Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV ZRt

MV ZRt. KT HRLEVL 2006. Mrcius

 

Soros KT ls: 2006. mrcius 06.

Elsknt tjkoztat hangzott el a MV ZRt. 2006. vi zleti cljairl, beruhzsi tervrl, fejlesztsekrl s az zletgak fbb feladatairl, Heinczinger Istvn ltalnos vezrigazgat helyettes eladsban. A 2006. v beruhzsaira a forrsok rendelkezsre llnak. A ltszmcskkentst rszben kiszervezsekkel, msrszt a vezeti vzfej cskkentsvel kell realizlni. A kormny vlasztsok utn sszetteltl fggetlenl j prioritsokat hatroz meg. Zhony zldmezs beruhzs lesz, llami kzben marad trsgknt. A plynak a MV ZRt. keretei kztt kell maradnia. A szemlyszlltsnl kismrv ltszmnvekeds valsul meg, az utaz kznsg megtartsa rdekben. Az ingatlanok hasznostsbl tervezett 9,2 mdFt. Bevtel a tulajdonjog tadsa nlkl realizldhat. A 2006. vi mkds finanszrozsnak, valamint a tkehelyzet rendezsnek megoldsa meghaladja a menedzsment s az Igazgatsg kompetencijt ezrt a tulajdonos intzkedse szksges vlasztsok utn. Az elhangzottakkal kapcsolatban a KT tagjai elmondtk vlemnyket s feltettk krdseiket, melyek a szocilis helysgek feljtsra, a gpszeti anyagbeszerzs megvltoztatsra, j-s rgi szemlyszllt szerelvnyek belltsra, a tvkzls MV-on bell tartsra vonatkoztak. A GSMR MV ZRt-s beruhzsban valsul meg, s az zemeltetse is bels feladat lesz.

Msodikknt Csontos Endre forgalmi igazgat tjkoztatta a testletet a vontfel-s tvevi tevkenysg szervezeti intzkedsnek llsrl. Elmondta, hogy nem akarja regionlisan kezelni a rszmunkaids foglalkozst, annak ellenre, hogy ezt tbb terlet jelezte fel.

.A klnflken bell a KT elnke tjkoztatta a testletet a Felgyel Bizottsg bvtsrl, mely tulajdonosi dntssel, kt munkavllali kpviselvel is ntt a ltszm. rsos anyagok megtekinthetsgt biztostottk a ferihegyi gyorsvast, a GMSR plyzat kirsa, llomsi biztostberendezsek fejlesztse tekintetben.

.

Soros KT ls: 2006. mrcius 27.

Elsknt tjkoztat hangzott el a Gpszeti zletg 2005. vi teljestmnyeirl, s a 2006. vi feladatokrl Zskai Lszl Gyrgy figazgat s Szcs Lajos humnpartner rszrl.

A vontatsi teljestmny 0,9%-al magasabb az ves tervnl. Az I-XII. hban a jrmkarbantartsbl szrmaztatott tbbletbevtel 600mFt. A 2005.vi tnyleges zleti eredmny 403 mFt-al 32,1%-al magasabb a tervezettnl. A gpszet irnyts ltszma cskkent, a kiadsok 50%-a szemlyi jelleg az zletgnl. A fenntarts terletn 301 f felmondsa trtnt meg. A gpszeti zletgnl 2006. vre ltszm leptsi ktelezettsg nincs, egyes helyeken felvteli lehetsg lesz. A brkiramls cskkentst a rszmunkaids foglalkoztatssal oldjk meg. A V43 tpus mozdonyok 3-5 v mlva kikopnak, fontos az j tpusok beszerzse. Az elsdleges zleti bevtelek nvekedst a Cargotl szrmaz bevtelek okozzk. A jelenlv zemi tancsok kpviseli krdseket tettek fel a figazgatnak, a szocilis ltestmnyek llapotrl, a munkavgzs feltteleinek biztostsrl, a ltszmrl. Vlaszban mottknt fogalmazta meg, hogy kisebb ltszmmal jobban motivlt munkavllalkkal, vagy nagyobb ltszmmal, kisebb brrel tudnak tovbb dolgozni.

A msodik napirend keretben Varga Pter Ingatlangazdlkodsi Igazgat adott tjkoztatst a Budapest Hungria laktelep rtkestsvel kapcsolatban. A laksok alakuljanak trsashzakk, a brleti dj egy vig ne emelkedjen, s a bevteleket forgassk vissza szocilis clokra. A miskolci MV telep rtkestsnek felgyorstsa is szba kerlt. Ezt kveten a Bkscsabai Dikotthon tervezett eladsrl mondta el vlemnyt az intzmny igazgatja, majd a kuratrium elnke. Az Evanglikus egyhz vteli ajnlata megfelel az ingatlan rtkbecsls adatainak. Az Alaptvny tmogatja az rtkestst, mivel az pletek karbantartsval van gondjuk Az ott dolgoz munkavllalk tovbbfoglalkoztatst, vllaljk. A KT az rtkestst felttelekkel elfogadta..

A klnflk napirenden bell a Humnszolgltat tevkenysg kihelyezs tervezetnek rsos anyagt adta t a munkltat vlemnyezsre. Az Mt.65.3.p. alapjn egyeztets a portfolikezelsi szablyzatrl. Az lland nappalos munkavllalk rugalmas munkaid beoszts szablyairl szl utasts vlemnyezse.

 

Miskolc 2006. mrcius 28. Bodnr Jzsef

KT- sajtreferens 06.703642947

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: