Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV ZRT. KT HRLEVL

2016. jnius

A MV Zrt. KT lse: jnius 16.

Els napirendi pontban Pl Lszl ltalnos vezrigazgat-helyettes tjkoztatst adott a MV Zrt. 2015. vi tevkenysgnek eredmnyrl, valamint 2016 f feladatairl. Elsknt elmondta, hogy az elmlt vben nagyon sok fejleszts valsult meg, mintegy 30 Mrd Ft-ot fordtottunk erre a clra. A vasti plyahlzat karbantartsra kiemelten 20 Mrd Ft-ot kltttnk el. Az idei vtl a fejlesztsi irnyvonalak meghatrozsnak f mhelyei a szakmai fosztlyok kell, hogy legyenek, ahol koncepci vltssal, az emberi erforrsok optimlis kihasznlsval kell a feladatokat vgrehajtani.

A vgrehajtott szervezeti talakuls f irnya a terleti igazgatsgok megerstse, a zldterlet karbantarts bevonsa, egy kzben tartsa. A szakanyag visszakerlsvel az elvrs az, hogy javuljon a kszletgazdlkods s a karbantartsi feladatoknak ne legyen gtja az anyaghiny. A krnyezetvdelem irnytsnak visszakerlse az SZK-bl az anyavllalathoz azrt vlt szksgess, hogy az elklntett forrsok felhasznlsa hatkonyabb legyen.

A jelenlegi grdl tervezsnek elnyei nemcsak a mszaki terletre, hanem vrhatan a gazdasgi tevkenysgre is jelents hatssal lesznek. A sajt vgrehajt szervezeteink azt a munkt vgezzk el, melyre a ltszmunk adott, mg a plyakarbantartst az FKG a nagyobb munkk vonatkozsban koncentrltan tegye meg. Idegenfeles kivitelezsre azt a munkt adjuk, amelyhez vgrehajtshoz nem ll rendelkezsre bels erforrs. Az emeltszint karbantartsra 2017-tl elklntett forrst biztostanak. A hlzati clok megvalstsa rdekben, koncentrltan kell megoldani feladatainkat.

A KT tagok felvetsei kztt szerepelt a ltszm, az oktats-vizsgztats, a rehabilitlt munkakrk alkalmazsa, a szervezeti talakuls folytatsa, a lakskiutals felgyorstsa, a zldterlet karbantartst vgzk tevkenysge, a vide inspekcis rendszer, valamint az hogy a humnerforrsnl szemlletvltsra van szksg.

 

Msodik napirendi pontban a testlet MV Zrt. tulajdonban, kezelsben s brlkijellsi jogban lv laksok kiutalsra vonatkoz munkltati elterjesztst trgyalta. Braun Zoltn laksgazdlkods vezet elmondta, hogy kevs a tisztn MV tulajdon laksok szma. A vastfejlesztsek miatt prioritst lveznek azok a munkavllalk, akiket az adott terletrl ki kell kltztetni, mert brleti szerzds rtelmben az elhelyezskrl gondoskodni kell.

Takcs Mria operatv HR igazgat az albbi munkltati javaslatot tette: Az res laksllomny figyelembevtelvel 5 db 1-es sszminsts kd (res s kiutalhat) MV laks kiutalsra van lehetsg, melyre 14 f adott be krelmet. A munkltatval egyttdntve a foglalkoztatspolitikai lakskrelmek kzl egy budapesti, hrom pcsi s egy szegedi laks kerlt kiutalsra.

 

Harmadik napirendknt a forgalmi technolgik a menetrendszersg s a vgnyzrak tkrben cmmel tartott prezentcit Lipusz Ferenc forgalmi technolgiai osztlyvezet. Az zemi munka alapja a menetrend, mely sszehangolja a forgalommal kapcsolatos tevkenysgeket s jelents a szerepe a technolgik kialaktsban. A menetrend kszts 13 hnap elksztsi munka utn a minisztriumtl kapott elsdleges jvhagys utn kerl vissza az arra illetkesekhez. A menetrend elksztshez szksges alapadatok: a plyasebessg, lland sebessgkorltozs, mrtkad infrastruktra elemek, vonalas jelleg elemek vrhat alakulsa. Az osztlyvezet a 2016 vi elvrt szolgltatsi szint s a jelenlegi szolgltats sszehasonltsval bemutatta, hogy orszgos, elvrosi, regionlis terleteken hogyan llunk. Vgnyzri technolgik megtervezse fontos rsze a menetrendnek, ahol tervezetten ves, vkzi, soron kvli, tervezhet, zembiztonsgi s a nem tervezhet zembiztonsgi vgnyzrak szerepelnek. Az 1/2015. EVIG sz. utasts A kapacitskorltozst okoz karbantartsi, fejlesztsi s feljtsi tevkenysgek tervezsrl s zemviteli feltteleirl cmet visel szablyozs szerint trtnik a vgnyzrak tervezse, amely az 55/2015. NFM rendelet j elrsai miatt mg ebben az vben mdostsra kerl, mely egybknt a plyahlzathoz trtn nylt hozzfrs rszletes szablyait tartalmazza. A vgnyzrak is kshetnek, melyekrt percenknt 20 Ft-ot kell fizetnie a vastvllalatoknak. Cl: a menetrendszersg tartsa.

 

 

Negyedik napirendi pontknt Bres Barna osztlyvezet rvid tjkoztatst adott a FOR projekt haladsrl. A 26-os javtcsomag betltsre kerlt. A rendszer les zembe kerlshez, a fennll s idszakosan visszatr hibkat ki kell javtania a fejlesztnek. A PASS 2 technolgiai fejlesztse (PTB) vrhatan 2017. I. negyedvben bevezetsre kerlhet, ha addigra elkszl a FOR akkor azzal egytt, ha nem akkor anlkl.

 

Klnflken bell kt f munkabrelleg krelmrl, valamint hrom munkavllal rendkvli szocilis seglyrl dnttt a testlet.

Bodnr Jzsef KT elnk, sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: