Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV ZRT. KT HRLEVL november

 

A MV Zrt. KT lse: november 19.

 

Els napirendi pontban trgyalta a testlet a 2015. vi nagycsaldosok rendkvli seglykeretnek elosztsra vonatkoz munkltati elterjesztst. A KT munkltatval egyttdntve az albbi hatrozatot hozta: A testlet a 2015. I-X hban felhasznlt temetsi segly alapjn az erre a clra elklntett maradk keretbl (admentes s adkteles temetsi segly) 500.000.-Ft-ot tcsoportost a nagycsaldosok rszre elklntett kerethez, mely gy 2.500.000 Ft keret sszegre mdosul. A keret felhasznlsra a ngy s ngynl tbb gyermeket nevel munkavllal rszre van lehetsg. A tmogatsi sszeg gyerekenknt azonos mrtkben kerl kifizetsre. A KT, a dnts alapjn a munkavllalk tlagbrt nem veszi figyelembe a segly elbrlsakor.

Msodik napirendi pontknt a tli forgalmi felkszlsrl adott tjkoztatst Kemny gnes plyaltestmnyi osztlyvezet. Hangslyozta, hogy a tli forgalmi intzkedsek megtrtntek, a vltftsek ellenrzsre kerltek. Az FKG Kft.-vel hrom ves szerzdst kttt a MV Zrt. a vltkrzetek takartsra. Ezen kvl kzbeszerzsi eljrst rt ki, mely plyzatra csak a budapesti terlethez tartozan jelentkeztek vllalkozsok. A vidki terleteken a mszaki igazgat-helyettes tcsoportostssal oldja meg a feladatot. Krdsre vlaszolva elmondta, hogy a kzfoglalkoztatottak bevonsa csak az elsodrsi hatron kvli munkkra vonatkozhat, gy az utasforgalommal sszefgg terleteken vgezhetnek h eltakartsi munkt. A kzlekedsi utakat a kzfoglalkoztatottak munkaidben takartjk. A skossg mentests az ingatlankezels feladata.

 

A harmadik napirendi ponton bell Bres Barna forgalmi zemirnytsi osztlyvezet a FOR fejleszts aktulis llsrl tjkoztatta a KT-t. Az elmlt tallkozs ta trtnt esemnyekrl szlva hangslyozta, hogy a kivitelez szerint, informatikai szempontbl a rendszer prbazeme indthat lett volna, azonban a tesztels sorn jelentkez kritikus s magas priorits hibk miatt a Projekt Irnyt Bizottsg gy dnttt, hogy 2015. november 1-n nem kezddik meg a prbazem. Figyelembe vve a kzelg menetrendvltst s az v vgi nnepi munkaszneti napokat, legkzelebbi idpontnak a 2016. februr 1-jt indtvnyoztk a prbaid beindtsnak, de ezt a tesztek sikeressge s a tesztben rsztvevk szakmai llspontja hatrozza meg vglegesen. Naponta 960-980 vonat lekzlekedtetse gyakorl zemben kihozta az alapvet hibkat. A kivitelez mr a huszadik javtcsomagnl tart. A projekt csszsnak egyik lehetsges okaknt meg kell emlteni az eltr anyanyelvi krnyezetet, amely miatt bizonyos szaknyelvi kategriba tartoz vastzemi biztonsghoz s forgalmi technolgihoz kapcsold fogalmakat a fejlesztst vgz klfldi informatikai szakemberek msknt rtelmeztek, ez ltal msknt is programoztak. Az Osztlyvezet az les zem bevezetsnek idpontjt mg nem tudta meghatrozni, mert az fgg a prbazem sikertl. A prbazem alatti munkarendek a munkltati jogkr gyakorlk ltal fellvizsglatra kerlnek. A KT olyan egysges rendszer indtst tudja tmogatni, mely a vasti kzlekeds biztonsgnak garantlsval egyszersti a forgalmi szolglattevk munkjt.

 

Negyedik napirendknt a KT konzultcit kezdemnyezett a MV Zrt. Tzvdelmi Szablyzatnak mdostsrl. Dombi Sndor zembiztonsgi szakrt megksznte, hogy a KT alapos s tartalmas vlemnyt, javaslatokat fogalmazott meg. Elmondta azt is, hogy a szakmai szervezetektl nem kapott ennyire rszletes, hasznlhat vlemnyt, mint a KT rszrl. A folyamatos jogszablyi vltozsok miatt vlik szksgess a mdosts, melynek alapjt az Orszgos Tzvdelmi Szablyzat hatrozza meg. Jelenleg nem egy mindent elr, hanem keretet ad, de jogszablyhoz kttt szablyozs van. Az utasts tervezetbe a KT nhny javaslata beplt, az egyb gyakorlati tapasztalatokat, szrevteleket pedig a szbeli konzultci sorn ismertettk meg egymssal a felek.

 

Klnflken bell t munkavllal rendkvli szocilis krelmrl dnttt a testlet.

A kvetkez KT ls december 16.-n, amikor Dvid Ilona elnk-vezrigazgat az egyik meghvott elad.

 

A MV Zrt. KT Konferencit rendez a MV Zrt. - MV Start Zrt. MV SZK. Zrt. zemi tancsainak rszvtelvel Az zemi tancsok gyakorlati mkdse a megvltozott Munka Trvnyknyve alapjn, valamint a MV csoport szervezeti talaktsa cmmel.

 

Bodnr Jzsef KT elnk, sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: