Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV ZRT. KT HRLEVL

2016. november

A MV Zrt. KT lse: november 15.

 

Elsknt Szilgyi Pter munkaergazdlkods vezet adott tjkoztatst a kszenlti jelleg munkakrbl add rendkvli munkavgzsi ptlk kifizetsrl s annak tapasztalatairl. Elmondta, hogy a brsgi dntst kveten a munkltatk az rintett munkavllalk rszre talnydjazs megfizetst biztost megllapods megktst ajnlottk fel, azonban ezzel csak az rintett munkavllalk mintegy fele lt. 2016. mrcius 25-n bejelentsre kerlt, hogy a jogers tlet indokolsnak megfelelen mdostott idadatok alapjn a munkltat rszrl 2016. 12. 31. napjig brptlk-klnbzet elszmolsra kerl sor. A munkltat augusztus 23-n tjkoztatta a munkavllalkat a kifizetsrl. A 2013. prilis 1. s 2015. december 31. kztti idszakra vonatkozan megllaptott brptlk-klnbzetet 2016. augusztusban hkzi kifizetsknt, mg a 2016. janur 1. s 2016. mrcius 31. kztti idszakra jr brptlk-klnbzetet az augusztusi brek kifizetsvel egytt, a szeptemberi brfizetsi napon kaptk meg a kifizetsben rintett munkavllalk. Ennek alapjn szeptemberi brfizetsi napig 5902 f aktv s 198 kilpett, oktberi brfizetsi napon 198 aktv s 26 kilpett, mg a novemberi brfizetskor 137 aktv s 59 kilpett munkavllal rszre trtnt meg a kifizets. A MV Zrt.-nl a kifizetett sszeg meghaladta a 2 Mrd forintot. A vezet jelezte, hogy brmely elmaradst vagy a kifizetssel kapcsolatos problmt jelezni kell a kiadott tjkoztats alapjn a munkaergazdlkods, valamint a humn szolgltat fel.

Msodik napirendknt Dobs Lszl kpzsszervezs vezet a kpzs, oktats, vizsgztats rendjnek mdostsrl adott tjkoztatst. Kiemelte, hogy a 19/2011-es rendelet hatlyba lpstl a munkltat szmos intzkedst hozott a kpzs s vizsgztats eredmnyessgnek javtsa rdekben. Az idei vben eddig  tbb mint 3000 f tett idszakos vizsgt, melyeken a munkatrsainak az els vizsgjukon tlagosan 85 %-os eredmnyessggel teljestettk. A kpzsi programok kztt az idei vben a BGOK az ltalnos forgalmi alapkpzsen alkalmazsba vette a gyermekvaston trtn gyakorlati  kpzst, valamint bevezetsre kerlt egy az ltalnos forgalmi szolglattevi kpzst megelz 56 rs tanfolyam, amivel a hatsgi tanfolyam eltt felmrheti a munkltat s a munkavllali is a kpessgeit. Hangslyozta, hogy a MV rszt tudott venni az OKJ talaktsban, melynek eredmnye, hogy az iskolbl kikerlve tervezetten hatsgi vizsgt tehet majd a tanul. A vezet tjkoztatst adott a MV Csoport keretben indtott F.1 Jelzsi utasts projekt eredmnyeirl, s tovbbi feladatairl. A projekt alapveti cljai az  F.1 jelzsi utastsbl segdletek kiadsa, melyek segtik a hallgatk  felkszlst s eredmnyessgt, valamint az elmlt vek tapasztalatainak felhasznlsval j kpzsi programokat indtanak. A projekt a MV Csoport, a KTI Vasti Vizsgakzpont s az NKH kzs egyttmkdsvel folyik. Az j kpzsi programokban a tudsanyag s vizsgakrdsek az adott tevkenysgre fkuszlnak, valamint ezen kpzsek esetben a vizsgztats mdszertan is jelents vltozni fog. Forgalmi oktatk rszre a KTI Vasti Vizsgakzpont oktati tovbbkpzst fognak tartani az j vizsgztatsi mdszertannal kapcsolatban. Az NFM rendelet mdostsval kapcsolatban elmondta, hogy a MV Zrt. ismtelten sszelltotta javaslatait, melyek kztt a trkzri tanfolyam szakmk szerinti sztbontsa is szerepel. A munkltat ltal kikldsre kerl egy rszletes tjkoztat az F.1 projekt ltal elvgzett feladatok eredmnyeirl s tovbbi cljairl.

A kvetkez napirend kapcsn a munkltat kpviseletben, dr. Truzsi Erika humnpolitikai szakrt rszletes tjkoztatst adott a 2016. I-X. havi szocilis seglykeret felhasznlsrl, illetve javaslatot terjesztett el a nagycsaldos munkavllalk 2016. v vgi seglyezsre vonatkozan. A szocilis segly ves tervhez mrten, a 2016.I-X. havi tnyleges felhasznls arnya 63,33 %-os mrtk. Rszleteiben elemezte az egyes seglyezsi jogcmek ves tervhez mrt felhasznlsi arnyait, mely alapjn a temetsi segly I-X. havi felhasznlsa 87,29%-os, a szervezeti egysgek kezelsben lv szocilis segly 46,14 %-os, mg a rendkvli lethelyzetek kezelsre elklntett segly 50,66 %-os mrtk.

A nagycsaldosok tmogatsa cljbl elklntett seglykeret felosztsra vonatkozan, a munkltat hrom alternatvt terjesztett el. A KT s a munkltat egyttdntsvel, a ngy s ngynl tbb gyermeket nevel munkavllalk v vgi tmogatsval kvn hozzjrulni a nagycsaldosok karcsonyhoz.

A Humnerforrs vezrigazgat-helyettesi szervezet a nagycsaldosok 2016. vi tmogatsra vonatkozan tjkoztatt ad ki, melynek mellklett kpezi az ignylsre vonatkoz nyilatkozat dokumentuma.

Mivel a MV Zrt. nem minsl csaldtmogatsi kifizethelynek, ezrt nem rendelkezik a munkavllalk gyermekeire vonatkoz aktulis adatokkal. A tmogatsra val jogosultsg esetn, a Humnszolgltat szervezeten keresztl kell megtenni a szocilis segly ignylsre vonatkoz nyilatkozatot, a tjkoztatban rszletesen meghatrozott dokumentumok egyidej csatolsval. Felhvjuk a figyelmet a tjkoztatban meghatrozott hatrid betartsra!

 

Klnflken bell: ht f rendkvli lethelyzetbe kerlt (tarts tppnz, daganatos betegsg, fogyatkossg-rokkantsg) munkavllal rszre dnttt egytt a testlet szocilis segly odatlsben.

Bodnr Jzsef KT elnk, sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: