Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV ZRT. KT HRLEVL Augusztus

 

A MV Zrt. KT lse: augusztus 25.

Els napirendi pontknt a MV Zrt. 2015. II. negyedvi foglalkoztatsi cljainak teljestsrl s a rendkvli munkavgzsben rintett szervezeti egysgek raszmkeret felhasznlsrl adott tjkoztatst Gnthern Varga Erzsbet humnerforrs gazdlkods szervezet rszrl. A ltszmmal kapcsolatban elmondta, hogy az I. flvre vonatkozan 300 fvel kevesebb a foglalkoztatottak szma. A tervezettnl jval tbben hagytk el a MV-ot, melynek okai kztt van a jelentkezk alacsony szma, s a jelltek kzl sokan egszsgileg alkalmatlanok az adott munkakr elltsra, valamint az oktatsokra nem volt kapacits, gy szeptembertl a kpzsek indulnak. A ltszmhiny kihat a munkaid alapra s gy a rendkvli munkavgzsre is. Ha szakmnknt vizsgljuk, akkor kiderl, hogy a plyn az elemei esemnyek elhrtsra, a forgalomnl a megnvekedett vesztesgid, a sikertelen forgalmi vizsgk, valamint a ruhamret vtel s a FOR oktatsok kapcsn elrendelt tlrk szma miatti idszksglet nvelte a rendkvli munkavgzses rk szmt. A tervhez kpest megtakarts jelentkezik, a bzishoz kpest viszont 22 %-os nvekeds van. A KT tagjai elmondtk agglyaikat a ltszm hinnyal illetve a tlra felhasznlssal kapcsolatban.

A VBKJ keret terhre nyilatkoz lakscl hitelek kivltsval kapcsolatban az albbi tjkoztatst adta Gnthern Varga Erzsbet. Kzel egy ves trgyals sorozat eredmnye, hogy a VBKJ keretbl a lakshitel visszafizetshez, trlesztshez trtn 2015. vi felhasznls lehetsgrl ktttek megllapodst az OTP-vel. Mind az 560 f, aki rintett a MV Zrt.-nl postn s elektronikusan is rtestst kapott a lehetsgrl. A munkltat az OTP-vel kzsen csoportos tjkoztatt szervez a 6 terleti igazgatsg szkhelyn, ahol az admentessg kritrium vizsglattal kapcsolatos folyamatrl s feladatokrl adnak tjkoztatst az rintetteknek. A sikeres admentessgi kritriumvizsglat eredmnye alapjn a munkavllal rendelkezsre ll 2015. vi vagy korbbi vekben gyjttt lakscl tmogats keretn bell a MV Zrt. megrendeli az admentes tmogats folystst. Amennyiben a munkavllal nyilatkozott, de a feltteleknek idkzben nem felel meg 2015. szeptember 30-ig mdosthatja a 2015. vi VBKJ nyilatkozatt. A tmogatsra vonatkoz igny benyjtsa eltt a hitelt nyjt pnzintzetnl a munkavllalnak egyeztetnie kell a tmogats befogadsval kezelsvel kapcsolatos teendkrl, a vrhat kltsgekrl, illetve a szmlakezelsre, eltrlesztsre, vgtrlesztsre, havi trlesztsre vonatkoz informcikrl s ezen ismeretek s ismeretek alapjn kell a krelmet s a hozzjrul nyilatkozatot kitltenie. A munkavllal ltal megadott adatok helyessgrt s az adatokban bekvetkezett vltozsok bejelentsrt a munkavllal felel. A munkavllal vllalja az admentessgi kritriumvizsglatval s igazolsval kapcsolatos hitel clonknt megllaptott vizsglati djat (6490.-Ft + FA, fggetlenl attl, hogy a vizsglat az admentessget megllaptja vagy a tmogatst ad ktelesnek minsti) illetve a tmogats folyosstsval kapcsolatos lebonyoltsi dj maximum 3099.Ft/ttel megfizetst, amely nyilatkozata alapjn a munkabrbl kerl levonsra.

 

Msodik napirendi pontknt Bres Barna forgalmi zemirnytsi osztlyvezet elzetes tjkoztatst adott a FOR aktulis llapotrl. Felvzolta a jelenlegi helyzetkpet, dnts szletett a projekt irnyt bizottsg rszrl arrl, hogy szeptember 1-jtl nem indul a prbazem. Tervezik viszont egy gyakorl zem indtst, melynek keretben egy db vonat szolglatonknti lekzlekedtetst kell elvgezni. Az oktatst kisebb csoportokban ismtlskppen tudsfrisstsknt indtottk el. Els lpcsben a gyakorl majd msodik lpcsben a prbazemben rsztvevknek kell a megfelel segtsget fleg informatikailag megadni. Vannak olyan szolglati helyek, ahol nem lesz szmtgp, mert nem biztosthat az internet kapcsolat, de ez nem akadlya a rendszer folyamatos mkdsnek. Arra a krdsre vlaszolva, hogy tbbletfeladat jelentkezik a forgalmi szolglattevknl az osztlyvezet azt a vlaszt adta, hogy nagyobb forgalm llomsokon az ellenrzsre ktelezett munkavllalk valamint az els s msodik genercis FOR oktatk kzl a leterhelt idszakokban a plusz 1 f belltsnak nincs technolgiai akadlya. A csomponti vezetk az instrukcikat megkaptk.

 

Klnflken bell egy rendkvli szocilis seglykrelmet trgyalt a testlet, melyet hinyptlsra visszakldtt a szervezeti egysghez.

A KT elksztette szakmai vlemnyt az llomsok forgalmi teljestmnyekhez kapcsold csoportba sorolsrl szl utasts-tervezettel kapcsolatban, melyet nem fogadott el. Ezen tl a MV hlzatn magasban vgzett TEB s hd munkk sorn betartand munkavdelmi elrsokra vonatkoz technolgiai utasts-tervezethez megtette szrevteleit.

Bodnr Jzsef

MV Zrt. KT elnk

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: