Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV ZRt

MV ZRt. KT HRLEVL 2006. prilis

 

KT szakbizottsgi lsek: 2006. prilis 06.

A KT plyavasti szakbizottsg vezetője kezdemnyezsre februr 6-n a Kompenzcis Főosztlyvezető gretet tett arra, hogy fellvizsgljk a besorolsi anomlikat. Ehhez csatlakozott a Szesza s gpsz szakbizottsg is. Az lsen rszt vettek a kompenzcis főosztly munkatrsai az zletgak humnpartnerei. A bizottsgok vezetői javaslatot tettek a vezető jegyvizsgl, szemlypnztros illetve ms alulrtkelt munkakrk fellvizsglatra. A humnpartner meggrte, hogy rendelkezst ad ki a nyelvptlkkal kapcsolatban. A gpszeti szakbizottsg javaslatait a humnpartner vezető nagyon pozitvan fogadta. A legnagyobb problma a plyavasti zletgnl van, ahol bebizonyosodott, hogy a 6-17 referencia szintek kztt tbb szakmai munkakrnek nincs helye, ilyen pl. az zemeltetsi mrnk, vezető mrnk, terleti mrnk. gretet kaptunk arra, hogy az j utasts hatlyba lpst kvetően megkezdődik a fellvizsglat.

Soros KT. ls 2006. prilis 10.

Az lsre meghvst kaptak a Plyavasti zletg vgrehajtsi alapegysgein műkdő zemi tancsok s zemi megbzottak kpviselői. Elsőknt tjkoztat hangzott el a Plyavasti zletg 2005. vi teljestmnyeiről s a 2006. vi feladatokrl Hovanyecz Pl Kontrolling Főosztlyvezető s Győrffy Tams Műkdsfejlesztsi Osztlyvezető rszről. Az zleti eredmny pozitvan alakult kezdte a főosztlyvezető, a kltsgek kzl viszont rdemes kiemelni az rtkcskkensi lerst, mely nagyon korltozott volt. A 2006. vi zleti terv a hatkonysgunk javulst reprezentlja. Az zleti hozamok trendeződse a MV Cargo megalakulsval tnyleges bevteli forrsokat jelent. A technolgiai ltszmtl tnylegesen elmarad a tny ltszm. A technolgiai ltszm a forgalomnl a legjobban meghatrozhat, de ezt flexibiliss kell tenni, mert folyamatosan vltozik, hangslyozta Győrffy Tams osztlyvezető. A TEB. technolgia ltszm mg nincs elfogadva, ellentmondsokat tartalmaz. Lehet gpi forgcsol eszterglyos munkakr a TEB-nl

Msodikknt a jlti ingatlanok rtkestsből szrmaz bevtel munkakrlmny javt beruhzsok finanszrozsra fordtsrl trgyalt a testlet az ingatlanhasznosts igazgatjval.

A harmadik napirendi pont keretben Virraszt Bla Humnszolgltat Igazgat tadta a tevkenysg-kihelyezs tervezett, majd elmondta, hogy az IHIR projekt mr jl műkdik. Az sszes portfoli szmra szeretnk vgezni ezt a tevkenysget. A jelenlegi hat terletet egy centrumba kvnja sszehozni, melyhez kemny informatikai tevkenysg prosul. Az gyflszolglati irodkban dolgozknak kpzs indul. A KT tagjai megfogalmaztk agglyaikat, nem tmogatjk a centralizlst.

Negyedikknt Miklsn Kővri Jlianna Kompenzcis Főosztlyvezető ismertette az j besorolsi utasts tervezetet. prilis vgre, az utasts kiadsra kerl. Mjus vgig t kell tekinteni, s rendszerezni kell a munkakrket. Az rvnyes MSZSZ szerint kell fellről lefel megtenni. A plyavasttal kezdik s az v kzepig egy szakterletet, tvizsglnak. Minden vasutas munkavllalnak rendelkeznie kell egyni munkakri lerssal. A főtevkenysgi kr vezetője 6-12 besorolsi szint kztt dnt, mg e fltt vezrigazgat-helyettes hatskre a dnts. Javaslatot tettem az rtkelő Bizottsg tagjainak sszettelre. Fontos a felvtelhiny kezelse, a szakmai kpzs elismerse, motivlt jl felkszlt szakemberekre van szksg.

Soros KT ls: 2006. prilis 27.

Elsőknt tjkoztat hangzott el az ingatlan rtkestssel kapcsolatos bevtelek felhasznlsrl. A Vast a gyermekekrt Alaptvny kezelsben s a MV ZRt. tulajdonban lvő Bkscsabai Dikotthon megnevezsű ingatlan egyttes rtkestsről dnttt a testlet. Az ingatlan rtkestsnek eredmnyt jlti s szocilis clra kell fordtani, melynek mrtkről a munkltat s a KT kln megllapodst kt.

A budapesti Hungria Laktelep rtkestshez a munkavllali akarat ismeretben jrult hozz a testlet.

Msodikknt a KT szocilis bizottsga dnttt hrom fő rszre rendkvli szocilis segly odatlsről. Ez a rendkvli lethelyzetbe kerlt munkavllalkat rinti.

 

Miskolc, 2006. prilis 28. Bodnr Jzsef

KT- sajtreferens 06.703642947

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: