Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV ZRT. KT HRLEVL

2016. janur

 

A MV Zrt. KT lse: janur 14.

 

Els napirendi pont keretben tjkoztatt adott Pl Lszl ltalnos vezrigazgat-helyettes a MV Zrt. 2016. vi terveirl, fbb feladatairl, valamint a szervezeti talakts okairl, s az azt kvet tapasztalatokrl. Elsknt arrl szlt, hogy mi induklta a szervezeti vltozst: Nem volt clravezet a szakgak nagy koncentrcija, mert a bels feladatokat lasstotta. Mindemellett, szakmai s politikai elvrsoknak is meg kell felelni, a tulajdonos magyar llam elvrja a rugalmassgot, a gyorsasgot. A feladatok jelenlegi MSZSZ szerinti sztszedse, a kisebb szervezeti egysgek sszehangolsa a clszersg javtsa rdekben trtnt.

 

A Forgalmi zemviteli Igazgatsg ltrejtte egy nagy szelet a MV letbl. A mszaki alapszakmk kztt ez a szervezet kiegszlt az ingatlannal. A terleti ingatlan osztlyok is az igazgatsg fennhatsga alatt llnak. A terleti igazgatsgok szempontjbl, fleg az LV integrlsa okozott vltozst. Azt szeretnk, hogy minden egyes Igazgatsgon legyen egy jogsz beoszts s vgzettsg munkatrs, aki segti az adott terleti igazgat munkjt.

 

Az ltalnos vezrigazgat-helyettes rviden szlt a humnerforrs szervezetek s a gazdasgi terletek vltozsrl is.

Az v vgre tervezik bevezetni az INKA rendszert (Infrastruktra s grdl llomny karbantart szoftver, valamint IT alkalmazs konszolidci) Ez a kzlekedsfejlesztsi projekt a karbantarts-irnyts s kapacitskorltozs-tervezs hatkonysgt nveln, ezltal hozzjrul a menetrendszersg javtshoz, melynek tmogatsval megknnyti a vllalat mkdst.

 

sszegezve: egy sokkal dinamikusabb munkakultrt kell ltrehozni, melyhez nagyon sokat kell mg tanulni.

 

Msodikknt a 2016. janur 1-jtl jonnan ltrehozott TEB fosztly szervezeti felptsrl s f feladatairl kaptunk tjkoztatt a fosztly j vezetjtl: Magyar Zoltntl. Rvid bemutatkozst kveten elmondta, hogy fontos az letplya modell a jv vastja szempontjbl.

A fosztlyvezethz intzett krdsek kztt felvetdtt a tervjvhagysok eddigi rendszere a kls vllalkozk tekintetben, melyre az a vlasz rkezett, hogy a MV-NIF megllapods alapjn az egykapus megolds tovbbra is mkdni fog. Az ezzel kapcsolatos tbbi krds leszablyozsra kerl. Megemltettk az oktats kpzs, vizsgztats TEB szakmkat rint srgs vltozsainak indokait, mellyel a fosztlyvezet is egyetrtett.

 

Harmadik napirendi ponton bell a Plyaltestmnyi fosztly szervezeti felptsrl s f feladatairl Virg Istvn frissen kinevezett fosztlyvezet adott rszletes tjkoztatst. Rvid bemutatkozs utn elmondta, hogy az elz vekben sajnos nem tudtk a rendelkezsre ll EU-s forrsokat teljesen felhasznlni, e mellett tovbb romlottak a hlzati viszonyok. Ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a jvben nagyobb figyelmet s gondot fordtanak a forrsallokcira.

Eredmnyorientltsgot vrnak a fosztlyi struktra kialaktstl. Remnyt kell adni a klszolglaton dolgoz kollgknak, hogy lesz kell mennyisg feladat. Picit msknt kell csinlni s ekkor ms lesz az eredmny is. A jelenlegi ltszm nincs arnyban a meglv jrmparkkal s a feladatokkal. Az elvgzend munkkkal s a ltszmmal kapcsolatos tervezs az igazgatsgokon van, ket kell segtenie a fosztlynak: biztostani a htteret s az eszkzket. A ltszmignyeket leadtk, remnykednek benne, hogy az utnptls is meg lesz. Jelenleg a technolgiai ltszm alatt vannak, tbb szz pozci resen ll.

Klnflken bell egy munkavllal temetsi segly krelmrl dnttt a testlet. A temetsi segly sszege janur 1-tl 55000 Ft, a szocilis seglykeretek meghatrozsa a ltszmegyeztetseket kveten trtnik meg.

 

Bodnr Jzsef KT elnk, sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: