Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

KT HRLEVL 2005

MV Rt. KT HRLEVL 2005. FEBRUR

 

Soros KT ls: Februr 7.

 

1.Elsknt az Integrlt Humn Informcis Rendszer bevezetsnek elzmnyeirl a 2004. vi projekt kidolgozsrl tjkoztatta a testletet Szab Lszl Mikls projektvezet. Az lsen rszt vettek a terleti humnszolgltat kzpontok zemi tancsainak kpviseli. Az IHIR projekt cljrl s terjedelmrl rszletes tjkoztatst adott Miklsn Kvri Jlianna SAP integrcis vezet. Tbbek kztt elmondta, hogy a munkavllalk szmra legrzkletesebb megvalsuls 2006. janur 1-tl vrhat. A leggykeresebb vltozs a humnpartnereknl lesz, mivel stratgiai humnmenedzsels lesz a feladatuk. A humnszolgltatk telefonos-s szemlyes gyflszolglatra (hlzati szinten, 24 helyen), valamint gykezelsre tagozdnak. Adatfeltlts utn valamennyi munkavllal munkaideje s minden adat a helyi fggelk szerint pontosan rgztsre kerl. A ltszmtervezs a tnyadatok birtokban kszl, a kltsgterv rszletessge nagyobb lesz, s megvalsul az adatbiztonsg egy magasabb foka. Ezen fejleszts kvetkeztben msfl v alatt folyamatos ltszmcskkens valsul meg, annak kezelsre Kulcs a lehetsghez projekt kszl.. Fel kell kszteni a kollgkat az j rendszer kezelsre (550 f).

2. A msodik napirendi pont keretben a rendkvli lethelyzethez kapcsold juttatsok 2005. vi keretsszegnek hlzati szint felosztsrl dnttt a testlet. A munkltat kpviseletben dr. Vincze Teodra osztlyvezet elterjesztse alapjn 46814 fre 77 milli Ft. kerlt ltszmarnyosan felosztsra. A 3 milli Ft. elklntett keretbl egy 14 tag csald 600e Ft. s egy 12 tag csaldja 400e Ft. rendkvli szocilis seglyben rszesl a munkltat s a KT egyttdntse alapjn.

3. A klnflk napirenden bell a MV Rt. Felgyel Bizottsg lsrl adott tjkoztatst Horvth Istvn a KT elnke. Elmondta, hogy a miniszteri vlaszlevl alapjn a MV Rt. FEB ltszma a 2004. vi zleti v zrsig 15 f marad. Ezutn 9 f lesz s ezrt j tagokat kell deleglni a testletbe. Ezt kveten sszegeztk a menetkedvezmnyt rint vltozsokra rkezett vlemnyeket.

A KT Plyavasti Szakbizottsg lse: 2005. februr 15.

A Plyavasti zletg szervezeti vltozsa miatt szksgess vl zemi tancsok s zemi megbzottak vlasztsra FELHVS megfogalmazsa s kzzttele.

 

Soros KT ls: Februr 21.

1.                  A Plyavasti zletg Terleti Kzpontok talaktsnak tapasztalatairl tartott tjkoztatt dr. Mosczi Lszl figazgat, a hat terleti kzpontvezet, az eszkzgazdlkodsi, a mkdsfejlesztsi s koordincis fosztlyvezet jelenltben. A jelenlegi mkdsi modell az Igazgat Tancs ltal elfogadott, melynek mkdsi tapasztalatait a nyr kzepn egy szervezeti audit keretben fellvizsgljk. A 2005.vre meghatrozott 2097 f ltszmleptsben szerepel a 750 f tvkzl szakember kihelyezse. Kt megolds van, vagy kzsen a Pantellel, vagy felmondja az 1998-ban kttt szerzdst, amely kzel 10 MDFt-ba kerl.A PMLI s TEB Technolgiai kzpontok, sszevonst kell elkszteni, mely ltszm leptssel is jr. Ezt 2005.jlius1-re kell vgrehajtani. A terleti kzpontok a gazdlkodk. A karbantartsi s zemeltetsi alosztlyok a helyi sajtossgok figyelembevtelvel sszevonsra kerltek Az sszevont feladatok a besorols vltoztatst is szksgess, teszik. Krdsekre vlaszolva elmondta a kocsivizsglkat egyben kell tartani, nincs vge a projektnek. Vonatok megszntetshez hatsgi engedly szksges, gy az esti utols s a reggeli kihasznlatlan vonatok busszal val kivltsra is.

2.                  A MV Rt. MSzSz mdostsrl adott tjkoztatst dr.Gulys Tibor projektigazgat, a jrm llapotokrt val felelssget kell kln vlasztani, a kzlekedsbiztonsgi vizsglattl. jra kell definilni a kocsivizsglk tevkenysgt 2005. v jnius 30-ig. A kzlekedsbiztonsgi vizsglatrt a jrm zembentartja a felels. Csak a koncepcirl van dnts. El kell dnteni hol a hatr az zletgak kztt.

3.                  A Gpszeti zletg Jrmfenntarts s zemeltetsi tevkenysg talaktsrl Zarnd Gyrgy mb. figazgat tjkoztatta a testletet. Verseny helyzet alakul ki, a jrmfenntarts tern van rdeklds a tevkenysg irnt klfldi s belfldi vllalkozsoktl. A mhelykapacits sokkal nagyobb mint amennyi jrm van. A karbantartsi helyek racionalizlsa 9 telephelyre a tbbi tz bezrsa egy kltsg hatkony megolds. A vontatsi irnyts korszerstse, hat terleten marad meg a jogkrgyakorls teljes kre. Az zletgbl 865 f ltszmleptst kell teljesteni, melybl 121 f mozdonyvezet.

4.                  A MV Rt. j Esly Alaptvny mkdsrl. Menyhrtn dr Zsiros Mria fosztlyvezet asszony s Tth Sndor gyvezet adott rszletes tjkoztatst. Mit is ad az alaptvny, hogyan kapcsoldik a terleti MEB munkjhoz, s milyen az egyttmkds a megyei munkagyi kzpontokkal az UDOP munkatrsaival.

5.                  A klnflken bell a 2005.vi Vasutasnap megrendezsrl mondtunk vlemnyt. A tradci jegyben a Nemzedkek hivatsa jelszval kerljn megrendezsre.

 

Rendkvli KT ls: 2005. Februr 25. A Gpszeti zletg T. elnkei rszvtelvel.

1. A Gpszeti zletg Jrmfenntartsi s Vontatjrm zemeltetsi szervezet talaktsrl Zarnd Gyrgy mb.figazgat s Marton Gyrgy osztlyvezet adott rszletes tjkoztatst, majd konzultci keretben cserltek vlemnyt az zemi tancsok kpviselivel. A vontats s a fenntarts teljes sztvlasztsa a f feladat. Kt f megrendelnek kell megfelelni, ezek az rufuvarozs, s a szemlyszllts. Ennek kapcsn a jrmsorozatok centralizlst, a javtsi szintek krzetestst kell megoldani. Rendezni kell a kocsivizsglk helyzett. Nagyon sok hozzszl krdsvel, javaslataival segtette az talaktsi folyamat megvilgtst. Egyes esetekben a krdsekre adott vlaszt nem fogadtk el. Fontos a helyi zemi tancsok vlemnynek kikrse.

2. Tjkoztat az j Esly Alaptvny 2004. vi munkjrl, Toth Sndor gyvezet eladsban.

 

Miskolc 2005. februr 25. Bodnr Jzsef KT sajtreferens

 

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: