Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV Zrt. KT prilisi hrlevl

A MV Zrt. KT lse, prilis 15.

Els napirendi pontban a MV Zrt. PF. Terleti Igazgatsg Szombathely mkdsrl s a szervezeti vltozsokrl adott tjkoztatt Lukcs Gyrgy igazgat s Komondin Gndr Judit humnpartner vezet. A klcsns bemutatkozsok utn prezentcis eladsban rszletesen kitrt a szervezeti vltozsok fbb pontjaira. Az MSZSZ vltozs fleg finomhangols, melyben meg kell tallni az egyttmkdsi szinteket a szakgak kztt, hangslyozta az igazgat. Rszletesen bemutatta a terleti igazgatsg jelenlegi struktrjt, kitrve arra is, hogy a plyztatsnak mirt tulajdontott kiemelt jelentsget. A terlet 782 km egyvgny, 9 km ktvgny s 254 km villamostott vonallal rendelkezik, 85 lloms, 88 megllhely s egy hatrlloms. A terleten 14 teljes csap rudas, 207 fnysoromp, 131 fl-fnysoromp van, melyet 7 plys s 1 hidsz szakasz, 3 felsvezetki, 4 tvkzl s 8 biztostberendezsi szakasz tart karban.

A Forgalomfelgyeleti alosztly beolvadt a Terleti Forgalmi Osztlyba. A Forgalomirnytsi alosztly Forgalomirnytsi csoportknt mkdik tovbb. A forgalmi csompontok s a mszaki alosztlyok fnksgekk alakultak. A vgrehajtsi egysgek szervezetben is mdosts trtnt. A ltszm a 2014. vi zr ltszmhoz kpest, 2015. vi tervben 13 fvel emelkedett, ez a GSM-R, az ETCS, valamint a 10-es vonali szolglat megszakts megszntetse miatti nvekeds. Az MSZSZ vltozs munkavllali vagy munkltati felmondssal nem jrt. A forgalmi terleten a vgrehajt egysgek ersdtek, kiemelve Celldmlk csomponti fnksg 15 fs ltszm nvekedse.

A forgalmi csompontokhoz az albbi egysgek tartoznak: Celldmlk: 5 llomsfnksg 19 lloms, Veszprm: 8 llomsfnksg, 30 lloms, Zalaegerszeg: 4 llomsfnksg, 12 lloms. A csomponti fnksgsgek egysges munkakri struktrban vgzik feladataikat: Forgalmi Csomponti Fnksg: forgalmi csomponti fnksgvezet, ltalnos plyavasti elad, gazdlkodsi koordintor, forgalmi technolgiai szakelad I., forgalmi zemmrnk. llomsfnksg: llomsfnk, forgalmi koordintor I..

A plys szakterlet mrcius vgi zr ltszma: 245 f, a fnksgi (volt alosztlyi) ltszm s osztlyos ltszmban lv munkavllalk kztt tcsoportosts trtnt. A szakaszmrnksg vezetk a szakaszokrl a fnksg irnytsi ltszmba kerltek. A PFT-s szakaszoknl Zalaegerszegen trtnt sszevons. A PFT fnksg az albbi munkakri struktra alapjn vgzi feladatait: plyafenntartsi fnksgvezet, PL vezetmrnk, ltalnos plyavasti elad, szakaszmrnk, mszaki szakelad II., mszaki szakelad I., mszaki elad, mrnk gyakornok, gazdlkodsi koordintor, anyag- s eszkzkezelsi szakelad I..

A TEB szakterlettel kapcsolatban azt hangslyozta az igazgat, hogy a tvkzlsi, ersram, biztostberendezsi eszkzk heterogn sszettele miatt szksges a j szakmai felkszltsg. Kiemelt figyelmet kell fordtani a szakmai utnptlsra. Az elektronikus berendezsek viszonylag fiatalok. A TEB szakterleten a jelenlegi tny ltszm: 347 f. A fnksgi (volt alosztlyi) ltszm s osztlyos ltszmban lv munkavllalk kztt tcsoportosts trtnt. Szakaszmrnksg vezetk a szakaszokrl a fnksg irnytsi ltszmba kerltek. Mrnki szakaszok (tvkzls, biztostberendezs) megszntek, a munkavllalk munkjukat rszben ms szakaszon illetve a fnksgi irnytsi ltszmban folytatjk.

A fnksgek munkakri struktrja: fnksgvezet, vezetmrnk, szakaszmrnk, technolgiai rendszermrnk, mszaki szakelad, gazdlkodsi koordintor, ltalnos plyavasti elad, diszpcserek, mg a szakaszokon mesterek / beosztott mester / mvezetk, fizikai s gyviteli munkakrk vannak jelen. A KT tagjai konkrt krdseket tettek fel a ltszm felvtellel kapcsolatban, melyre a humnpartner vezet vlaszolt, hangslyozva, hogy az orvosi alkalmassg illetve a tanfolyam elvgzse is nehz feladat a fiatalok szmra. Pedig a fiataltsra szksg van - tette hozz az igazgat, aki mg szlt a jvbeni fejlesztsekrl.

Msodikknt a MV Zrt. 2015. vi Kpzsi Tervrl Kiss Mria humnerforrs fejleszts vezet s Dobs Lszl szakrt adott tjkoztatst. Alapvet vltozs hogy a BGOK-ra visszakerltek az OKJ-s kpzsek. 2014-ben mdosult a kpzsi szablyzat. Az idszakos vizsgk folyamatt beptettk. Egyszerstettk a meghirdetseket. Idszakos vizsgt 8852 f tett, mely 80 % feletti megfelels. Jelenleg az SAP rendszerben rgztve van a munkavllal vizsgja, melyet elektronikusan a veznylk rszre is t fognak adni. A MV Zrt. tbb az rdekkpviseletek ltal felvetett problmt jelzett a KTI vizsgakzpont fel az v elejn, melyekre vlaszt nem kaptunk. A KTI lltja ssze a vizsgakrdseket a MV Zrt.-nl nincs rhatsa a vizsgztatsra. A KT tagjai az tadott rsos anyaghoz elksztettk vlemnyket, krdseket illetve javaslatokat fogalmaztak meg.

A klnflken bell hrom f ltal benyjtott szocilis segly krelmet trgyalt a testlet, melybl 1 f krelmrl dnttt, mg 1 ft visszautalta hinyptlsra s egyet pedig helyi elbrlsra.

Bodnr Jzsef

KT elnk, sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: