Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV Zrt. KT november havi hrlevl

 

A MV Zrt. KT-KMvB egyttes lse november 7.

Els napirendknt tjkoztat hangzott el a tli idjrst megelzen a MV Zrt. szolglati helyek pleteinek zemeltetsi felksztse a munkavllalk egszsges s biztonsgos munkafeltteleinek biztostsa rdekben tervezett intzkedsekrl.

A tma elterjesztje a vagyonkezelsi s gazdlkodsi igazgatsg vezetje dr Korss Boglrka igazgat volt. Szbeli kiegsztsben kiemelte, hogy az igazgatsg a MV Vagyonkezel Zrt. illetve a MV Ik Kft. kzremkdsvel teljesti s tesz eleget a jogszablyi rendelkezseknek, ktelezettsgeknek. A MV Ingatlankezel Kft. 2013/2014. vre h eltakartsi s skossg mentestsi szablyzatot ksztett. Bojtor Tibor megbzott igazgat a MV Vagyonkezel Zrt. ingatlanzemeltetsi igazgatsg vezetje a trsasg terleti kzpontjainak feladatait ismertette. Kemny gnes osztlyvezet a MV Zrt. plyaltestmnyi osztly vezetje a D.4-es utastsban meghatrozottak vgrehajtsa rdekben tett intzkedseket foglalta ssze. Mucsi Attila Jzsefn a forgalmi osztly vezetje elmondta, hogy nagy hangslyt fektetnek a j minsg tzelanyagra. Tzelvel minden egyes szolglati hely el lesz ltva. Kiss Gbor az zemeltetsi figazgatsg mkdstmogats szervezetnek vezetje kihangslyozta, hogy a tzel anyag beszerzsnl magas minsgi kvetelmnyt hatroztak meg. Annak betartst ellenrzik. Krte a KT s a KMvB tagjait, hogy kiemelt figyelemmel ksrjk a tzelanyag elltst. KT s a KMvB tagjai tovbbi krdseket intztek a munkltat fel az zemi pletek tli zemeltetsre trtn felksztsvel kapcsolatban. Megllaptottk, hogy a jelenlegi, viszonylag enyhe idjrs mg nem tette prbra az intzkedsi terv vgrehajtst s a kzremkd trsasgok egyttmkdst. A testletek tagjainak tapasztalatai szerint tbb szolglati helyen mg van elvgzend feladat. A pontos felmrs rdekben sszestst kszt a KT s a KMvB.

Msodik napirendi pontknt a plyavasti szolgltatsok elszmolsrl szl (PASS2) utasts 1. sz. mdostsrl trgyalt a testlet Urvald Krisztin gyflkapcsolat s elszmols vezet s Choma Lszl reklamci szakrt s Mucsi Attila Jzsefn rszvtelvel. A KT tagjai az elterjesztshez tbb javaslatot tettek, aminek tbbsgt az elterjesztk elfogadtak. A rsztvevk kzsen megllaptottk, hogy a tmval kapcsolatban tovbbi szakmai konzultci folytatsa szksges.

A harmadik napirendi ponton bell jabb konzultcit tartotta KT a zrt csoport email rendszer hasznlatnak a tapasztalatairl. Mucsi Attila Jzsefn elmondta, hogy folyamatosan figyelemmel ksrik a rendszer mkdst. A forgalmi szakterlet kpviseli javasoltk, hogy a terleti igazgatsg hatrig legyen lefedve a rendszer. Az elhangzott javaslatok, szrevteleket kveten az osztlyvezet azt javasolta, hogy a tovbbi tapasztalatok figyelembe vtelvel trjenek vissza ismtelten a tma trgyalsra. Ezt a KT elfogadta.

 

A MV Zrt. KT soros lse, november 14.

Els napirendi pontknt tjkoztat hangzott el a 2013. vi szocilis segly keret I-X. havi felhasznlsrl s a nagycsaldos munkavllalk 2013. vi javasolt tmogatsrl. Az rsbeli elterjesztshez Wikidl Istvn humnerforrs gazdlkodsvezet fztt szbeli kiegsztst. Elmondta, hogy a szervezeti egysgek a rendelkezsre ll pnzeszkzkkel gy gazdlkodtak, hogy a szocilis seglykeret az v htralv idszakra idarnyosnl nagyobb mrtkben ll rendelkezsre. Javasolta, hogy jvre nagyobb mrtk legyen a kzponti keret. A nagycsaldosok tmogatsra a munkltat alternatv javaslatokat dolgozott ki. A KT tagjai tbb javaslatot tettek az eloszts mdjra. Figyelemmel a rendelkezsre ll keretre az t s annl tbb gyermeket nevel csaldok tmogatsrl szletett egyttdnts.

Msodik napirendi pontknt az zemi tancs s munkavdelmi kpvisel vlaszts krdskre szerepelt. A 2014. vi zemi tancs s munkavdelmi kpvisel vlasztsokat egysgesen kellene kirni.

A MV Zrt. KT-KMvB egyttes lse november 26.

 

Nulladik napirendi pontknt Bnhidi-Nagy Attila humnerforrs igazgat tjkoztatst adott a 2013. vre vonatkoz brkorrekcis elkpzelsekrl. A MV Zrt. vrhat brmegtakartsa lehetsget ad a brtbla kismrtk korrekcijra a svminimumok, ajnlott svminimumok, a svmaximumok 6%-os emelsvel a 6-17 MMK vonatkozsban. A KT a tjkoztatt elfogadta.

 

Els napirendi pontban Dorozsmai va humnerforrs menedzsmentvezet tjkoztatst adott a MV Zrt. (2013. 09. 01. 2014. 06. 30.) egszsgmegrz programjban meghatrozott intzeti kapacitsok ignybevtelrl. Elmondta, hogy a program jl sikerlt, tbbszrs volt a tljelentkezs. Javaslatknt felvetdtt, hogy a programba tiszntli egszsggyi intzmnyeket is be kellene vonni, mivel sok munkavllalnak egy napjba telik, mg elri a helysznt s sok munkavllal mozgsszervi problmval kzd. A munkltat a javaslatot elfogadta, egyeztetni fognak a tmban.

 

Msodikknt tjkoztat hangzott el a MV Zrt. kzfoglalkoztatsi programban val rszvtelrl. Kirly Jnos a kzfoglalkoztatsi iroda vezetje elmondta, hogy a MV Zrt. kzfoglalkoztatsi programban trtn lehetsgnek vizsglatt kveten, projekt keretben szakemberek segtsgvel dolgoztk ki az orszgos tli tmeneti kzfoglalkoztatsi programban trtn rszvtel megvalstst, lehetsgeit. A kzfoglalkoztats a munkaviszony egy specilis formja, amely tmogatott tmeneti foglalkoztatsi forma. Clja, hogy a leend kzfoglalkoztatott sikeresen be- illetve visszakerljn a munkaer piacra.

 

A MV Zrt. ngy igazgatsgnak terletn (Budapest, Miskolc, Debrecen s Pcs) 289 teleplsen s az ott tallhat szemlyzettel rendelkez llomsokon, llomsonknt minimum 2 f kzfoglalkoztatst kvnja megvalstani ltalnos llomsi takartsi feladatok elvgzsvel. A feladatok az llomsok utasforgalom szmra nyitva ll terleteit rinti, ahol a szemtszeds, seprs, felmoss, heltakarts folyamatos elvgzse lesz a feladat. A MV Zrt. a jelen programban zldterlet karbantartsi munklatokat is meg kvn valstani, melyre kpzst indt. Cl a tovbbfoglalkoztats sorn, a megszerzett tuds hasznostsa s a tanfolyam sikeres elvgzsvel visszaintegrldhassanak a munkaerpiacra.

 

A tjkoztatt kveten a KT s a KMvB tagjai krdseket tettek fel illetve vlemnyeket fogalmaztak meg a program gyakorlati vgrehajtsval kapcsolatban. Felhvtk az elterjeszt figyelmt arra, hogy a vgrehajti szinten egyes llomsok parancsknyvben a kzfoglalkoztats trgyban kiadott rendelkezsek nincsenek sszhangban az elhangzottakkal. Dr Szab Imre humnpolitikai szakrt elmondta, hogy a kzfoglalkoztatottakra a Kzalkalmazotti Trvny vonatkozik. A KT s a KMvB tagjai megllaptottk, hogy a programot tmogatjk, de a foglakoztats sorn kiemelt figyelmet kell fordtani a munkavdelmi elrsok betartsra s betartatsra. Az rintettek forgalmi irodban trtn tartzkodst, elhelyezst nem tartjk elfogadhatnak s a forgalmi szolglattevk felelsgi krt is pontostani kell, mivel a helyi rendelkezsek eltrnek a kzponti kiadvnyokban lertaktl. A tma lezrst kveten a rsztvevk arrl llapodtak meg, hogy janur hnapban ismtelten kzsen elemzik a MV Zrt.-nl alkalmazott kzfoglalkoztatst.

 

Bodnr Jzsef 

KT elnk-helyettes,

sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: