Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV ZRT. KT HRLEVL Mjus

A MV Zrt. KT lse, mjus 19.

A KT elnknek s tagjainak felvetseire, krdsekre adott vlaszokkal kezdte tjkoztatjt Wikidl Istvn humnerforrs gazdlkods vezet. Mjus hnapban a SZP krtyra az I. negyedvre jr utalsok megtrtnnek. Azon munkavllalk rszre, akik most rendeltek elszr SZP krtyt a szolgltat ekkorra grte a krtyk elksztst s postai megkldst is. Az nkntes pnztrak rszre az prilisi brekkel tutalsra kerlt az I. negyedvi teljes sszeg. Az Erzsbet utalvny a kzbeszerzs miatt csak jnius hnapban kerlhet kiosztsra. A lakscl hiteltrleszts tmogatsa trgyban az OTP-vel trtnt tbb krs trgyals utn a szerzds vglegestse folyik. A MV Zrt. az OTP Adlak zletszablyzat s a szerzds sszhangjval kvnja biztostani a minimlis adkockzatot mind a munkavllalk, mind a vllalat rszrl. Wikidl Istvn a VBKJ keret vlasztsrl ksztett teljes sszefoglalt megkldi a KT rszre, melybl kiderl melyik elemet hnyan vlasztottk.

Ezt kveten a humnerforrs gazdlkodsvezet tjkoztatst adott a MV Zrt. brelt munksszlljnak helyzetrl. Elmondta, hogy 2008. oktberben vezrigazgati dnts szletett arrl, hogy a MV kezelsben lv munksszllsok megszntetsre kerlnek s a foglalkoztatspolitikai clok miatt szksges munksszlls ignyt kls piacrl veszi ignybe a vllalat. Az ennek rdekben lefolytatott kzbeszerzsi eljrs eredmnyekppen 2016. mrciusig van szerzdse a MV Zrt.-nek, a munksszllt a MV-START s a MV SZK munkavllalk is ignybe veszik. A 170 fs MV kapacitson bell a szerzdsben meghatrozsra kerlt a 2-3 gyas szobk szma. A Koppny utcai munksszllson jelents beruhzst hajtott vgre az zemeltet. Tovbbra is szksg van munksszllsra foglalkoztatspolitikai szempontbl, ezrt 2015. vgn el kell kezdeni a kzbeszerzst a csoportszint ignyek kielgtse rdekben. A KT tagjai krdeztk a Makk utcai szlls helyzett. A felvetst mivel hivatalosan a Makk utcban munksszll nem zemel, a munkltat megvizsglja s visszajelzst ad rla. A vezet tzetes vizsglatot grt, az elzmnyek s krlmnyek feltrsval, megoldst keresve a jelen helyzetre. A KSZ-ben a trtsi djak fellvizsglatt is clszer elvgezni.

A msodik napirendi pont keretben Dvid Ilona, a MV Zrt. elnk-vezrigazgatja adott tjkoztatst a MV Zrt. 2014. vi eredmnyeirl, a 2015. vi tervekrl s feladatokrl. A 2014. vet pozitv szmokkal zrta a cg, ami az llami szfrval val kzs egyttmkdst jelenti kezdte tjkoztatjt az elnk-vezrigazgat. Tavaly nagy feladatot vgzett el a trsasg, klnsen az ingatlan felmrs terletn. Mivel forrsokat csak a plya terletek fenntartsra tudunk elnyerni, ezrt f feladatunk az ingatlanok vonatkozsban az, hogy nzzk meg, mire van szksgnk, s amire nincs, bontsuk el. Fejlesztseket kell vgeznnk, melyhez terveket kell kszteni a jvre nzve. 2014-ben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelvel sikerlt megrtetni s szerzdst ktni a vast terletn lv hulladkok rtkestsrl. 2015-ben megtrtnt a plyztats s vgre elkezddhet a fmhulladkok rtkestse. A KT-n vek ta napirenden szerepelt a tma, most rvbe rt a tbb ves jelzs. Sikerlt elrni idn a tulajdonos hozzjrulst ahhoz, hogy 3 ves zleti tervet ksztsnk.

Nagy keretszerzdsekkel gyorsabban s rugalmasabban haladunk majd, mikzben a hiteltrlesztseket teljestennk kell. Az elnk-vezrigazgat asszony hangslyozta, hogy kiszmthatv vlt a MV. Az orszgjrs kapcsn kiemelte, hogy a kzvetlen tallkozsok sorn vrja a javaslatokat, felvetseket, de a megoldsra is mindig rkrdez. Tjkoztatja zrsaknt Dvid Ilona elmondta, hogy amennyiben EU-s dntsre ki kell szervezni a plyamkdtetsi trsasgot, akkor a jvre nzve a hitelllomnyt t kell vllalnia a tulajdonosnak.

A Kzponti zemi Tancs tagjai krdseket, javaslatokat fogalmaztak meg az elnk-vezrigazgat rszre, melyek kiterjedtek a munkavllalk helyzetre, munkakrlmny javtsra, a vasutassg brezsre a leterheltsg fggvnyben, valamint az utnptls s kpzs lehetsgeire. Vlaszban az elnk-vezrigazgat kifejtette: meg kell szntetni a fsultsgot az emberek bizalmnak megszerzsvel. Az eredmnyek s tnyek utn a f folyamatokon kvl az emberi erforrst is vizsglja. Az utnptls rdekben a vasutas szakkpzs jraindtst, illetve egyes szakkzpiskolkban vasti tagozatok indtst kezdemnyeztk. A brek fellvizsglatt elrendelte, amit sajt forrsbl meg tudunk valstani, arra tesznk javaslatot az rdekkpviseleteknek, de ehhez konstruktv partnersgre van szksg a szakszervezetek rszrl.

Harmadikknt rvid tjkoztatt adott Bnhidi-Nagy Attila humnerforrs vezrigazgat-helyettes, a MV Zrt. laksllomnynak koncepcionlis krdseirl a foglalkoztatspolitika fggvnyben. Elksztettek egy sszefoglalt, melyben rszletesen elemeztk a MV Zrt. laksllomnynak kihasznltsgt, melybl kiderl, hogy a 3601 laksbl 2689 a lakott laksok szma. A laksllomny 25%-a 912 laks resen ll, melynek oka a laksok tbbsgnek rossz mszaki llapota. A laksllomnyt csoportostani lehet felhasznls s a laksban lak szemlyek jogllsa szerint. A magas kintlvsg miatt szksgszer, hogy a ktelezettsgeiket nem teljest lakkat rinten legyen a MV Zrt.-nek eszkze a tartozsok cskkentsre, megszntetsre. Nagyobb hangslyt kell, hogy kapjon a laksokkal kapcsolatos brli ktelezettsgek betartsnak ellenrzse, a visszaadsra kerl laksok megfelel llapotban trtn visszavtele ll az rsos elterjeszts sszefoglaljban.

A klnflken bell hrom munkavllal szocilis segly krelmrl dnttt a testlet.

Bodnr Jzsef

KT elnk

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: