Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV ZRT. KT HRLEVL szeptember

 

A MV Zrt. KT lse: szeptember 23.

Els napirendi pontknt Takcs Mria humnerforrs menedzsment vezet adott tjkoztatst a laksok kiutalsval kapcsolatos vltozsokrl. Kiemelte, hogy a MV - llam kztti adssgrendezs kvetkeztben a vagyonrendezsi folyamat eredmnyekppen a laksok 80%-a tkerlt az MNV Zrt.-hez. Tjkoztatott arrl is, hogy november 30-ig j utastsok kszlnek, melyekhez hozz kell igaztani a jelenleg rvnyes laksgyi utastst is, mivel a mltnyossg elve is vltozott, az llami vagyonrl szl Trvny nem ismeri a mltnyossgot. Vrhatan hrom kategria ltezik majd: a kincstri, a vagyonkezelsbe tadott s a MV tulajdon laksok. Ezt kveten konkrt javaslatot tett a MV Zrt. tulajdonban, kezelsben s brlkijellsi jogban lv laksok kiutalsra. A rendelkezsre ll 34 db res s kiutalhat laks kzl mindssze 4 MV lakst terjesztettek el egyttdntsre, melyekre 6 jelentkez volt. Az idn lejr 5 ves laksbrleti szerzdseket krelem alapjn jabb 5 vre meghosszabbtjk hangzott el egy krdsre adott vlaszban. Egy adott krelem esetn, fontos, hogy az indokok legyenek felsorolva (foglalkoztatspolitikai, csaldi llapot, lakhats krlmnyei, utazsi idk/lehetsgek stb.). A megalapozott j dntshez szksges minden informcit megismerni. A KT tagjai azt krtk, hogy csak olyan laksok kiutalsban legyen egyttdnts, melyek valban kiutalhatk, bekltzhet llapotban vannak.

Msodikknt rszletes tjkoztat hangzott el a MV Zrt. j egyen- s formaruha ellts bevezetsrl, valamint az elz vekben elmaradt munkaruha juttatssal kapcsolatosan. Sejkoczkin Bodnr va MV SZK mkdsmenedzsment vezet valamint Varga Lszl kszletgazdlkods vezet hangslyoztk, a ltrejtt nagy kzbeszerzsi eljrs eredmnyeknt megtrtntek az els kiszlltsok, vagyis els krben a debreceni terleten 500 db szvet tpus egyenruha kerlt kiosztsra. Vrhatan oktber els hetben Budapesten, novemberben Miskolcon kapjk meg juttatsaikat MV-os s Startos munkavllalk. Megjegyeztk, hogy a munkavllalk 10-20 %-a nem jelent meg ruhaprbkon, gy rszkre nem tudnak rendelni, ezrt azt krik, hogy srgsen keressk fel a ruharaktrakat, ahol teljes mretskla ll a rendelkezskre. Az eddigi munkaruha elmaradsokat tmeneti szerzdsbl fogjk teljesteni, majd a nagy munkaruhs szerzds egyenlti ki a hinyz darabokat. Rszletesen szltak arrl is, hogy a 6 hnaposra tervezett eljrsok 11 hnapra cssztak el a kzbeszerzsi eljrsok megtmadsai kvetkeztben. Az elmaradsokkal kapcsolatban azt az informcit kaptuk, hogy 2013-ra 5-6 mFt htralk van, mg 2012-re vonatkoztatva mr csak 2-300 ezer forint. A most kttt szerzdsek mr 3 vre szlnak kikszblve ezzel az elmaradsokat, mret s szn klnbsgeket. Jeleztk azt is, hogy 2016. els negyedv lesz az az idpont, amikor naprakszen llnak majd az elltssal. A KT tagjai jeleztk, hogy kevs informci jut el a szolglati helyekre s zavarak az ellentmondsos hrek is, ezrt azt krjk, jelenjen meg a Vasutas Magazinban a rszletes kiszlltsi temterv. Felvetettk tovbb azt is, hogy az ingek, blzok mretvtele is fontos, ezrt vrhatan rendelnek mretsorokat, melyet lehet prblni a munkavllalknak s annak alapjn rendelni.

A harmadik napirendi ponton bell Bdonfain Szikszay Erzsbet gazdasgi vezrigazgat-helyettes tjkoztatst adott a MV Zrt. pnzgyi gazdlkodsrl. Elmondta, hogy a MV Zrt. 2014. december 31-i sszes foglalkoztatott zr ltszma 17354 f, kzfoglalkoztatottak nlkl 15927 f, ami a bzisnl 181 fvel alacsonyabb, illetve a prognosztizltnl 395 fvel kevesebb. A 2014. vi zemi tevkenysg eredmnye -34,8 Mrd Ft, melybl a kincstri eszkzk terv szerinti s terven felli rtkcskkenst rendkvli bevtelknt elszmolt visszaptlsi ktelezettsg elengeds ellenttelez. A MV Zrt. ignybe vett adssgllomnynak 2014. v eleji nyitrtke az v vgre jelentsen lecskkent. A cskkens alapveten a Magyar llam ltal trtnt ktvny tvllalsnak, tovbb a jelents sszeg esedkes trlesztseknek ksznhet. A 2014-es vben elszmolt feljtsi s beruhzsi teljestmnyek a bzis idszak teljestmnyeit jelentsen meghaladjk. A 2015. vben lejr Plyamkdtetsi Szerzds 10 vre trtn megktse mellett az EU irnyelveinek, illetve az j vasti trvnynek (Recast) val megfelels, az nll plyamkdtets s a holding-struktra kialaktsa rdekben megkezdett szervezeti talaktsokat folytatni szksges. Itt emltette meg a vezrigazgat helyettes, hogy a teljes MV LV Kft. a MV Zrt.-be trtn integrlst a tulajdonos 2015. december 31-gyel jvhagyta. Az zleti tervben megfogalmazott foglalkoztatsi koncepci vgrehajtsa a ltszmhinyos terleteken szksges ptlsok, hatkony foglalkoztats, a kzfoglalkoztats ltal megteremtett tbbletkapacits kihasznlsa rvn valsul meg. Zr mondatknt gy fogalmazott Bdonfain, hogy ktelezettsgnk az llami tmogats fejben a legjobb megoldst alkalmazni minden terleten. Fontos a munkavllalk anyagi elismerst nvelni, tette hozz a KT elnk befejezsknt.

Klnflken bell meghatrozta a testlet a kvetkez ls idpontjt oktber 14-re.

Bodnr Jzsef KT elnk

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: