Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

 

MV Zrt. KT HRLEVL oktber

 

Soros KT ls oktber 3.

Elsknt tjkoztat hangzott el a MV Zrt. 2013. II. negyedvi foglalkoztatsi cljainak teljestsrl Bnhidi-Nagy Attila humnerforrs igazgat s Wikidl Istvn humnerforrs gazdlkods vezetje rszrl. A ltszmtervben a 10. hnapban ltszmcskkents volt betervezve, ezrt az 1-8. havi ltszm a tervhez kpest nagyobb eltrst mutat mondta az igazgat. A vonatfelvteli call centerek megszntetse nincs napirenden. A Cargo vonatfelvteli rendszernek kezelsbe esetleg be lehet szllni, de az egyeztetsnek mg nincs vgeredmnye. Gyknyesen a vonatfelvevk megkaptk a tvrda feladat vgzst, tette hozz kiegsztsknt Wikidl Istvn. A KT tagjai krdseket tettek fel a zr ltszm s a tervtl val eltrs f okaival kapcsolatban: a tervezettnl kevesebb felvtel valsult meg s ntt a munkltatn kvli okokra visszavezethet munkaviszony megsznsek szma. Vlaszban a humnerforrs gazdlkods vezetje elmondta, hogy a bels tcsoportostsokkal feleslegess vlik adott esetben a felvtel, mivel a lepts helyett tcsoportostjk egy msik munkahelyre munkavllalt, akkor az oda betervezett felvtel feleslegess vlik. A 100-as vonal tptse sorn fel fognak szabadulni munkavllalk, a vltkezelket kell majd tkpezni forgalmi szolglattevnek, erre is kszlni kell. A kvetkez krds az ersram terlet ltszmignyre utalt, mely mr htrltatja az zemzavar elhrtst is. Wikidl Istvn vlaszban elmondta, hogy 13 f felsvezetk szerel felvtele megtrtnt s elkezddtt a kikpzsk. A 2015-ben indul j villamos felsvezetkkel elltott vonalakra a 2014. vi tervbe ptik be a solymri szakasz ltszmszksglett, azrt, hogy 2014-ben fel lehessen venni munkavllalt, el lehessen kezdeni a kikpzsket.

Vgezetl Horvth Istvn KT elnke jelezte, hogy a mszaki fejleszts miatt felszabadul ltszmok helyzetnek a kezelst elre tekintve kell megoldani. Ennek az idbelisgt kell ltni s erre tervet kell kszteni.

A klnflken bell a KT tagjai dntttek a munkabr elleg krelmekrl.

 

Soros KT ls oktber 21.

Az els napirend sorn a MV Zrt. 2013. I. flvi Egszsgmegrz Program rtkelst vgezte el a testlet.

Dorozsmai va s munkatrsai szbeli kiegsztjkben elmondtk, hogy a vasutas munkavllalk egszsgi llapott bemutat sszestett rtkelsbl kiderl, hogy a vizsglt dolgozk krben az elhzs 42%-os, ami a magyarorszgi tlagos helyzetet tkrzi. A magas vrnyoms miatt kezelt betegek arnya 18% volt. A vizsglt munkavllalk nagy rsze mr kt vagy hrom rizik faktorral rendelkezik. A Hvz, Harkny, Balatonfred rehabilitcis intzeteiben a vizsglt dolgozk adatait sszestve tdnl volt kros EKG eltrs, mg 59%-ban mozgsszervi fiziklis eltrst. A munkavllalk kzel felnl tartottk szksgesnek a lakhelyen tovbbi gygykezelst. Az elvgzett szrvizsglatok jelentsgt kiemeli, hogy 453 fnek letmdi vltozst javasoltak. Az intzetek ltal elvgzett elgedettsgi felmrst nyolc terletre vgeztk el, mely j visszajelzst adott mindkt fl szmra.

 

Msodikknt a MV Zrt. tulajdonban,s kezelsben s brlkijellsi jogban lv laksok kiutalsra tett munkltati elterjesztsben dnttt egytt a testlet. Dorozsmai va szbeli kiegsztjben elmondta, hogy a 28 db. res kiutalhat laksrl lehet ma trgyalni. A Budapesten jelenleg csak kt havria helyzetet lehet megoldani.

A MV Vagyonkezel Zrt. ltal 1-es kategrij, azaz res s kiutalhat laksok, foglalkoztatspolitikailag indokolt lakskrelmek kzl a 28 db res kiutalhatnak minstett laksra 40 f lakskrelmt vizsglta meg a testlet. A dnts sorn a munkltati jogkrgyakorl prioritsokat is tartalmaz elterjesztst vitatta meg a KT, ebben tbb MV csoportszint lakskrelem is szerepelt.

A klnflken bell rendkvli szocilis segly krelmet brlt el a testlet.

Budapest, 2013. oktber 31.

 

Bodnr Jzsef

MV Zrt. KT Sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: