Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MÁV Zrt

MÁV ZRT. KÜT HÍRLEVÉL

2017. január

A MÁV Zrt. KÜT ülése: január 18.

 

Első napirendi pontban a MÁV Zrt. 2017. január 1-i szervezeti átalakulása során létrejött forgalmi főosztály vezetője Kiss Gábor ismertette azokat az okokat, amelyek generálták a struktúra változását. Részletesen szólt az egyes szervezetek feladatáról, a külső kapcsolatok tartásáról, majd a működéstámogatásról. Kihívásként tekint az új munkakörére a főosztályvezető. Hangsúlyozta nincs változás a forgalmi osztályok működésében. Fontosnak tartja a jó kapcsolatot az ingatlanüzemeltetés – és pályalétesítményi főosztállyal – de a napi hálózati meghibásodások elemzése kapcsán a TEB főosztállyal illetve a területi igazgatóságokkal is. A nagy zavartatású kapacitás korlátozásról, a felügyeleti, technológiai, valamint az üzemeltetési osztállyal való kapcsolatrendszerről is szólt. Szeretne előrelépést forgalmi területen a munkakörülmények vonatkozásában. A jobb kapcsolat kialakítására törekszik a KTI vasúti vizsgaközponttal. A KÜT tagjai javaslatokat tettek a további jó együttműködés érdekében, valamint kérdéseket tettek fel a NIF-es beruházásokkal kapcsolatban.

 

Másodikként a MÁV Zrt. a humánerőforrás gazdálkodás igazgatója Horváth Imréné, valamint munkaerőgazdálkodás vezetője Szilágyi Péter adott tájékoztatást a 2017. évi minimálbér és garantált bérminimum törvényi előírásnak megfelelő végrehajtási eljárás rend kiadásával kapcsolatban. A MÁV Zrt.-nél a minimálbér emelés a 6-8 MMK-ba, ezen túl a garantált bérminimum a 9-12 MMK-ba soroltak részére történhet meg. A KÜT tagjai ezzel kapcsolatban jelezték, hogy van több olyan munkakör, mely nem ebbe a kategóriába tartozik, ezért a munkakörök felülvizsgálatát javasolták. A munkaerőgazdálkodás igazgató hangsúlyozta, hogy már 2016. szeptemberétől előkészítő munkát végeztek a bérhelyzet rendezésének tárgyában. A tulajdonos felé jelentéseket és adatokat szolgáltattak. Majd amikor a Versenyszféra Konzultációs Fórumának megállapodása szerint 2017-2018. évekre meghatározták a minimálbér és garantált bérminimum emelésének nagyságrendjét, a bértorlódás kezelése érdekében – újabb számításokat végeztünk és kezdeményeztük a MÁV csoportra 2017. évre 12 %-os, 2018-ra 10 %-os, míg 2019-re 8 %-os béremelést kér a tulajdonostól a csoport vezetése. Ebből is látható, hogy apró lépésekkel a fokozatosság elvét képviselve, valósulhat meg a vasutas munkavállalók keresetének rendezése.

 

Harmadik napirendi pont keretében a MÁV Zrt. Infokommunikációs főosztályának vezetője Scheffer János rövid bemutatkozással kezdte kiemelve azt, hogy ezen a területen több pozíciót is betöltött az elmúlt években. A főosztály működéséről az osztályok feladatairól szólva hangsúlyozta, hogy folyamatosság van a munkájukban. Kérdésre válaszolva a NIF-es beruházások kapcsolat rendszeréről szólt. Az INKA projekt bevezetése kapcsán elmondta, a közelmúlt legnagyobb informatikai projektje, melynek előkészítésében részt vettek, felmérték kik lesznek a felhasználói a rendszernek, rendelkezésre állnak-e a szükséges számítógépek, ahol ez nem volt oda biztosították azt.

 

Negyedikként tájékoztató hangzott el Sejkóczkiné Bodnár Éva a MÁV SZK Zrt. üzletágvezetője részéről a ruhaellátással kapcsolatban. Elmondta, hogy a pontkeretes ruha nyilvántartás kikerül a VEGA-ból. A szerződések megköttettek 2017. évre. Több helyszínen lesz 2017-től ruhakiosztó pont, ilyenek lesznek a budapesti nagy pályaudvarok. Április 17-től lesz elérhető a MÁV-os email címmel rendelkezők részére a ruhajárandóság nyomon követése. Akik ezzel nem rendelkeznek, fél évkor írásban kapnak tájékoztatást. A védőcipőre az új szerződéseket megkötötték. A területeken lévő raktárakba már megérkeztek a nyári és átmeneti lábbelik, melyet áprilistól osztanak. Az elmaradt pontkeretes cipőket is megkapják a munkavállalók júniustól. A KÜT tagjai ruhával és cipővel kapcsolatos észrevételeket jeleztek, melyben a láthatósági munkaruháról, a cipő impregnálóról, a zakó béléséről, valamint a zimankó kabát szükségességéről. Ezen felül a vízellátás problematikája is felszínre került, melyre azt a választ adta, hogy ahol sürgős azt SZK-s készletekből biztosítják. Az új szerződés alapján két hét múlva helyszínre szállítással lesz víz a munkahelyeken.

Különféléken belül hat munkavállaló munkabérelőleg kérelméről döntött a testület.

 

 

Bodnár József KÜT elnök, sajtóreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: