Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV Zrt. KT szeptemberi hrlevl

A MV Zrt. KT soros lse, szeptember 15.

Els napirendi pontknt tjkoztat hangzott el a MV Zrt. Budapest Terleti Igazgatsg mkdsrl. Veszprmi Lszl terleti igazgat elmondta, hogy a terleti igazgatsgok megerstse volt a feladat, melyet a mszaki s gazdlkodsi igazgat helyettesek pozci ltrehozsval indtottak el 2013. jniustl. Ezt kveten az igazgati kabinetek kialaktsval tbb feladat bekerlt a gazdlkods terleti rendszerbe, gy az igazgatsg szint felelssg ntt. Az rtekezleti rend tszervezse, napi zemi rtekezletek, beszmoltatsi ktelezettsg valamint bels projekt rendszer kialaktsa elsegti a jobb munkt. Tjkoztatjban kitrt az igazgat a ltszmhinyra, illetve a beruhzsok rvn felszabadul ltszm fogadsra is. Elmondta, hogy minden hnap els htfi napjn fogad rt tart, bejelentkezs alapjn. A biztonsgos munkavgzs feltteleinek biztostsa a legfbb cljaik kztt szerepel. Tervezik egy hromves utnptlsi terv ksztst. A vci vonalrl felszabadult vltkezelknek sikerlt llst felajnlani. A GSMR projektbl az els 1000 km megvalstsa a budapesti terlet hatrain bell valsul meg. A szakfelgyelet biztostsa is nagyon megfesztett feladatokat r a TEB szakmkra. A jv vben kt htre a teljes lezrst tervezik a Nyugati plyaudvarnak, karbantarts miatt. A ltszmhelyzettel kapcsolatban Vincze Brigitta humnpartner vezet nagy jelentsgnek nevezte, hogy terleti toborzssal keresik a hinyz munkakrkbe a munkavllalkat, elszr bels majd kls portlon meghirdetve. A hinyszakmk kztt emltette a felsvezetk szerel, a biztostberendezsi mszersz, plyamunks, vltkezel, forgalmi szolglattev, kocsirendez munkakrket. Tanfolyam indult szeptember elejn, de oktberben is terveznek beiskolzni kollgkat. Ezt kveten Demeter Jzsef a Forgalmi Osztly vezetje kihangslyozta, hogy a szakterletek egyttmkdse fontos a napi munkavgzs maradktalan teljestshez. Szlt a balesetek utni elemzsek fontossgrl, valamint arrl, hogy a vizsgarendszer, oktats, forgalom biztonsgi krds. Krdsre vlaszolva elmondta, hogy idnknt a startos megrendels kapacits korlttal tkzik, valamint azt is, hogy a Keleti plyaudvaron az elvrosi forgalom s a z M4-es metr indulsa az oka a vgnykioszts mdostsnak, nvelve ezzel a plyaudvar kapacitst. Ezutn Trk Gergely a PML osztly vezetje hangslyozta, hogy az orszg egy tde tartozik a terlethez t alosztly s mintegy 40 szakaszmrnksg dolgozival. A vgnyzri munkkat egy vre elre kell meghatrozni, hogy a hatkonysg jobb legyen. ves szinten 10 milli ngyzetmtert kell kaszltatniuk. Kiemelt projekt a 71-es vonal, ahol a lassmeneteket novemberre meg kell szntetni. A tjkoztatk sort Tabnyi Jnos biztostberendezsi alosztly vezet zrta, aki rszletesen kitrt a tvkzls 30-as vonalon illetve a Keleti plyaudvaron az j vizulis s hangrendszer teleptsre, az energiaellts s felsvezetk szerelk ltszmhinyra, a BGOK vizsgztats visszafinanszrozsra valamint a biztostberendezsi zavarok elhrtsa rdekben a 21 helyen val rendelkezsre lls biztostsra is. Vgezetl elmondta, hogy vgnyfk feljtst sajt erbl valstottak meg, illetve az elektronikus biztostberendezs mkdtetsre gyakornoki program keretben fiatal mrnkket vettek fel.

Msodik napirendi pontknt a MV Zrt. tulajdonban s brlkijellsi jogban lv laksok kiutalsra Dorozsmai va humnerforrs menedzsment vezet tett javaslatot. Elmondta, hogy a humnerforrs vezrigazgat-helyettes szervezethez berkezett foglalkozspolitikai szempontok szerint altmasztott lakskrelmek ttekintsre kerltek az alapjn, hogy mely teleplseken vannak a MV Vagyonkezel Zrt. ltal res, kiutalhatnak minstett laksok. Ezen MV laksok szmt s terlet szerinti bontst tblzatos formban mutatta be, melyhez feltntettk a MV a csoportszint foglalkozspolitikailag altmasztott lakskrelmek szmt is. Az res laksllomny figyelembevtelvel 18 db 1-es sszminsts kddal elltott (res s kiutalhat) MV laks s 2 db nkormnyzati MV brlkijells laks elterjesztsre, 27 f lakskrelme kerl elbrlsra. A KT az elterjesztst egy vltoztatssal tmogatta. Amennyiben a kiutalsra megjellt laks llapota a megtekints sorn lakhatsra valamilyen egyedi ok miatt nem alkalmas, gy a ki nem utalt laksllomnybl megkzeltleg hasonl paramterekkel rendelkez msik lakst ksrlnk meg felajnlani.

A MV Vagyonkezel Zrt. rszrl Gyimti Klmn adott rszletes tjkoztatst a miskolci MV telepen lakk helyzetrl. Elmondta, hogy jlius 27-n megkttte a hromoldal szerzdst a MV-NIF s nkormnyzat. Ezek szerint 2014. december 31-ig az rintetteknek biztostjk a kikltzst nkormnyzati brlaksokba.

A klnflken bell rendkvli lethelyzetbe kerlt munkavllalk szocilis seglyrl dnttt a testlet.

Bodnr Jzsef  KT elnk, sajtreferens

 

 

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: