Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV ZRT. KT HRLEVL Mrcius

A MV Zrt. KT soros lse, mrcius 11.

Els napirendi pontknt trgyalta a testlet a MV Zrt. tulajdonban, kezelsben s brlkijellsi jogban lv laksok kiutalsra vonatkoz munkltati elterjesztst. A MV Vagyonkezel Zrt. ltal res s kiutalhatnak nyilvntott laksok foglalkoztatspolitikailag indokolt javaslatt a munkltat a 2014. I. negyedvben feldolgozott lakskrelmek figyelembe vtelvel terjesztette el. A cg nyilvntartsa s adatszolgltatsa alapjn az egyes sszminsts kd (res s kiutalhat) minstett laks 12 db, egy nkormnyzati MV brlkijellsi laks kerlt elterjesztsre, melyre 24 lakskrelmet vett figyelembe a testlet. A munkltati jogkrgyakorlk, valamint a terleti igazgatk prioritsi sorrendet hatroztak meg. Ezen tnyek figyelembe vtelvel dnttt egytt a Kzponti zemi Tancs a munkltatval a kiutalsokrl. Amennyiben a megtekintskor kiderl az ingatlanrl, hogy lakhatsra nem alkalmas, gy megkzelthetleg hasonl paramterekkel rendelkez msikat ksrlnk meg felajnlani a kvetkez negyedvben.

Msodik napirendknt tjkoztat hangzott el a MV Zrt. 2014. vi brintzkedseinek vgrehajtsrl. Bnhidi-Nagy Attila humnerforrs vezrigazgat-helyettes elmondta, hogy minden nem premizlt munkavllal 36.000 forint egysszeg kifizetsben rszesl mrcius hnapban, hkzi kifizetssel. A konkrt idpont meghatrozshoz alapti hatrozatban kell kiterjeszteni a lenyvllalatokra a megllapodst. Mivel a MV csoport zleti tervben nem szerepelt idei brfejleszts, gy azt j stratgival, takarkossggal kell kigazdlkodni. Krdsre vlaszolva a vezrigazgat-helyettes elmondta, hogy a magasabban kvalifiklt munkavllalk egyedi brbesorolsban vannak, gy nem a brsv aljn van a szemlyi alapbrk. Arra a krdsre pedig, hogy mi motivlja a munkltatt az nkntes nyugdjpnztr tmogatsval, azt vlaszolta az ngondoskods s a kedvezbb adzs.

A klnflkben kt szemly rszre temetsi segly s 5 f rszre munkabrelleg odatlsben dnttt a testlet.

A MV Zrt. KT soros lse, mrcius 25.

Els napirendi pontknt tjkoztat hangzott el a trsasg szolglati helyein 2013. vben vgrehajtott munkakrlmny javt intzkedsekrl s a 2014. vi tervekrl. Dr. Korss Boglrka vagyonkezelsi s gazdlkodsi igazgat elmondta, zajlik a MV ingatlan llomnynak vizsglata, szks ves keret ll rendelkezsre. Fontossgi sorrendet kell lltani, mely nem biztos, hogy sszecseng a helyi kollgk ignyeivel. Bojtor Tibor ingatlanzemeltetsi vezet hangslyozta azokat a helyeket priorizljk ahol tbb embert rint egyszerre a feljts. A terleti iroda felmrst kszt a tvlati stratgiai clok figyelembevtelvel. A mszaki, szakmai s gazdasgi rvek lesznek a meghatrozak. Arra a krdsre, hogy mi lesz az resen hagyott llomspletek, megllhelyek vrtermeinek tovbbi sorsa a szemlypnztrak bezrsa utn azt vlaszolta az igazgat, hogy felveszik a kapcsolatot az nkormnyzatokkal az zemeltetsre, illetve meg kell vizsglni annak lehetsgt hogyan lehet jra nyitni egyes pnztrakat. Nem trtnt hatsvizsglat csoport szintre, melyet most meg kell tenni. Amennyiben ezek nem vezetnek eredmnyre vgs megolds a lebonts. A jelen helyzet bemutatsra a KT fnykpes sszelltst adott t a borsodi trsget rint ltvnyos ronglsrl.

Msodikknt tjkoztat hangzott el a Fejlesztsi s Beruhzsi Figazgatsg mkdsnek tapasztalatairl. Tulik Kroly figazgat hangslyozta, hogy nagyon sok kls hatst kell figyelembe venni, ezrt fontos, hogy a priorits jl legyen meghatrozva. A tervezhet karbantartst ezentl kiterjesztik a TEB terleteire is. A MV csoport szint stratginak ssze kell rnie. A komplex beruhzsi munkkat segtik, melyeket a NIF bonyolt le. A villamostsi programban kiemelt szerepe van az esztergomi vonalnak melyet 2015-re kell tadni. A soromps programot folytatni kell. Az ingatlanfejlesztssel utol kell rnie a MV-nak sajt magt, ahol a budapesti fejplyaudvarok eltrbe vannak.

Ezt kveten a hlzatfejleszts, mszaki elkszts, mszaki tervezs, mszaki lebonyolts vezeti mutattk be szakmai terletk felptst, ltszmhelyzetket s a kapcsoldsi pontokat egymshoz illetve az zemeltetshez. A figazgat sszefoglaljban hangslyozta, hogy nagy kihvs a lassjelek megszntetse, de kitrt a meghibsodsok elemzsre is. Tjkoztatjt a 2014. vi beruhzsi munkk, komplex tptsek rszletes bemutatsval zrta. Krdsre vlaszolva kiemelte, hogy a TEB 100%-ban tnylegesen felhasznlhatja forrsait 2014-ben. Az alllomsok 2020-ig unis forrsbl feljtsra kerlnek.

Harmadikknt javaslatot tettek a MV Zrt. tulajdonban s brlkijellsi jogban lv laksok kiutalsra. A MV Vagyonkezel Zrt. nyilvntartsa szerint res s kiutalhat laksok szma a szegedi s debreceni terlet vonatkozsban 1-1 db. Dorozsmai va humnerforrs menedzsmentvezet ismertette a MV csoportszint foglalkoztatspolitikai lakskrelmeket, melyekhez a munkltati jogkrgyakorl laks kiutalsi javaslatot fogalmazott meg. A 19 lakskrelmet megvizsglva a KT a szegedi laks gyben egyttdnttt a munkltatval, mg a debreceni kiutals kapcsn prioritsi sorrend vltoztatst javasolt.

Negyedik napirendknt a KT tjkoztatst krt a zrt e-mail rendszer mkdsi tapasztalatairl, illetve a KT mdostsi javaslatairl. Mucsi Jzsefn osztlyvezet elmondta, hogy a zrt emaillel kapcsolatban orszgosan nem jeleztek olyan nehzsget mely beavatkozst ignyelne. A KT javaslatait beillesztettk, gy bvl a rendelkez llomsok listja. Tovbbi felvetsknt elhangzott, hogy a hatrllomsokon halad vonatok esetre kell szablyozst kszteni. Amennyiben ltrejn a nagy FOR, 2015. jnius 30-tl nem lesz zrt csoport email mondta az osztlyvezet.

Klnflken bell az zemi tancs vlasztsi bizottsgok megalakulst sszestette a testlet.

 

Bodnr Jzsef

KT elnk

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: