Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV ZRt

 

MV ZRt. KT HRLEVL 2006. Mjus

Soros KT. ls 2006. mjus 8.

Tjkoztat a Szemlyszlltsi zletg 2005. vi teljestmnyeirl s a 2006. vi feladatokrl Devecz Mikls Figazgat elterjesztsben. Az zletgnl 2005. jniustl ltszmlepts jegyvizsgl s szemlypnztros vonatkozsban csak figazgati engedllyel mehet, de ilyet mg az ta nem adott ki, kezdte szbeli kiegsztst a figazgat. Az elvrosi kzlekeds bevteleinek nvelsre 60 f felvtelre kerl sor. A karbantarts s a takarts az ahol nem engedtk a kltsget cskkenteni, ezltal teljesltek a tervek. A jegyrtkest automatk beszerzse 2006. v msodik flvben realizldik. A grdl llomny tlag letkora kzel 30 v, megjtsa szksges. A nmet DB. kocsik els darabjai minsgi vltozst jelentenek majd az elvrosi forgalomban s nem mennyisgit. A 30db. Stadler vonat megrkezse utn bekerlnek majd a tvolsgi kzlekedsbe is. Az lsen jelenlv zemi tancselnkk s zemi megbzottak egy-egy krds csokorral kszltek. Felvetettk tbbek kzt a minsgi csere, az nll vllalatt szervezds, a besorols fellvizsglat, a jegykiad gpek hibit s az llomsi feljtsok hinyossgainak krdskrt. Vlaszban a figazgat rszletesen kitrt a jogos felvetsek httrmagyarzataira s arra biztatott mindenkit, hogy ha megakadnak az "gyek" akkor ne hullassunk krokodilknnyeket, ne lljunk le, lpjnk tovbb. A kormnyhatrozat rtelmben gy kell felllni az nll szemlyszlltsi szervezetnek, hogy az pnzgyileg stabil, fejld kpes legyen. A besorolsok fellvizsglatval egyetrt, s egy olyan rendszerben gondolkodik mely igazsgosabb a jelenleginl.

A nmet DB. hasznlt vasti szemlyszllt kocsik beszerzse projektrl dr. Debreczeni Katalin EBK. Fosztlyvezet adott tjkoztatst. Az els zembe helyezst kveten megfelel pnz kell ezek karbantartsra is. A jelenlv jegyvizsglk kpviselje krte a jegyvizsgl tska tartalmnak fellvizsglatt munkavdelmi szempontbl.

Msodikknt az ingatlanhasznostsi igazgatsg a szajoli mveldsi hz knyvszerinti rtken trtn rtkestshez krte a testlet egyttdntst, melyet a KT. egyhanglag tmogatott.

Soros KT ls: 2006. mjus 29.

Elsknt tjkoztat hangzott el a 2185/2005.(IX.) sz. Kormnyhatrozat teljestsre val felkszls helyzetrl, a MV ZRt. tevkenysgi krt, mkdst rint stratgiai krdsekrl Jendrolovics Pl stratgiai vezrigazgat-helyettes eladsban. A kzel ngy hnapja vasutas stratga a tulajdonosnak kszti el a MV ZRt. legjabb talaktsnak lpseit. Bizonyos tpus hmzshez hasonltva, ha meghzunk egy szlat, sszehzza az egszet, ezrt krltekinten kell eljrni. A tervezett elkpzelseket vasutasok rtk a szakmk s a fels vezets tmogatsval. Kivlssal jjjn ltre a Nemzeti Plyavasti ZRt. sajt vagyonnal s a plyaudvarokkal egytt. A hlzati karbantartsba kerljn t a gpszet. A plya-feljtsi programot egy gazdasgi trsasggal valstannak meg, melyet a plyavasti ZRt. hatroz meg. Az llomsi vagyoncsoporthoz kvlrl kapcsold kereskedelmi szolgltatsok bevteleinek bizonyos ezrelke a fejlesztseket szolgln. j fogalomknt a vasti kiktk a karbantartsi csompontok (8-12) ltrehozsa a cl, mely a magntkre alapozza a fejlesztst. Negyedikknt a BILK-hez hasonlan a logisztikai fejlesztsi terletek megvalstsa a cl, melyet szintn magntke bevonsval szeretnnek elrni, ilyen lehet Szolnok, Zhony. Mindez nll egyszemlyes tarts llami tulajdon trsasgban valsul meg privatizci nlkl. Vonalkezelsgek teljes felelssggel irnytanak egy-egy vonalszakaszt. Ami pedig a szemlyszlltst illeti hrom nll gazdasgi trsasgot, kell kialaktani. A Dunavast ZRt. az elvrosi, a Pannonvast ZRt. a tvolsgi, nemzetkzi s minsgi szolgltatst nyjtja. Mindkt trsasg tarts llami tulajdonban maradna 2012-ig. A MVAUT ZRt. pedig a trsgi/helykzi szemlyszlltst valstan meg, regionlis kpessgek alapjn, nelszmol egysgknt a kisforgalm terleteken.

A MV Cargo ZRt. a privatizci tjra lp, mert a grdl llomny s a fejlesztsi ignye csak gy oldhat meg, osztrk-nmet-amerikai rdekld van. A kivlt trsasgokat egy Holding fogja ssze, gynevezett vagyonkezel kzpont max.:120 fvel. Jelenleg hrom team dolgozik, ahol a ltszm s eszkz szmbavtel trtnik.

Msodikknt a Kommunikcis Igazgatsg mdostott mkdsi s szervezeti kapcsolat- rendszerrl, feladatairl tjkoztatta a testletet Zimay Judit kommunikcis igazgat. A cgrl kialaktott kpet pozitvan befolysolja az a szlogen, hogy "Tgy jt s beszlj rla" Az zleti clok kzvettse fontos feladat, de tbb lehetsget kell teremteni a vasutasok szmra, a vidki terleteken is.

A harmadik napirendi pont sorn a MV ZRt. jlti ingatlanjainak rendezsre, hasznostsval kapcsolatos koncepci s eljrsi rend kialaktsra ltrehozott Projekt Intz Bizottsg munkjban a KT elnk s trselnk vegyen rszt, dnttt a testlet.

 

Miskolc, 2006. mjus 29. Bodnr Jzsef KT sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: