Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV ZRt

 

MV ZRt. KT HRLEVL 2006. Szeptember

Soros KT. ls 2006. szeptember 18.

Elsknt tjkoztat hangzott el a 2006/07. vi menetrendben tervezett vltoztatsokrl. Csapataink harcban llnak a GKM-el kezdte szbeli kiegsztst Devecz Mikls figazgat. Fel kell szmolnunk azt a rgi gyakorlatot, hogy ahol hangosabban srnak ott vltoztatunk. Elveiben ms, knlati menetrendet szeretnnk elrni, ami betlthet egy integrl szerepet. A plyval kzsen egysgestve erinket az temes menetrend bevezetsn dolgozunk, mondta a figazgat. A szerelvny fordulok sokkal hatkonyabb, vlnak. Elsknt a keleti rgiban, majd a 2008-as menetrendtl az egsz orszgban szeretnnk bevezetni.

Ezt kveten az tkez kocsik zemeltetsre vonatkoz elkpzelsekrl tjkoztatta a testletet Devecz Mikls. Az zlet sorn csak az zemeltetsi jog tovbbadsrl van sz, az eszkzk tulajdonjoga a MV ZRt- marad. Az intzkeds 67 f munkavllalt rint. Az Utaselltnl megtrtnt az egyeztets a szakszervezetekkel s az zemi tanccsal.

A msodik napirendi pont keretben a Humnszolgltat Szervezet talaktsrl tjkoztatott Virraszt Bla igazgat. Az elmlt egy vben 149 fvel cskkent a szolgltati ltszm. A kiszervezsi folyamat fel lett fggesztve a GKM ltal. A MV ZRt. szervezeti talaktsnak kvetkezmnye, ha az elltand ltszm cskken, akkor ezt az ellts is kveti. Nyitni kell a portfolik irnyba, ehhez viszont ott technikai fejlesztseket kell megvalstani.

Harmadikknt az ingatlangazdlkodsi igazgatsg elterjesztsben a MV ZRt. KT megllapods tervezetet vitatta meg a testlet. Egyhang hatrozat szletett a jlti cl ingatlanok hasznostsnak elvi szablyozsrl. Elfogadta a testlet azt az elterjesztst is, hogy a MV ZRt. vegye vissza a Lokomotv Hotels-tl a kt ve zrva tartott, illetve kis kihasznltsggal zemeltetett dlket. Kezdemnyezte a KT az ingatlanzemeltets fellvizsglatt, felhvta a figyelmet a centralizlt hibaelhrts gazdasgi s idbeni htrnyira. Felvetette tovbb a vasti brlaksok rtkestsrl val trgyals szksgessgt.

Soros KT ls: 2006. szeptember 27.

Rendkvli szocilis seglyben dnttt a testlet a Baross Gbor Oktatsi Kzpont szaki Tanmhely megkeressre. Ezt kveten az Ingatlanhasznostsi Fosztly ltal beterjesztett ingatlanok elidegentsrl mondott vlemnyt a Kzponti zemi Tancs. Egyes ingatlanok nem tartoznak a jlti ingatlanok krbe, ezrt a KT tudomsul veszi az rtkestst.

Kihelyezett KT ls: 2006. szeptember 28. Zhony

A KT tagjai megtekintettk a munkaterleteket, Fnyeslitke, Eperjeske-trak, a tengelytszerel, majd a Plyavasti Terleti Kzpontban Juszk Ferenc zemviteli Osztlyvezet szakszeren mutatta be az egsz tevkenysget, kiemelve a kapcsoldsi pontok szerept. Ezt munkavllali frum kvette.

A Zhonyi Logisztikai s Rakomnykezelsi Szolgltat Zrtkren Mkd Rszvnytrsasg szeptember 11.-i bejegyzsrl tjkoztatott Heinczinger Istvn ltalnos vezrigazgat helyettes. A trsasg technikailag ltrejtt, de nincs dnts a tulajdonviszonyok tekintetben. Tulajdonosi dntsre vr az is, milyen eszkzllomnnyal, milyen ltszmmal alakul meg a trsasg. A GT.-rl szl trvny szerint nem lehet ltrehozni olyan vllalatot, amely eleve vesztsget termel, ezrt fontos az zleti terv. A tjkoztatt kveten a helyi munkavllali kpviselk krdseire vlaszolt a vezrigazgat helyettes. Elmondta, hogy a munkavllalk jogutdlssal kerlnek t, az eltr vlemnyeket is figyelembe veszik a vgs kialaktsnl, az rsos elterjeszts oktber kzepre kszl el.

A dlutni rkban a Kelet-Szlovkiai trakt mutatta be egy prezentci keretben az zemeltetsi folyamat vezetje. Elmondta, hogy bszke arra, hogy j szakembereik vannak, akik ptoljk a rgi technika hinyossgait. Sajt kzti jrmparkkal, s Cargo beruhzsban ptett szocilis pletekkel rendelkeznek. Az ru minsgnek ellenrzse s minstse is feladatuk.

Kihelyezett KT ls: 2006. szeptember 29. Nyregyhza

A MV ZRt. Szervezeti talaktsrl a terlet zemi tancsainak, s helyi vezetinek jelenltben tartott tjkoztatt Zsoldos Marianna megbzott humnpolitikai vezrigazgat helyettes. A 2185-s kormnyhatrozat alapjn 2007. mrciustl a szemlyszllts nll trsasgba vitelt kell megoldani. Egy trsasg hrom divzival alakul meg. A munkavllalk munkajogi jogutdlssal mennek majd t. Az eszkzk tekintetben mg nincs dnts, de krds a motorvonatok vezetinek hovatartozsa is.

A gpszet sorsa is krdses, melyet a Cargo privatizcija befolysolhat. A plyavast terletn egy intenzv leltri folyamat zajlik annak tisztzsa rdekben ki a tulajdonos eszkzben s ingatlanban.

Miskolc, 2006. Szeptember 30.

Bodnr Jzsef KT sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: