Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV ZRT. KT HRLEVL Mjus

A MV Zrt. KT lse, mjus 6.

Els napirendi pontknt tjkoztat a MV Zrt. 2014. vi ltszm- s foglalkoztatsi tervrl. A munkltat rszrl Wikidl Istvn humnerforrs gazdlkodsi szervezet vezetje elmondta, hogy a tulajdonos 1,5 %-os ltszmcskkentst rt el 2014. vre, de a vezets eltekintett ettl, mert a MV Zrt. korfjnak elksztsekor szembesltek azzal, hogy egyes szakmai csoportok elregedtek. A munkatrsak ptlst a mszaki terleten nem lehet egyik naprl a msikra megoldani, figyelembe vve azt a tnyt, hogy nincs llami kpzs, ahol pedig van, ott az elszv hats rvnyesl. Felgyorsultak a mszaki fejlesztsek, melyeknl a felszabadul ltszm elenysz, mg a felsvezetk hlzat bvtse kvetkeztben a karbantartsi ltszm nvelsre van szksg. A ptlsi lnc fellvizsglatt megkezdtk, illetve a nyugdjas ptlst hosszabb tvra tervezve tfedssel valstjk meg. Befejezdtt a kzfoglalkoztats keretben vgzett llomstakarts, de jniustl kezddik a zld terlet karbantartsi munka. A testlet tagjai krdseket fogalmaztak meg a fizikai llomny korsszettelvel, a fluktuci nagysgval, az egyes szakmai terleten lv ltszmhinnyal kapcsolatban.

Msodikknt tjkoztat hangzott el a MV Zrt. 2013. vi gazdlkodsnak fbb jellemzirl s a 2014. vi zleti tervrl. A munkltat rszrl Bndonfain Szikszay Erzsbet gazdasgi vezrigazgat-helyettes s Balogh va kontrolling igazgat vettek rszt. A gazdasgi vezrigazgat-helyettes elmondta, hogy 2013-ban komoly vltozsokon ment t a MV Zrt. s a cgcsoport. Mg a MV Zrt. 2012-ben 7 MrdFt-os vesztesggel zrt, addig ez 2013-ban nullszalds lett. A tisztulsi folyamat rsze volt a 2013-ban MNV Zrt. rszre trtn azon ingatlanok tadsa, melyek nem a vastzem mkdshez kapcsoldnak. Msik fontos elem, hogy 2015-ig l a MV llam plyavasti szerzdse. Abban vagyunk rdekeltek, hogy hossz tv szerzdsnk legyen a plya mkdtetsre. Ltrehoztuk a csoportirnyt bizottsgokat, melyek mkdse hat a stabil s hatkony gazdlkodsra. Cgcsoporton bell valamennyi cg nyeresges volt, kisebb-nagyobb mrtkben. A csoport beruhzsval valsul meg a hatkonysg javuls. Beruhzsaink legfontosabb forrsa az UNIO ltal biztostott tmogatsok. Folytatdik a kzfoglaltatsi program a zldterlet karbantartsval, melynek kltsge nem a MV Zrt.-t terheli. Az ingatlangazdlkods jelents talaktsa a teljes hlzat felmrssel, gazdasgi tvilgtssal a 2014. v egyik akcija lesz. A KT tagjai az egyes cgek magas nyeresgvel, a ltszmmal, a magnvasutak fizetsi morljval, a vasutas tlagbrrel kapcsolatban tettek fel krdseket.

A klnflken bell kett f rszre munkabrelleg odatlsben dnttt a testlet.

A MV Zrt. KT soros lse, mjus 20.

Els napirendi pontknt tjkoztat a lakshitel trleszts tmogatssal kapcsolatos munkltati javaslatrl. A munkltat rszrl Wikidl Istvn humnerforrs gazdlkodsi szervezet vezetje rviden ismertette az admentes munkltati lakscl tmogats folystsnak szablyait. Elmondta, hogy a 2014. vi VBKJ-bl aki ezt az elemet vlasztotta s a jogszablyi feltteleknek megfelel, csak az veheti ignybe. Vizsgltk azt, hogy mit jelent a korbbi lakstrleszts szempontjbl, valamint mit jelent a lakscl hitel kivltsa vonatkozsban. sszessgben 400 fnek van lakscl megtakartsa, melybl 100-an vannak, akik a teljes sszeget, vagyis 267.000 Ft-ot lakscl megtakartsra tettk. Mind a havi trlesztst, mind pedig az vest a pnzintzettel kell egyeztetni. A MV Zrt. az OTP-vel kvn szerzdst ktni, gy hogy csak a szablyozs kiadsnak dtumtl lhet a munkavllal az admentes lehetsggel. A tmegtjkoztatsban megjelent hr, mely szerint a munkltat 5 vente 5 milli forintig admentesen adhat, az csupn lehetsg, de a MV Zrt. csak a VBKJ keretbl tudja ezt biztostani.

Msodik napirendknt a MV Zrt. 2013. vi tevkenysgnek eredmnynek rtkelse, valamint 2014. v f feladatait trgyalta a testlet. A munkltat szemlyben Vlentn Srvri Piroska zemeltetsi figazgat a MV Zrt. 2013. jniusi szervezeti talaktsa ta eltelt idszakot rtkelte. Elmondta, hogy fontos volt az ingatlangazdlkodsi tevkenysg talaktsa, mely az v vgig megtrtnt. A lenyvllalatok szmnak jelents cskkentse rsze a MV csoport koncentrcijnak. A IV. vasti csomag hatlyba lpse az vvgre megvalsul, ehhez alkalmazkodni kell a plynak. A jvben Holding kzpont cgformban kvn mkdni a MV. A figazgat bemutatta a vonalanknti vonatsrsget, 2013-ban 1.173.845 db vonat kzlekedett le a MV Zrt. hlzatn. Javult az elz vhez kpest a menetrendszersg, de van mg javtani val, 17.228 db vgnyzrat bonyoltottak le a hlzaton. A havria esemnyek kapcsn nem kmlte a sors a vasutat (rvz, lops, ngyilkossg). Az gyflkapcsolat elksztette a vev elgedettsgi vizsglatot, mely javul tendencit mutat. Az Alapt a kzfeladat elltsa miatt jvrsokat tett meg s a kzszolgltatsi kltsgtrtst idben biztostotta, mely mkdsnk f bevtele, hangslyozta a figazgat. 2013. vben fbb eredmnyeink kz sorolhat a Decs-Btaszk vonalszakasz, Verce balvgny feljtsa, valamint 54 helyen vast-kzt szintbeli keresztezdsek biztonsgnak nvelse. F feladataink 2014-ben: folytatjuk a fld- plet- ptmny leltrt, tovbbi vagyonrendezsek, vagyontads keretben trtn vgrehajtst. Az llomsfejlesztsi koncepcik elksztse zajlik, fknt az unis pnzek felhasznlst megclozva. Fbb projektek Szajol-Pspkladny, Budapest-Pilisvrsvr, Szolnok-Szajol, valamint Bkscsaba, Vc, Szkesfehrvr lloms, s Bat-Kaposvr vonal tptse s hd-projektek. A szolgltats sznvonal emelse rdekben vizulis utas tjkoztatk teleptse. Az llomsfejleszts az integrlt gyflszolglati centrumok hozzjrulnak a vast trnyershez. A kzlekeds biztonsg javtsa rdekben jrmdiagnosztikai berendezsek (hfutsjelz, tengelyterhels mr). A szervezeti talaktsok tern 2014. v vgre a Vagyonkezel Zrt., az IK Kft., Vastr Kft., MV Kert Kft. egybeolvadsa a cl, melynek elksztsi munklatai megkezddtek. Krdsre vlaszolva a figazgat hangslyozta az egyttmkds fontossgt, a menetrendszersg javtsa rdekben. Zrsknt felvetdtt mg a kzfoglalkoztatottak tovbbi alkalmazsa a zldterlet karbantartsa terletn, a munkaruha ellts anomlii, valamint az MNV Zrt. rszre tadott Hungria krt.-i laktelepen lvk laksbrleti szerzdsnek tovbbi sorsa.

Klnflken bell egy f munkavllal rszre munkabrelleg, valamint egy f temetsi segly odatlsben dnttt, valamint egy kollgantl bcszott el a testlet.

Bodnr Jzsef

KT Elnk

sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: