Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

KT HRLEVL 2005

 

MV ZRt. KT HRLEVL 2005. NOVEMBER

 

Soros KT ls: 2005. November 14.

 

1. Elsknt a Plyavasti zletg vonatfel-s tvevi munkakr racionalizlsa pozicionlsa tmakr kerlt napirendre, figyelembe vve az e trgyban kttt szakszervezeti megllapodst.

Elljrban az zletg figazgatja Dr. Mosczi Lszl a szeptember 12.-i KT ls ta eltelt idszak intzkedseirl adott szmot a szakbizottsg vezetjnek krdseire vlaszolva. Elhangzott, hogy a technolgiai kzpontok sszevonsra ez vben mr nem kerl sor, s jvre is csak az zletg irnytssal sszefggsben lv terleteken vrhat racionalizci. A gpjrmvezetk tevkenysg kihelyezsvel kapcsolatban olyan dnts szletett, hogy hossz tvon tovbbra is az zletgnl maradnak, mg a villamoshlzat felmrk esetben az IK.KFT rajnlatra vr a figazgat.

A tvkzls tevkenysg-kihelyezsre kt verzi kszlt. A Pantel Rt. s a MV Informatika KFT. kzl a vezeti rtekezlet az utbbit jellte ki a feladat elksztsre. Ez ellen a Vasutasok Szakszervezete kifogst nyjtott be a Munkagyi Brsgon, melyet els fokon elvesztett. Jelenleg a vagyonleltr kszl, s jogtancsosi javaslat alapjn megy vezetire a tovbbi lps. A VSZ. msodfokra benyjtotta keresett.

Budapest-Jzsefvros bezrsra technolgia kszl, mely menetrendvltozsra megvalsulhat.

A vonatfel-s tvevi tevkenysg tervezett racionalizlsa, s pozicionlsa cm rsos elterjesztshez Lipusz Ferenc Osztlyvezet tett szbeli kiegsztst. Elmondta, hogy az eredeti szndktl eltr megllapods jtt ltre a KT s a szakszervezetek vlemnynek figyelembe vtelvel. Ezrt a hlzati zletszablyzat (HSZ) alapjn a plyavasti zletgnl marad a bels vonatfelvtel, a hatrfelletek meghatrozsa az rufuvarozssal kzsen trtnik. A rszmunkaid alkalmazsra mintaveznylst biztostanak, gy ennek alapjn kell az llomsi vgrehajtsi utastst, illetve a helyi fggelkben a munkarendet mdostani. Az rufuvarozs a hlzat 77 pontjn 2006. janur 1.-tl tudja tvenni a kls vonatfelvevt, ezrt a decemberi tlra elkerlsre megllapodst kt a kt zletg. Ugyanott, ugyangy kinek kell a feladatot elvgezni. Az lsen rsztvev zemi tancselnkk, zemi megbzottak a helyi sajtossgoknak megfelel krdseket tettek fel, rintve nhnyszor hlzati feladatokat is, mellyel nehz helyzetbe hoztk az asztal tloldaln l vezetket.

2. Msodikknt a MV ZRt. Bels Kommunikcis Osztly stratgijrl a 2005. vi vasutasnap rendezvnyeinek rtkelsrl, a jvkprl, az jra indult HRTELEFON-rl (03/37-40) a decemberi mikulsvonatrl s a februri VASUTAS blrl szlt Dancsa Attila osztlyvezet.

3. Harmadik napirendknt az rufuvarozsi tevkenysg talaktsnak szervezetmdostsi javaslathoz tett szbeli kiegsztst Zsoldos Marianna fosztlyvezet. Ezt kveten az FU bels szervezetnek talaktst Horvth Ott zemeltetsi igazgat mutatta be. A kls vonatfelvteli tevkenysget 10-12 helyen csak 2006. februr 1.-tl veszi t a CARGO. Az llomsi technolgia kialaktsa 2006. janur 1.-re kszl el, a 3 Regionlis Igazgatsg irnytsval pedig 8 csompont mkdik, 171 f operatv koordintorral.

4. Negyedikknt dnttt a KT a rendkvli lethelyzetbe kerl munkavllalk rszre elklntett maradvnykeret felhasznlsrl. A plyavasti zletg vonatfelvevi munkakreiben foglalkoztatott rszorulk rszre az a javaslat kerlt elfogadsra, hogy 700.000 Ft. ltszmarnyosan kerljn felosztsra. Az DSZSZ szervezeti egysgeire pedig 260000 Ft-ot biztostott a testlet.

5. A klnflken bell az Ingatlan brbeadsi Utastsban krte a testlet pontostani a KT szerept. Hozzjrulst adta a Budapest Hungria laktelep rtkestshez, de nem jrult hozz a jlti ingatlanok rtkestshez, mivel nincs megllapods ez gyben. Szksges egy egysges koncepci.

 

Miskolc 2005. november 15.

 

Bodnr Jzsef KT Sajtreferens 06.70.3642947

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: