Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV ZRT. KT HRLEVL

2016. december

 

A MV Zrt. KT lse: december 15.

 

Els napirendi pontknt a MV Zrt. tulajdonban lv foglalkoztatspolitikai cl res s kiutalhatknt nyilvntartott laksok odatlsvel kapcsolatos laks kiutalsi javaslatot terjesztett a KT el Mricz Judit humnerforrs menedzsment vezet. Az res laks llomny figyelembevtelvel 6 db MV laks kerlt elterjesztsre, melyekre 14 f lakskrelme kerlt elbrlsra. A budapesti terleten 2 f Startos munkavllal, szegedi terleten 2 f, melybl egy Startos egy MV Zrt.-s, a miskolci terleten 1 f MV Zrt.-s, a szombathelyi terleten 1 lakst MV Zrt.-s munkavllalnak tlt kiutalhatnak a munkltatval egyttdntve a KT. Sz volt mg az elterjeszt rszrl a kszl humn s vagyongazdlkodsi laks utasts mdostsrl, melyet a jv vtl terveznek bevezetni.

 

 

Msodikknt Dobs Lszl kpzsszervezs vezet a 2017. vi kpzsi tervrl adott tjkoztatst. Elmondta, hogy a MV Zrt. letben elszr van lehetsg a kpzsi tervrl mr elz v vgn trgyalni, melynek elzmnye hogy szeptemberben a humnpartnerek felmrtk az oktatsok szksgessgt. A 2017. vi kpzsi terv metodikja nem vltozik. Elkszlt a BGOK kpzsi tervezsi naptra, melybl jl lthat hol, mikor, milyen helysznen lesz kpzs. A kls kpzsekkel kapcsolatban a vezet hangslyozta, hogy a szervezetek rszre kpzsi keret ll rendelkezsre, melybl elre tervezhetik a szksges tanfolyamokat. A KT tagjai krdseket tettek fel a kzlekedsmrnkk vasti felsfok szakmai kpzsrl, az jfelvtelesek rszre szervezett egyszerstett forgalmi vizsgrl, a plys vasti munkavezet kpzs bemeneti felttelrl, tovbb felmerlt, hogy clszer lenne a kls kpzsen val rszvtel vonatkoz jelenlegi MV szablyozsnak jvbeni mdostsa, az tutalssal trtn rszvteli djak megfizetsnek gyorstsi lehetsgvel. Ezen tlmenen a miniszteri rendelet mdostsra tett MV Zrt.-s javaslatrl, a trkzri tanfolyam sztvlasztsrl tjkoztatta a testlet tagjait a kpzsszervezs vezet.

 

 

Klnflken bell: t f rendkvli lethelyzetbe kerlt (tarts tppnz, daganatos betegsg, tzkr) munkavllal rszre dnttt egytt a testlet szocilis segly odatlsben. Ezen kvl, azon szervezeti egysgeknl, ahol nincs zemi tancs a helyi keretek terhre munkabrelleg s szocilis segly odatlsben dnttt a KT.

Bodnr Jzsef KT elnk, sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: