Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

HRLEVL

MV Zrt. KT szeptemberi hrlevl

A MV Zrt. rendkvli KT ls szeptember 3.

Elsknt a MV Zrt. Mkdsi s Szervezeti Szablyzatnak s a munkltati jogkrgyakorlsnak rendjnek mdostsrl szl elterjesztsekrl, tervezetekrl tartott konzultcit a munkltatval a KT.

Rka-Kvesi Patricia szbeli kiegsztsben hangslyozta, hogy a vltoztatsok lekvetik az j struktrt. A KT tagjai albbiakra hvtk fel a figyelmet. A normatv utastsok kiadsnak rendjt kln kell szablyozni. A minsgbiztostssal kapcsolatos feladatok nem jelennek meg az elterjesztsben, javasoljuk a MV minsgbiztostsi rendszernek jelenlegi szinten tartsa rdekben, az talakts eltti minsgirnytsi rendszer szervezett, mkdst megtartani, illetve tovbbfejleszteni. A Terleti Igazgat feladat felelssg s hatskre meghatrozsnak hinyra mr egyszer felhvtuk a figyelmet, most ismt megtesszk. A szakmai osztlyok munkjnak egyenszilrdsgra hozsnak rdekben mdostsokat javaslunk a biztostberendezsi s az ersram osztlyok esetben is. A Tvkzl Ersram- s Biztostberendezsi kzpont feladatai jelents mrtkben bvtsre kerltek, annak ellenre, hogy a kzelmltban nagymrtk ltszmcskkents valsult meg ugyanitt. Krjk ezt fellvizsglni. A mszaki biztonsgra vonatkoz felelssg, a biztostberendezsi az ersram s a tvkzlsi szakgak esetben nem kerl megjelentsre. A berendezsek zembiztonsgrt val felelssget kiemelten kell kezelni.

A klnflken bell szocilis seglyeket brlt el, illetve munkabrelleg odatlsben dnttt a testlet.

 

A MV Zrt. KT kihelyezett lse, szeptember 5-6. Nyregyhza

Elsknt a forgalmi csompontot mutatta be Smid Jnos csompontvezet. Kiemelte a terlet fontossgt

Ezt kveten a forgalmi szolglattevk zrt csoport email rendszernek gyakorlati tapasztalatairl folytattak eszmecsert a KT tagjain kvl az lsen rsztvev helyi zemi tancs tagjai is. A figazgatsg forgalmi osztlynak vezetje Mucsi Attila Jzsefn s az osztly szakrti. A munkavllali kpviselk elmondtk, hogy milyen veszllyel jrhat az egysges hlzati bevezets.

 

 

A MV Zrt., MV-Start Zrt., MV Gpszet Zrt., MV Trakci Zrt., KT jeinek kihelyezett lse szeptember 12-13-n Zamrdiban. A Kzponti zemi Tancsok egyttes lsen emlkeztek meg a 20 ve alakult j zemi tancsi rendszer indulsrl, annak nehzsgeirl.

A kzs program els eladja dr. Kknyesi Antal aki bemutatkozssal kezdte, majd elmondta, hogy intenzven kezdte el tevkenysgt a MV-nl, ismertette az elmlt idszak vastbiztonsgi feladatainak teljeslsrl szl beszmolt. A tevkenysg szlesedett, mellyel ntt a felelssg is. Vastbiztonsgi esemny 14%-al kevesebb volt, mint az elz flvben. A kzleked vonatok vonatveszlyeztetse 12 db-ra cskkent. Az llomsokra berkez vonatok vdelme rdekben kzs lpseket tettek a rendrsggel, melynek eredmnye, hogy jra van tallt trgy a vastnl. A vasti tjrok biztonsga tovbbra is kiemelt feladat. A manyag fktuskk betiltsa - a sorompk rzkelse miatt- is ezen intzkedsek rsze. Sajnos van olyan terlet melyre nagyon kis rhatsunk van ez pedig az ngyilkossg. Az els flvben 40 f volt ilyen. a ronglsok szma 6%-al kevesebb a tavalyi v hasonl idszakhoz kpest, viszont a vonatdoblsok szma 50%-al ntt. A jrm ronglsok szma felre cskkent, mg a kbellopsok is 16%-al cskkentek. A tetten rt szemlyek szma ntt, sajnos ebben a vasutas munkavllalk is rszesek voltak. A gazdasgvdelem tern

ntt a bejelentsek szma. A vast veszlyes zem voltnak erstst krte zrszavban az igazgat, majd krdsekre vlaszolt.

Msodikknt a MV Zrt. MSZSZ mdosts kvetkeztben kialakult helyzetrl konzultlt a testlet. A munkajog vezetje dr. Nemeskri-Kutln Endre elmondta, hogy a MV talaktsa kapcsn vannak olyanok akiknek mr retur jegyk van ugyanis ki-s visszaszervezdtek. Elfogadtk a KT tagjai ltal felvetett jabb problmkat az eszkzgazdlkodssal kapcsolatban.

 

A MV Zrt. soros KT lse szeptember 19.

Tjkoztat a Kpzsi Rendelet szerinti idszakos vizsgztats hlzati tapasztalatairl az intzmnyes kereteken bell a vizsgra trtn felkszlsre tett intzkedsekrl.

 

 

Bodnr Jzsef KT elnk-helyettes KT sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: