejei vltozs kapcsn elmondta, hogy a plyavasti talakts clja a majdani NVP Zrt.-be trtn tmenet megalapozsa. Az zemeltetsi figazgatsg eltt ll feladatokat a terleti igazgatsgokkal egyttmkdve, az zemeltetsi tevkenysgek hlzati szint sszehangolsval kvnjk megoldani. Ebben kiemelt feladata van a mkdstmogats szervezeti egysgnek. Az rtekezleten jelen lv Kiss Gbor mkdstmogats vezet elmondta, hogy a plyamkdtet szervezet mkdsnek folyamatos elemzsvel, a plyamkdtets s a plyavasti szolgltatsok tapasztalatainak sszegzsvel lehet a feladatot elvgezni. Ezek alapjn lehet javaslatokat kidolgozni a jobb szolgltats biztostsa rdekben.

 

A MV Zrt. KT soros lse, jnius 27.

Az els napirendi pont keretben a munkltat szemlyben bekvetkezett vltozsban a MV SZK Zrt.-vel s a MV VK Zrt.-vel kttt megllapodsrl s a munkavllali migrci vgrehajtsrl hallgatott meg tjkoztatst a testlet. A munkltat rszrl Rka-Kvesi Patrcia humn koordinci s szervezetfejleszts vezet s dr. Szab Imre humnpolitikai szakrt ismertette a KT tagjaival, hogy a munkavllalk szemlyes adatait a humnszolgltat tadta a Szolgltat Kzpont Zrt.-nek errl a brrtestvel egytt kldtt levlben tjkoztattk munkavllalkat. A MV Szolgltat Kzpont Zrt.-be 1486 f kerlt t. A vltozs miatt menetkedvezmnyket elveszt munkavllalk utazsi kltsgtrtsnek a vizsglata folyamatban van.

Msodikknt tjkoztat hangzott el a MV Zrt. jnius 1-tl hatlyos MSZSZ-ben elfogadott szervezeti vltozsokrl. A munkaszervezet mkdsi rendjben bekvetkezett vltozsok miatt a koordincis feladatokban trtnt alapvet vltozs. Tekintettel arra, hogy a MV Zrt. a kiszervezett tevkenysgeket szolgltatsknt veszi ignybe, a Koordincis eszkzk fejezet kiegsztsre kerlt a Szolgltatsok ignybevtelnek alapelvei fejezettel. A MV Zrt. s a szolgltatst nyjt vllalatok kztt a szolgltats nyjts elvei a Szolgltatsi szerzdsben kerlnek rszletesen meghatrozsra.

Ezt kveten a MV Zrt. tulajdonban, kezelsben s brlkijellsben lv laksok kiutalsrl tadott elterjesztst trgyalta a testlet, amelyhez Dorozsmai va humnerforrs menedzsmentvezet adott szbeli kiegsztst. A MV Vagyonkezel Zrt. adatszolgltatsa szerint 20 db 1-es minsts s 2 db brlkijellsi jog laks kiutalsra van lehetsg. A Munkltat s a Kzponti zemi Tancs a MV Csoport foglalkoztatspolitikai szempontjait figyelembe vve hozott szemlyre szl dntst a kiutalsokrl. A klnflk napirendi pont trgyalsa sorn rvzkrosult munkavllalk rendkvli seglyezsrl dnttt a KT.

Bodnr Jzsef

KT elnk-helyettes

KT sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: