Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV Zrt. KT decemberi hrlevl

A MV Zrt. KT soros lse december 5.

Elsknt Mucsi Attila Jzsefn forgalmi osztlyvezet adott tjkoztatst a zrt csoport email rendszer hasznlatnak tapasztalatairl. Elmondta, hogy helyi segdletet kell kidolgozni minden csompontra. Krdsre vlaszolva hangslyozta konkrt visszajelzst kr, ha a vonat emailre vr, a vonatszm s a hely feltntetsvel. gy tudja az esetet kivizsgltatni. J hr, hogy a KT ltal mr korbban is javasolt a szmtgpes ismeretekkel nem rendelkezk rszre a kpzs megtrtnhet.

A msodik napirend keretben Kiss Mria osztlyvezet tjkoztatta a testletet az idszakos vizsgztats hlzati tapasztalatairl, eredmnyrl. Hangslyozta, hogy a szeptember 2. - december 22. kztti idben mintegy 2850 fnek kell vizsgt tenni, melybl ez idig 2800-an sikeresen vettk az akadlyt. Janurban javtvizsga, mg mrciusban indul az ves vizsga. Megrkeztek a jegyzetek s CD-k, mellyel a sikeres vizsgt szeretnk elsegteni. Kiemelte, hogy cgcsoport szinten kszl rendeletmdostsi javaslat, melynek elksztsben rszt vesz a KTI is. A vizsgakzpont a krdseket elre tadja, hogy felkszt oktats legyen. A vastszakmai oktatk tovbbkpzsen felvetettk a problmkat, finomodni fog a rendszer. Az a terv, hogy a munkltati jogkrgyakorlknak, veznylknek felksztt tartanak a folyamatrl. Mirt van megklnbztets a forgalmi szolglattevk esetben a szbeli vizsgztatsrl? Nincs j megolds 50-50%, a vizsgabiztos szubjektivitsa illetve a lehetsg a tma kifejtsre. Javaslat, hogy a vizsgabiztos mellett legyen jelen a kpzbzis kpviselje.

A harmadik napirenden bell tjkoztat s konzultci az O1-es Utasts 1. sz. mdostsrl. Dr. Tura Szvetlana BGOK igazgat szbeli kiegsztjben elmondta: a 2014. vi vizsgkhoz az idpontok figyelembevtelvel kerlnek kiszlltsra a jegyzetek. Az idszakos oktatst a plynak meg kell rendelnie. A KTI-tl elre megkrik a teszteket s ennek alapjn kezdik meg a felksztst. Fontos az oktatk helyzetnek rendezse. Keszman Jnos kpzsfejleszts vezet ismertette az O.1. sz. Utasts mdostsnak fbb pontjait. Kiemelte, hogy nem a BGOK kezdemnyezte az utasts mdostst. Nagy vitt vltott ki a rendkvli helyzetek kezelse.

A Klnflken bell a KT egy temetsi seglyrl s egy munkabrelleg krelem odatlsrl dnttt.

A MV Zrt. KT soros lse, december 12.

Els napirendi pontknt Dorozsmai va humnerforrs-menedzsment vezet tjkoztatst adott a humnerforrs igazgatsgra berkezett foglalkoztatspolitikai szempontok szerint altmasztott lakskrelmekrl. Elmondta mely teleplseken vannak res, kiutalhatnak minstett laksok. A MV Vagyonkezel Zrt. (tovbbiakban MV VK Zrt.) nyilvntartsa s adatszolgltatsa az res MV laksok szmt orszgosan, terletenknti megoszlsban Mrocz Andrea szakrt ismertette. Tjkoztatta a testletet a MV laksokhoz rendelhet csoportszint foglalkoztatspolitikailag altmasztott lakskrelmek szmrl is, melyekhez a munkltati jogkrgyakorl s a szakigazgatsg laks kiutalsi javaslatot fogalmazott meg. Az res laksllomny figyelembevtelvel 16 db res minstett laks s 1db nkormnyzati, MV brlkijells laks kerlt elterjesztsre, melyre 28 fnek volt lakskrelme beadva. Tjkoztatott arrl is, hogy a klnbz szervezeti egysgektl rkez ignyek esetn a terleti igazgat prioritsi sorrendet hatrozott meg. Ennek alapjn a KT tagjai megjegyzssel kiegsztve dntttek a laksok szemlyre szl odatlsben. Amennyiben a kiutalsra megjellt laks llapota a megtekints sorn lakhatsra valamilyen egyedi ok miatt nem alkalmas, gy a ki nem utalt laksllomnybl megkzeltleg hasonl paramterekkel rendelkez msik lakst ksrlnk meg felajnlani.

Msodik napirendi pontknt szervezeti, mkdsi krdsekrl dnttt a testlet. Horvth Istvn KT elnk a KT gyrendjnek mdostsra tett javaslatot. Ez kt dolog miatt vlt szksgess, az egyik a trvnyi vltozs miatti tvezetsek, a msik pedig az elnk nyugdjba vonulsa. A testlet egyhanglag elfogadta a mdostst.

A Klnflken bell temetsi illetve rendkvli szocilis seglyrl s munkabrelleg odatlsrl dnttt a testlet.

A MV Zrt. KT lse december 19.

A 2013. vi 30. ls megnyitst kveten els tmaknt a KT elnknek vrhat nyugdjazsa, munkaviszonynak vrhat megsznse miatti mandtumrl s az azzal kapcsolatos szervezeti mkdsi krdseket trgyalta a testlet. Elfogadta az gyrend javasolt mdostst, amely szerint a KT elnkt helyettest vezet tisztsgvisel megnevezse december 31-tl trselnk. A KT elfogadta, hogy a 2010. mjus 21-n megvlasztott elnk s a kt elnkhelyettes mandtuma 2013. december 30-ig tart. A mdostott gyrend alapjn december 31-tl megvlasztotta a KT elnknek Bodnr Jzsefet, illetve trselnknek Nagy Gbort.

Ezt kveten megtrgyalta a KT 1993-tl tart mkdsben kiemelked munkt vgz testleti tagok, tisztsgviselk elismersre tett javaslatot. Ennek alapjn Krolyi Csabt, a MV Rt. KT alapt tagjt tbb cikluson t tart munkja elismerseknt tiszteletbeli KT tagnak vlasztotta, Fbin Klmnt, a KT volt trselnkt tbb ciklusban vgzett, a szervezet mkdst meghatroz tevkenysgnek elismerseknt Tiszteletbeli Trselnknek vlasztotta. Bnhidi-Nagy Attila humnerforrs igazgat s dr. Nemeskri-Kutln Endre munkajogi vezet rszvtelvel megtrtnt az tads-tvtel. Ezt kveten meglepetsknt szervezett nnepsg keretben a MV Zrt. vezeti s a KT tagjai fejeztk ki ksznetket a KT elnk elmlt idszakban vgzett munkjrt. A humnerforrs igazgat az lett ismertetse utn megksznte Horvth Istvnnak tbb vtizedes munkjt majd Pl Lszl vezrigazgat- helyettes a MV Zrt. vezetse nevben mondott ksznetet s elnk-vezrigazgati dicsrettel ismerte el e tevkenysgben kiemelkedt alkot elnk munkjt. A testlet nevben Bodnr Jzsef elnk-helyettes verses rigmusokba szedve mondott kszn szavakat, majd Papp Zoltn VSZ elnk, VASZ trselnke, Gask Istvn VDSZSZ elnk a VASZ elnke kszntk meg az egytt vgzett ldozatos munkt. Ezt kveten a MV Zrt. s MV VK. Zrt. vezet munkatrsai, a PVDSZ elnke, a MV Zrt. KMvB testlete, a MV Trakci Zrt., MV Gpszet Zrt. s RCH KT elnke, valamint a munkakapcsolatban rintett kollgk fejeztk ki elismersket.

Az elnk megksznve a mltatst, kiemelte, hogy az eredmnyek a trsasg jelenlegi s korbbi vezetinek, a testletet elz ciklusokban vezet elnkeinek, a jelenlegi s rgebbi tagjainak, irodavezetinek is ksznhetek. Szeder Lszln irodavetnek kln megksznte segtksz munkjt. Ezutn a rsztvevk megtekintettk a visszaemlkezs cm kisfilmet, mely az elmlt vek testleti munkjrl kszlt fotk alapjn lett sszelltva.

A MV Zrt. KT tagjai megksznve Horvth Istvn KT elnk munkjt, tovbbi j egszsget s hossz boldog nyugdjas veket kvnnak.

Bodnr Jzsef 

KT elnk-helyettes, sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: