Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MÁV ZRT. KÜT HÍRLEVÉL

2018. december

 

A MÁV Zrt. KÜT ülése: december 18.

Elsőként a MÁV Zrt. 2019.évi képzési tervéről, Kramli Ferenc képzésszervezés vezető adott részletes tájékoztatást. Elmondta, hogy a munkaerő utánpótlás érdekében a legfontosabb szakmákra terveztek 27 tanfolyamot. A toborzás számára komoly feladat, hogy a tanfolyam indulásához szükséges létszámot fel tudják-e tölteni. A gyakorlat orientált képzés további alkalmazását támogatják mivel sikeres a szombathelyi forgalmi oktatás, ahol közel 100%-os vizsgaeredménnyel zártak. A belső tanfolyamok száma növekedett. A KÜT tagjainak kérdésére válaszolva kiemelte, hogy a KTI monopóliumának megszűnése mit is jelent a vizsgáztatásban. A képzési rendelet 2018 nyári módosítása két lépcsőben lép hatályba. Elsőként augusztus 15-től változott, a második üteme a változásnak pedig 2019. január 1-től  lesz hatályos. Egyik ilyen változás a tanfolyami bemeneti feltételek módosítása. Az ösztönző rendszer átalakításán is dolgoznak, mely egy mellékletben jelenik majd meg, nem alap-közép-felsőfok, hanem a szakmaiság lesz a meghatározó. A járművezetők esetében az első három modulból továbbra is a KTI vizsgát kell tenni, míg a vállalati hatáskörben az alap és időszakos vizsgák esetében a típus és vonal (állomás, helyismeret) ismeret vizsga kerül, melyre a BGOK fogja felkérni a vizsgabiztosokat. Jelenleg 14 fő MÁV-os kollégának van folyamatban a KTI vizsgabiztosok jegyzékébe való felvétele. A mentorok szerepe a gyakorlatban a jó vizsgaeredménnyel mérhető, ezért bővíteni kellene a számukat a hálózaton. A nagygépes fenntartással foglalkozó járművezetők képzésével kapcsolatos kérdésre azt válaszolta, hogy a vonalismereti utazást a Start járművein annak vezetése nélkül is le lehet bonyolítani Az E-learning oktatások szétosztása minden hónapra egyenletesen történjem meg, ne kampányszerűen, melyre a vezető ígéretet tett.

 

A második napirendi pontban dr. Tar Zsanett a MÁV Zrt. munkajogi vezetője röviden bemutatkozott, majd felkérte Tarjáni Gábort, az Infokommunikációs Igazgatóság projektvezetőjét a HR Önkiszolgáló Portál (HÖP) SZAB modul bemutatására. Prezentációjában részletesen bemutatta a következő évek informatikai lépéseit, melyek a humánterület munkáját segítik majd. A HR vezetés és az IT szakemberei közös gondolkodásának eredménye több fejlesztés elindítása, melyet MÁV csoport szintre szeretnének kiterjeszteni, mindezt úgy, hogy olcsó alkalmazás legyen.  A MÁV- csoportnál azok a vállalatok képesek csatlakozni a HÖP rendszerhez, akiknél a munkavállalók törzsadatait a SAP HR rendszerben tárolják. (MÁV Zrt., MÁV Start Zrt., MÁV SZK Zrt., MÁV-HÉV Zrt., MÁV FKG ) A licenc költségek szétosztása a csoporton belül saját fejlesztésben a HÖP SZAB modulhoz hasonlóan a Karrier Excel (KEX) is indul. A HÖP SZAB bevezetésének célja, segíteni, támogatni a munkavállalók, munkáltatói jogkörgyakorlók, időadat ügyintézők és a humánpartnerek munkáját korszerű informatikai eszközzel, megszüntetni a papír alapú szabadság kérelmeket, kényelmes és gyors ügyintézés valamint a szabadságigénylés egységes folyamatok mentén valósul meg. A HÖP SZAB bevezetésének első fázisában az érintett munkavállalói kör 2019. januárban a nappalos munkavállalókra lesz kiterjesztve, akik általános munkarendben, ezen belül egyenlő, egyenlőtlen, rugalmas vagy kötetlen munkarendben vannak foglalkoztatva (és nem vezényelt vagy beosztástervező rendszerben vannak elszámolva). A második fázis 2020. első negyedévében vezényelt munkarendszabályban foglalkozatott munkavállalók illetve beosztástervezésbe bevont szervezetek munkavállalóinál kerül bevezetésre (MÁV Zrt., MÁV SZK Zrt és MÁV-HÉV Zrt.)

A rendszerbe történő belépés AD-ben tárolt felhasználónévvel és jelszóval történik, web-es felület indításával mutatta be a tesztelés alatt álló folyamatot Tarjáni Gábor. A KÜT tagjai elmondták milyen nehézségek elé állítják a végrehajtó pontokon a munkavállalókat és vezetőiket. Elhangzott az is, hogy egyre több humánfeladat hárul a helyi szakmai vezetőkre, nő a leterheltségük. Legélesebben az informatikai háttér illetve annak kezelése okoz majd komoly problémát. Végezetül felhívták a figyelmet arra, hogy a szabadság kiadásánál fontos a személyes kapcsolat a munkavállaló és a munkáltató között.

 

Különféléken belül a temetési segélykeret felhasználása miatt átcsoportosítást végeztünk a szociális keretből így 5 fő rendkívüli élethelyzetbe került munkavállaló szociális segélykérelméről, 2 fő munkabérelőleg kérelméről döntött a testület.

A KÜT következő ülése 2019. január 24.-én lesz.

KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK.

 

 Bodnár József KÜT elnök, sajtóreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: