Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV ZRT. KT HRLEVL

2016. szeptember

 

A MV Zrt. KT lse: szeptember 14.

 

Napirend eltt a KT elnke tjkoztatta a testlet tagjait a nyri idszakban felvetdtt problmkrl s arrl, hogy ezen krdsekrl konzultlt az elnk-vezrigazgat asszonnyal.

Az els napirendi pontban a MV Zrt. tulajdonban, lv laksok kiutalsval kapcsolatosan hozott dntst a testlet. Mricz Judit humnerforrs menedzsment vezet az albbi munkltati javaslatot tette. A MV Zrt. foglalkoztats-politikai cl a MV Zrt. Vagyonkezelsi s gazdlkodsi igazgatsg Laksgazdlkods szervezete ltal res s kiutalhatknt nyilvntartott 4 db laksra tett elterjesztst a munkltat. Az res laksllomny figyelembe vtelvel 4 db 1-es sszminsts kd MV laksra 11 f lakskrelme kerlt elbrlsra. Ezek kzl a miskolci terleten 2 f MV Zrt. munkavllal Miskolcon, a szombathelyi terleten Badacsonytomaj kiutalssal egy MV SZK Zrt. munkavllal rszre, mg budapesti terlethez tartoz Gyrben a MV Zrt. TIZO munkavllalja rszre tett javaslatot a testlet lakskiutalsra. Amennyiben nem fogadjk el gy a prioritsi sorrendben kvetkez munkavllal kapja meg a lehetsget.

Msodik napirendknt tjkoztatt adott a PTB projekt llsrl dr. Rnai Pter rtkestsi fosztlyvezet, Herczog kos projektmenedzser s Kozma Klmn forgalmi szakrt.

PASS2 oldalon kiemelt figyelmet kellett arra fordtani, hogy a prhuzamosan fut FOR fejlesztssel sszhangban trtnjen a funkcionlis tovbbfejleszts. Kimondhat, hogy a PASS2 technolgiai bvts (PTB) a plyavast egyik legnagyobb informatika fejlesztsi feladata. A PASS2 tovbbfejlesztsnek ksznheten kivltsra kerlnek a ZAIR s a SZIR rendszerek. 2016. mjus vgn dnts szletett arrl, hogy a PTB funkcik bevezetse elnyt lvez a FOR bevezetssel szemben. A bvtett PASS2-t 2017. prilisban tervezik indtani. A START s az RCH mint sajt informatikai rendszerrel br meghatroz cgek interfacen keresztl kapcsoldnak a rendszerhez, de erre minden ms vllalatnak is lehetsge van. A vastvllalatok tovbbra is a KAPELLA rendszerbe adjk be szolgltatsi ignyeiket, ezek egy rsznek pontostsa azonban a PASS2-ben trtnik majd. A PASS2 tovbbfejlesztsnek ksznheten lesznek olyan megoldsok, melyek cskkentik, egyszerstik a forgalmi dolgozk munkjt, viszont a szolgltatsok naplzsa tern nnek a feladatok. Felhasznli kziknyvek kszlnek. Az els genercis tanfolyam vrhatan janur 2. felben egy hetes kpzssel indul, azoknak, akiknek feladata lesz a 4200 rintett munkavllal oktatsa, kt napos kpzs keretben. Herczog kos vlaszolt az elzetesen megkldtt krdsekre, mint pl. a PAZAR rendszer rintettsge, melyre vlaszknt elhangzott, hogy nem kapcsoldik a PASS2-hz. A KT tagjai hangslyoztk, hogy biztonsgos, egysges a munkavllalk szmra knnytst hoz rendszert tudnak csak tmogatni. A Call centeres munkavllalk szolgltatsi naplzsban rszt vehetnek, ezltal feladat megosztssal cskkenthet a forgalmi szolglattevk munkja.

Harmadikknt Sejkczkin Bodnr va a MV SZK Zrt. ZLETG (mkdsmenedzsment) vezet tjkoztatst adott a MV Zrt. tervezett j egyen-, forma- s munkaruha elltsrl, valamint az elmaradt munkaruha ptlsrl s a vdcip kiosztsrl. Elmondta, hogy a vdcipnek 2016. janur elsejtl egy megvltozott rendszeren keresztl trtnik az ignylse, mivel a munkltati jogkrgyakorl a BASEWAR-en keresztl rendeli meg s ennek alapjn kldik meg a szolglati helyekre a megignyelt mennyisget. Hangslyozta, hogy ebben az elltsi folyamatban az SZK  csak szolglati hely szinten tudja bemutatni a raktrbl kiadott vdcipk mennyisgt, de dolgozi szint nyilvntartsra nincs lehetsg. A jelenlegi elltsi zavarokat, az elmlt vek elltatlansga okozza a hlzaton.

 

A munkaruha szerzdst sikerlt alrni elkezdtk a gyrtst, folyamatos kiszolgls lesz. Budapesten a plyaudvarokon fix idben ott lesznek az tad kollgk, ahol prbra s cserre lesz lehetsg. A pl tekintetben berkezett az sszes megrendels. Egyen- formaruha 2016-os kollekci sztl folyamatos kiszolglsval az j tlikabtok november-december hnapban lesznek kiszlltva a kollgknak. Valamennyi ruhzati termkre van szerzds. 2017. janurtl, tervezetten, online webes felleten lehet ignyelni, tervezik prilistl a tjkoztatst a brjegyzk mellkleteknt megkldeni. A 2016-os ignyeket csak most tudtk leadni, gy csszsban vannak az ersram s a TIZK munkavllalk fel. Az egyen, formaruhkhoz kiszlltott bakancs helyett megkezddtt a cipk cserje. Egyes munkakrkben (szakaszmrnk) az j tpus forma, egyenruha elltsa sorn elvesztettk a plt, csak kabtot s eskabtot tudnak ignyelni. Javaslatot tettnk az ignylsi tblzat bvtsre. ->EBBEN a krdsben nem az SZK kompetens, KSZ-t rint problma vlaszolta az elterjeszt.

 

Negyedik napirendknt tjkoztatt adott Tarjni Gbor infokommunikcis projektmenedzser s Kilnyi Lszl informatikai biztonsgi szakrt a DLP projektrl. Elmondtk, hogy mit is jelent a DLP Data Loss Prevention adatszivrgs elleni vdelem vagyis kiszivrgst megelz rendszer. Szeptember 12-tl korltozott prbazem indts kezddik. Ismertette a kzrdek s kzrdekbl nyilvnos adatokkal kapcsolatos informcikat, majd kitrt a szemlyes adat valamint a klnleges adat kezelsnek szablyaira. Az Infotv. 7. alapjn hangslyozta a vdend informci s az informatikai eszkzk magncl hasznlatnak szablyait. Pldkkal altmasztva az informci kijuttatsnak eseteit, annak kvetkezmnyeit. (ilyen volt a paksi atomvonatrl cikk s fnykp kzlse, email cm elgpelsbl add informci tves email cmre kldse, mobiljegy rtkests). A MV-csoportbl a MV-START Zrt. 500 db, MV Zrt. 300 db, a MV SZK Zrt. 200 db. szmtgpre kerl fel a vdelem, fokozatosan a MV-csoport szervezeteinek bevonsval. A prbazemben szeptember 12-tl sszesen 60 db szmtgpre lesznek teleptve, az rintettek rszletes tjkoztatsval.

 

Csak annak a gpre kerl fel, aki vdett informcival dolgozik. A prbazem zrsa utn tjkoztat kszl. Az les zem tervezett indtsa 2017. janurban vrhat. Az IT tudatossg kialaktsa s nem a blokkols a cl. rdekkpviseleti javaslatra a kszl utastsba szerepel majd egy magyarzat jogszablyi hivatkozssal. Az utasts tervezetet megkldik az rdekkpviseleteknek.

 

Klnflken bell kt f munkabrelleg krelmrl, hrom f temetsi seglykrelemrl, valamint 4 f rendkvli szocilis seglyrl, s kt f szocilis segly krelmrl dnttt a testlet.

Bodnr Jzsef KT elnk, sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: