Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MÁV ZRT. KÜT HÍRLEVÉL november

 

A MÁV Zrt. KÜT ülése: november 21.

 

Elsőként a MÁV Zrt. 2018. évi képzési tervéről szóló előterjesztést tárgyalta a testület. Kramli Ferenc képzésszervezés vezető elmondta, hogy vizsgabiztosként, képzésszervezés vezetőként, oktatóként három oldalról is látja a megoldandó feladatokat. A megvalósult 2017. évi képzéseket alapul véve készült a 2018-as képzési terv. A BGOK egész évre betervezte az újfelvételes tanfolyamok indítását, mely segítség a humán szervezetnek a toborzás indításához. Az újfelvételes munkavállalók vizsgára való felkészítése kiemelt feladat, ahol már nem a lexikális tudás a meghatározó. Cél: a sikeres vizsgát tevők számának növelése. A vezető kiemelte, hogy 2018-ra nem várható eltérés vizsga, de előkészítés alatt áll az E.12. sz. utasítás és a Műszaki Táblázatok módosítása. Bemutatta a KÜT részére a „Hatósági vizsgára való felkészítés” című könyvet, majd az F.1. és F.2. sz. utasításokhoz kapcsolódó segédleteket is, melyekben képeken keresztül is segítik a vasúti nyelvezet könnyebb megértését. A KÜT tagjai kérdéseket, illetve javaslatokat fogalmaztak meg, melyek között szerepelt a fakitermelő tanfolyam több vidéki helyszínen történő indítása, valamint a pályás munkavezető munkakör bemeneti feltételének módosítása. Szó volt még az oktatói hiányról, valamint a vidéki helyszínek jobb kihasználásáról, illetve a Magyar Mérnöki Kamara képzéseire jelentkezők esetében a részvétel feltételeinek és díjainak jövőben várható egyszerűsödő ügyintézéséről.

 

Második napirendi pontként tárgyalta a testület a 2017. évi nagycsaládosok rendkívüli segélykeretének elosztására vonatkozó munkáltatói előterjesztést. Horváth Imréné a MÁV Zrt. humánerőforrás gazdálkodási igazgatója prezentációjában bemutatta, újra fókuszban a nagycsaládosok támogatása a MÁV Zrt.-nél! Hangsúlyozta, hogy a MÁV Zrt. nem minősül családtámogatási kifizető helynek, így a gyermekek pontos számáról nyilvántartással nem rendelkeznek. Erre való tekintettel, a nagycsaládosok támogatásra jogosult körének gyermekszámát a korábbi évek gyakorlata alapján, a munkavállalók nyilatkoztatásával kell elvégezni. Immár hagyomány, hogy év végén a nagycsaládos munkavállalóink támogatást kapnak a segélyalap erre elkülönített keretéből.

A MÁV Zrt. és a KÜT közös döntésének megfelelően négy vagy annál több gyermeket nevelő családok gyermekenként azonos összegű szociális segélyt kaphatnak. A támogatásban azok a családok részesülhetnek, akik gyermekeikkel közös háztartásban négy vagy annál több 24 éven aluli gyermeket nevelnek.

A támogatás igényléséhez 2017. november 29. napjáig nyilatkozatot kell leadnia a Humán Ügyfélszolgálaton. A nyilatkozathoz csatolni kell:

·      a gyermekek iskolalátogatási igazolásait (tanköteles korú, vagy annál idősebb gyermek esetén)

·      az adatokat igazoló iratok fénymásolatait.

o   lakcímkártyát, amennyiben a gyermek korára tekintettel nem rendelkezik lakcímkártyával, akkor születési anyakönyvi kivonatot.

o   gyámhatósági igazolást nevelt gyermek esetén.

Amennyiben mindkét szülő MÁV Zrt. munkavállalója csak az egyikük jogosult a támogatás igénybevételére.

A KÜT döntés alapján, a munkavállalók jövedelmi viszonyát nem veszi figyelembe a segély elbírálásakor.

Különféléken belül egy fő temetési, öt fő munkavállaló rendkívüli szociális, valamint három fő munkabérelőleg kérelméről döntött a testület. Ezen kívül, három fő munkavállaló a helyi szociális keretből részesült segélyezésben.

 

A következő – és egyben az év utolsó – soros KÜT ülés december 14-én kerül megtartásra.

 

 

 Bodnár József KÜT elnök, sajtóreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: