Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV ZRt

MV ZRt. KT HRLEVL 2006. Janur

 

Soros KT ls: 2006. janur 16.

Els napirendknt a MV ZRt. 2006.vi zleti terv javaslathoz fztt szbeli kiegsztst Gal Gyula elnk-vezrigazgat. Legfontosabb, hogy fogalmazdjon meg egy vilgos jvkp, s ez az eurpai tendencik figyelembe vtelvel trtnjen. Visszatekintve az elmlt v esemnyeire az elnk-vezrigazgat kiemelte, hogy pozitvum az elszmols az zletgak kztti szolgltatsokra. A jvre nzve szolgltatsi sznvonalat vsrolok meg, s ez a gpszetre s a plyavastra egyarnt igaz. Tulajdonosi dnts a szemlyszllts 2007. janur 1.-tl nll trsasgba vitele. A kzszolgltats elltsa llami felelssg, de tbb szereplss kell vlnia a piacnak az eurpai direktvk miatt is, ezrt az llam megrendel szerepe a fontos. A fejlesztsekre a kvetkez vekben EU-s forrsok tbbszrse jelenhet meg, ezltal minsgi tvolsgi kzlekeds valsulhat meg. A gpszeti projekt indts clja az alternatv piaci lehetsgek feltrsa. Hrom verzi kzl kell egy flven bell a legjobb megoldst kivlasztani. A pnzgyi nehzsgek ellenre a trsasg mkdse augusztusig biztostva van. Ezen a tren a f feladat, hogy a 2005. vhez kpest ne njn a vesztesg. A tulajdonos gondoskodjon tkebevonsrl. Karbantartsra tbbet kell klteni, ez az EU. egyik kvetelmnye, hogy a feljts utn legyen karbantarts is. A tjkoztatt kveten vlaszolt a KT tagjai ltal feltett krdsekre, melyek a ltszmra, reformprmiumra, motorvonattenderre, a DB. Szemlykocsi lzingre, a miskolci MV telepre, a tvkzlsi tevkenysg kihelyezsre, a vasti trvny kapcsn a prhuzamos kzlekeds felszmolsra, a Szombathely-Szentgotthrd vonalszakasz GYSEV rszre trtn tadsra, valamint a zhonyi trsget rint trsasgi talaktsra vonatkoztak.

Msodikknt tjkoztat hangzott el a MV ZRt. s a MV Krhz egyttmkdsi megllapodsrl Dr. Debreczeni Katalin fosztlyvezet rszrl.

Elsdlegesen a vasutas biztostottak rszre, gygyt, megelz elltst biztost. Ignybevehetik azonban a csaldtagok s a vasutas nyugdjasok is. A hrom vre szl megllapodsban a krhz ktelezettsget vllalt tbb pontban, amirt a MV ZRt. vente 100 milli Ft-al tmogatja a krhzat. A KT testlete krte a szerzds bemutatst. Krsknt merlt fel a vasutas munkavllalk rszrl a kperny eltti munkavgzs leslts megrzse rdekben kttt MV Rt. s a FOT OPTIKA szerzds bvtse a Vasutas Egszsgpnztrral szerzdsben lv zletekkel, melyet most tovbbtottunk a fosztlyvezet asszony fel. Vlaszban kihangslyozta, hogy olyan orszgos hlzattal rendelkez, minsgi szolgltatst, nyjt partnert kerestek, aki megfelel sznvonalon biztostja az lesltshoz az eszkzket.

A harmadik napirendi pont sorn a 2006. vi szocilis seglykeret felosztsra tett munkltati javaslatot trgyalta a testlet Dr. Jrmi Hilda humnpolitikai szakrt elterjesztsben. A KT krte a munkltat kpviseljt a februr 1-i j MSZSZ szerinti tlagos llomnyi ltszmnak megfelelen ksztse el a ltszmarnyos feloszts javaslatait.

 

Miskolc 2006. janur 16.

Bodnr Jzsef

KT- sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: