Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV ZRT. KT oktberi hrlevl

A MV Zrt. KT lse, oktber 14.

Els napirendi pontknt tjkoztatt hallgatott meg a KT a napi lassmenet kimutats alkalmazsnak tesztzemrl. A munkltat rszrl Mucsi Attila Jzsefn forgalmi osztlyvezet elmondta, hogy a szeptember 15-30 kztti tesztzemet oktberre is meghosszabbtottak. Sok problmra derlt fny, de korriglhatk a hibk. Van olyan, ahol vonalszakaszok maradtak ki s van olyan is, ahol a plys diszpcser nem vezette ki a lassjelet az elhrts utn. A vltozsjelents egyszerstse folyik. Mindaddig nem kerl bevezetsre, mg olyan hibk vannak, melyek a kzlekeds biztonsgra negatv hatssal vannak. Mindenkppen bevezetsre kerl egy j utastssal a napi lassmenet kimutats a hibk kiszrse utn. Nagy Lszl szakrt szerint a tesztzem clja az volt, hogy a forgalmi szolglattev a munkautasts alapjn tapasztalatot, jrtassgot szerezzen. Az utastsban a fogalmak is mdostsra kerlnek bevezetett, elrendels, lemonds szavakkal. A biztonsgot nveli majd az is, hogy A4-es mret lesz a kimutats, melyet a mozdonyvezet megkap. Sikerlt tisztzni a nyilvntarts vezetsre tett javaslatot a kihzssal kapcsolatban. Krdsre vlaszolva elmondta, hogy a nyilvntartsban a lassmenet s vgnyzri rendelet megjelensekor rgztjk, a lassmenet trlst pedig kihzssal csak a befejezsekor trljk. Tovbbra is problmk vannak a szelvnyszm szerinti megjelentssel. Ez forgalombiztonsg szempontjbl j, de a menetrendszersgen ronthat. Javasoltk mg a KT tagjai, hogy a szemlyszllt vonatok is csak vonalszakaszokra kapjk meg a napi kimutatst. Szksges a forgalmi szolglattevk munkjnak cskkentse rdekben a 2015-s FOR00 fejleszts ez irny megvalstsa is. Bres Barna osztlyvezet hangslyozta, hogy a napi lassmenet kimutatst nem vltja ki a FOR fejleszts. A forgalmi osztlyvezet zrszavban nyomatkostotta, hogy a hatsg engedlye nlkl az elektronikus nyilvntarts nem vezethet be. Kitrt mg a napvlt vonatok problematikjra a szemly- s tehervonatokra vonatkozan.

Msodikknt Bodnr Jzsef KT elnk beszmolt a MV Zrt.-nl trtnt vezeti szemlyi vltozsokrl, melyek a testlet mkdst is rintik. Tjkoztatst adott a szeptember 29-30-n Sifokon megrendezett Hogyan vltozott az zemi tancsok mkdse? Tapasztalatok az j Munka Trvnyknyve bevezetse ta cm konferencin elhangzottakrl, melyen az elnk s kt helyettese vett rszt.

 

Harmadikknt a KT tjkoztatst krt a MV Zrt. vagyongazdlkodsi igazgatsgtl az res laksllomnyrl. Eladknt dr. Korss Boglrka vagyonkezelsi s gazdlkodsi igazgat, Bojtor Tibor vezet, Bksi Lszl terleti vezet, Gyimthy Klmn ingatlanhasznostsi koordintor, Bereczki Sndorn projekt elksztsi szakrt s Roszpopa Pter humnpartner vett rszt.

Az igazgat elmondta, hogy nagyon sok res laks van, de a tbbsge nem kiutalhat. A laksllomny vges. A vastllomsokon is vannak laksok, de ezek nem alkalmasak a lakhatsra, feljtsa nem gazdasgos. Gyimthy Klmn koordintor elmondta, hogy az res laksok szma 832, amelybl 616 mszaki llapota alapjn nem kiutalhat, valamint vastfejlesztsben rintett, selejtezsre javasolt s MNV tadsban rintett 121 db. A kiutalhat laksok terleti megoszlst tadta a KT rszre. A laksok kiutalsval kapcsolatban elmondtk, hogy 2762 l laksszerzds van rvnyben. Lakbrbl s kzzemi djbl mintegy 190 milli forint tartozst tartanak nyilvn. A laksok visszavtelnl tt lpsekre kszlnek. Bksi Lszl, a budapesti terleti ingatlaniroda vezetje elmondta, hogy az elektromos mrra s hlzat cserje, valamint a gzra leszerelse, majd ptlsa kzel 1 milli forintba kerl, mely az egyb feljtsokkal elri a 3-4 milli forintot. Ugyanakkor Bereczki Sndorn projekt elksztsi szakrt elmondta, hogy a korbbi brlk ltal feljtott laksok problematikjval kell szembenzni a kvetelseik miatt. A laksllomny elregedett, a feljts, beruhzs gazdasgtalan s az j laksgyi utasts szerint ezt a brl mr nem vgezheti el. Bojtor Tibor vezet zrszavban elmondta, hogy romos pleteket kell lakhatv tenni tbb millirt, amikor az adott teleplsen ennyirt mr ksz laksok vannak. Roszpopa Pter humnpartner tjkoztatta a testletet arrl, hogy 2013-ban 105 MV brlaks, 3 nkormnyzati laks, mg 2014-ben ez idig 51 MV brlaks s 3 nkormnyzati kerlt kiutalsra a Kzponti zemi Tancs egyttdntsvel.

Klnflken bell egy f munkavllal rendkvli szocilis segly krelmt trgyalta a testlet.

Bodnr Jzsef

KT elnk, sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: