Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

EMLKEZTET

MV Zrt. KT Hrlevl jlius-augusztus

 

Soros KT ls 2014. jlius 10.

 

Els napirendi pontknt a testlet a mkdshez szksges gyrendet trgyalta. A mdostsra javaslatokat vetett fel az elnk a testlet rszre. Elsknt a munkabizottsgok ltrehozsra, melyek az albbiak: Jlti- s szocilis munkabizottsg, Forgalmi szakbizottsg, Szervezetmkdsi szakbizottsg, Egyenl bnsmd- s eslyegyenlsgi bizottsg, Munkabiztonsgi s krnyezetvdelmi szakbizottsg. A bizottsgokon bell vezetk s helyettesek lettek megvlasztva. A bizottsgok feladatai rszletesen megtrgyalsra kerltek. A tagok elfogadtk a bizottsgi megbzatsukat. A Kzponti zemi Tancs a mdostsokat, javaslatokat egyhanglag elfogadta.

Msodikknt az zemi megllapods-tervezett trgyalta a testlet, amelyhez javaslatokat tettek a KT tagjai. Az elnk s az elnk-helyettesek felhatalmazst kaptak a munkltatval trtn trgyals megkezdsre.

Harmadikknt a helyi szint zemi megllapods-tervezett vitatta meg a testlet. A javaslatok hatridre trtn sszegzse utn a munkltatval trtn egyeztetst kveten kerl vglegestsre.

Klnflken bell egy f munkavllal szocilis segly krelmt trgyalta a testlet.

MV ZRT. KT FORGALMI SZAKBIZOTTSGI KONZULTCI augusztus 18.

 

A munkltat rszrl megjelent Vlentn Srvri Piroska zemeltetsi figazgat, Mucsi Attila Jzsefn forgalmi osztlyvezet, Nagy Lszl szakrt

 

Napirendi pontok:

1.    Zrt csoport e-mail rendszer.

2.    Lassmenetek nyilvntartsa, lassmenet kimutatsok ellltsa.

3.    Forgalmi utastsok mdostsai.

 

Mucsi Attila Jzsefn a KT felvetsre Nagykanizst javasolja az rtestsre kijellt rendelkez llomsok listjba felvenni, melyet a jelenlvk elfogadtak. Ezzel a zrt csoport e-mail rendszer tmakre lezrsra kerlt.

Mucsi Attila Jzsefn s Nagy Lszl ismertette:

- a PAZAR rendszer fejlesztsnek szksgessgt, a vontatjrmvek informatikai eszkzkkel (Tablet) trtn elltst.

- az F.2 sz. Utasts 18. fejezetnek mdostst az tdolgozsnak elzmnyeit valamint az F.2 Utasts s a Lassmenetek nyilvntartsra, a lassmenet kimutatsok ellltsra s az rintett szemlyzet rtestsre cm utasts szinkronizlst.

- a feltett krdsekre adott munkltati vlaszokat.

Nagy Lszl ismerteti a forgalmi utastsok mdostsra vonatkozan a KT ltal benyjtott javaslatok elfogadst, melybl ez 90 % feletti.

 

Soros KT ls 2014. augusztus 27.

 

Els napirendi pontknt a testlet a MV Zrt. KT s a MV Zrt. kztt ktend zemi Megllapodst trgyalta. Pontonknt kerlt tbeszlsre.

Hatrozat: 3/2014.(08.27.) A testlet felhatalmazta Bodnr Jzsef elnkt, Nagy Gbor s Pet Ferenc elnk-helyetteseket, hogy szeptember 4-n a megbeszlt pontostsokkal, vltoztatsokkal a munkltatval tovbbi trgyalst folytassanak.

 

Msodikknt tjkoztats hangzott el a PAZAR rendszer mkdsrl, kiemelten a lassmenet s a vgnyzri adatok kezelsrl. A munkltat rszrl Bres Barna osztlyvezet, valamint Farkas Lszl szakrt vett rszt. Elmondtk, hogy a PAZAR olyan informatikai rendszer, ami adatszolgltatatst vgez s nyilvntartst vezet. Ez az informatikai rendszer a papr alap nyilvntartst vltotta ki a plys terleten, melyet 1995-tl vezettek be Szegeden. A rendszer a lassjelek, vgnyzrak nyilvntartst vgzi. Az utastsok, rendeletek 2-3 httel elbb kerlnek feltltsre a rendszerbe, de vannak rendkvli esemnyek, amelyek a trgynapon kerlnek bersra.

A rendszer bemutatsa utn a KT tagjai krdseket tettek fel a FOR rendszerhez val kapcsolatrl, tovbb mi lesz a FOR00 s a PAZAR rendszer jvje? Vlaszknt az eladk elmondtk, hogy a FOR00 rszre a PAZAR rendszer biztost majd adatokat, amibl sok minden lehvhat lesz. A jv fejlesztseirl is sz esett a dialgus kapcsn. El kell rni a forgalmi szolglattevk munkjnak, leterheltsgnek cskkentst ezen keresztl is. A manulis hibk kizrsval biztonsgosabb vlik a napi munkavgzs az informatikai fejlesztsek rvn.

 

A klnflken bell hrom munkavllal szocilis seglykrelmt trgyalta a testlet.

 

A kvetkez KT ls idpontja szeptember 15.

 

 

Bodnr Jzsef

KT elnk

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: