Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV ZRt

 

MV ZRt. KT HRLEVL 2006. Jlius

 

Soros KT. ls 2006. jlius 24.

 

Elsknt tjkoztat hangzott el a MV ZRt. humnpolitikai clkitzsei, a rszvteli munkagyi kapcsolatot rint szervezeti vltozsokrl, Zsoldos Marianna humnpolitikai vezrigazgat-helyettes eladsban. Elljrban a MV ZRt-re hat kls tnyezkrl szlt, majd elmondta, hogy munkacsoportok alakultak a 2005. vi kormnyhatrozat vgrehajtsnak elksztsre. A 2185/2005. (IX.9.) sz. kormnyhatrozat intzkedsi tervben 2007. janur 1.-re el kell vgezni a MV ZRt. nll infrastruktra-kezel, illetve szemlyszlltst vgz trsasgokra val sztvlasztst. Fontos krdseket kell tisztzni a tulajdonossal,- ki, mit s milyen mrtkben trt. A kzszolgltats alapjn feladatunk bemutatni mennyien utaznak vaston, ezrt pontosan meg kell szmolnunk az utasokat a tulajdonos fel trtn elszmols miatt. A szemlyszlltsnl tbb alternatvbl kell meghozni a legjobb dntst, melybl egyik lehet, ha egy lpsben, hrom nll trsasgot hoznak ltre gy, hogy az mr a cl llapot legyen. Meghatroz tnyez, hogy a vasti trvny azt mondja ki, hogy a plyavastnak direkt llami tulajdonban maradst, nll plyavasti trsasgknt kell mkdtetni. A gpszet talaktsnl tbb tnyez figyelembe vtele szksges, melybl egyik a mozdonyok hovatartozsnak krdse, hangslyozta Zsoldos Marianna. A MV Cargo ZRt. rtkestse nem kerl t az PV Rt.-hez. Hatkonysg nvel intzkedsek sorban az irnyts adminisztratv ltszmnak cskkentse a cl. Humnpolitikai terleten legyen mindenre megllapods, amit mindktfl elre egyeztetett mdon dolgoz ki. Krdsekre vlaszolva a vezrigazgat-helyettes elmondta, hogy Zhony a legutols verzi szerint trvnymdostssal 2007. janur 1.-re alakul t. A technolgiai ltszm tartsa fontos eleme a vasti kzlekeds biztonsgnak. A gpszet karbantartst egyben kell tartani. Az zemi terleteken nem lesz vltozs. A humnszolgltat a MV szervezetn bell marad.

 

Msodikknt a MV ZRt. I-VI. havi foglalkoztatsi helyzetnek alakulsrl adott szbeli kiegszt tjkoztatst Menyhrtn dr. Zsros Mria fosztlyvezet asszony. A trsasg 2006. I. flvi foglalkoztatspolitikai clkitzseinek vgrehajtsa a reprezentatv szakszervezetekkel a 2004.IV.23-n megkttt megllapodsban foglalt eljrsi szablyok szerint trtnt. A ltszmcskkentsben rintettekre vonatkoz gondoskod eszkzrendszer 2006. I. flvben kiterjedt a minsgi cserben rintettekre is. A MV-VEK s MV-ESLY program a csoportos ltszmleptsben rintett 45 v feletti n, illetve 50 v feletti frfi munkavllalknak a munkavgzs alli hosszabb idtartam felmentssel biztostja az tmenet lehetsgt. Fontos az utgondozs, melynek tapasztalatai negatvak, mert csak a nyugdjazs volt a megolds. A MV ZRt. tbbsgi tulajdonban ll trsasgok munkavllali akik az elmlt vekben (2004-2005) a MV ZRt. munkatrsai voltak, s akiket esetlegesen a csoportos ltszmcskkentsben val rintettsg fenyeget egy szerzds mdostssal lhetnek ezen lehetsgekkel, mivel az OFA krelmeinket elfogadta.

 

A klnflken bell az ingatlanhasznostssal kapcsolatban megkldtt rtkestsi nyomtatvnyt rtelmezte a testlet. Az O1-es utasts legjabb tervezethez valamennyi szakbizottsg rsos vlemnye kell. tadtk a megllapodst a 2006. vi teljestmnysztnzsi rendszer mkdtetsrl. Elfogadta a testlet a 2006. II. flvi munkatervt.

 

 

Miskolc, 2006. jlius 24. Bodnr Jzsef KT sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: