Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV ZRt

MV ZRt. KT HRLEVL 2006. Februr

 

Soros KT ls: 2006. februr 06.

 

Az els napirend keretben bemutatkozott az j Kompenzcis Fosztlyvezet, Miklsn dr.Kvri Jlianna. Ezt kveten javaslatot tett a MV ZRt. 2006.vi szocilis seglykeretnek felosztsra. Hosszas vita utn a 2006. vre biztostott 80 mFt-os keretbl a KT egyttdnttt vi 5 MFt. elklntsrl, melybl 3 MFt. a rendkvli lethelyzetbe kerlk rszre lesz biztostva. A szocilis munkabizottsg mr dnttt is egy f rszre 100.000 Ft. odatlsrl.

A plyavasti szakbizottsg vezetje felkrte a fosztlyvezet asszonyt a besorolsi anomlik ttekintsre. A MV Cargo ZRt. munkavllali rszre ltszmarnyos leosztsra kerlt sor.

Msodikknt tjkoztat hangzott el a foglalkoztatsi megllapods 2005. vi teljeslsrl, Menyhrtn dr. Zsiros Mria fosztlyvezet rszrl. Elmondta, hogy j dnts volt a MV-VEK s MV-ESLY programok bevezetsre, ezrt ezek 2006-ban tovbb lnek. Nem sikerlt a tvkzls tevkenysg kihelyezse, ezrt ezt a krdst tbb dimenziban kell vizsglni. Szlt mg arrl is, hogy a minsgi csere kivlaszts szempontjait nem lehet leszkteni. A rszmunkaids megllapodssal sikerlt munkahelyeket megtartani. Az j Esly alaptvny plyzati pnzt nyert, melybl finanszrozzk az j munkba lls elsegtst.

A klnflken bell a MV Cargo ZRt. T vlaszts elkszleteirl adott tjkoztatst a KT elnke. Tjkoztatta a testletet, tovbb arrl, hogy a MV Cargonak 56 f kls vonatfelvevre van szksge, illetve a KT testletbl kivlt egy f helyre a gpsz zletg feladata jellni. A KT elfogadta az els flves munkatervt.

Soros KT ls: 2006. februr 20.

Elsknt tjkoztat hangzott el a MV ZRt. mdostott MSZSZ mkdsrl, Zsoldos Marianna fosztlyvezet rszrl. Az alapti hatrozat rtelmben februr 01.-tl a szervezeti vltozsok lnek, ennek alapjn a TEB Igazgatsg szervezetbe visszakerlt a tvkzls karbantartsa. A munkagyi kapcsolatok osztly koordinlja az zemi tancsok s a szakszervezetek krdseit. A trsgi vasutak vezeti teljes kr munkltati jogkrgyakorlst kaptak, mg a szakmai szervezetek helyi vezeti leosztott munkltati jogokat. Megtudtuk, hogy tbb terleten (SZESZA, Humnszolgltat) nll projektek kszlnek, de a gpsz S2 projekt lelltva. Dolgoznak a zhonyi trsg tfog megoldsn.

A msodik napirend keretben a MV ZRt. 2006.vi kpzsi tervrl szlt Zsoldos Marianna fosztlyvezet. Arrl tjkoztatott, hogy megmarad a regionlis struktra hat kzponttal, a hatkonysg javtsa rdekben kls s bels kpzsekkel kell kihasznlni a meglev kapacitsokat. Adottak a felttelek az zletgak ltal ignyelt szakmai kpzsekhez, a szmtgpes tanfolyamokhoz. A nyelvi kpzs tovbb folytatsa a kinek kell, s nemcsak ki szeretne elv alapjn, trtnik 2006-ban. jdonsg lesz a felsfok szakkpests jvre, akkreditlt llami felsfok kpestssel a TEB tisztkpzt vgzettek lehetsgei tovbb nnek..

Harmadikknt az IHIR projekt vezetje s kt munkatrsa szmolt be a januri brszmfejts anomliirl. Tbb pnzt fizettek ki 11731 munkavllalnak, mg 8924-en kevesebbet kaptak, melybl 2631 fnek 1000 Ft. feletti volt a tveds, melyet mr jra szmfejtettek s kifizettek. Mindenkinek korriglni fogjk, jraszmfejtik a janurt. Az egyedi hibkat jelezni kell az gyflszolglaton, mrcius 10-n kt brjegyzk lesz a bortkban. A KT tagjai a terletekrl felvetd problmkat jeleztk. A projektvezet elmondta, hogy kzel 20000 munkaid kezdete s vge munkarend van a helyi fggelkekben, mely nehezti az idadat rgztk munkjt. Kemny vita bontakozott ki a szabadsg elszmolsa tekintetben. Jogi llsfoglals krtek

A klnflken bell trgyalta a testlet a TEB Technolgiai Kzpont zemi Tancsnak levelt. A KT elnke tjkoztatst adott a MV ZRt. FB. lsrl.

Kollektv megllapods hinya miatt a plyavasti szakbizottsg vlemnyezte a differencilt brfejleszts Vgrehajtsi Utasts tervezetet.

 

Miskolc 2006. februr 21.

Bodnr Jzsef

KT- sajtreferens 06.703642947

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: