Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV ZRt

 

MV ZRt. KT HRLEVL 2006. Oktber

 

Soros KT ls: 2006. oktber 9.

Napirend eltt Heinczinger Istvn ltalnos Vezrigazgat-helyettes elmondta, hogy hossz vvds utn dntttek gy, hogy egy kls szakembernek kell leveznyelni az elkvetkez talaktsokat. Olyannak, akinek jelents tapasztalatai vannak a szervezeti talaktsokban. Mindezt olyan formban, hogy az ember ne srljn. Bemutatta Rankasz Dezs Humnpolitikai Vezrigazgat-helyettest, aki rvid lett ismertet utn vlaszolt a testlet tagjai ltal feltett krdsekre. A tervezett adminisztratv ltszmleptsrl szlva a kvetkezket mondta: a szervezeti talaktst gy kvnom megtenni, hogy az, korrekt, sszer, szakmai elvek alapjn trtnjen. A hnap vgn a rszletekrl tjkoztatom a KT-t. Az els napirend keretben tjkoztat hangzott el a Szemlyszlltsi zletg talaktsrl. Az nll szemlyszllt szolgltat vllalat 2007. mrcius 1-jtl alakul meg mondta bevezetjben Devecz Mikls. Nyitott krds a motorvonati mozdonyvezetk gye s a pnztrosok hovatartozsa. Krdsknt merlt fel a kocsivizsglk beintegrlsa s a megrendeli viszony teljestsnek megoldsa. A figazgat vlaszban elmondta, hogy a hnap vgre ezek a krdsek lezrsra kerlnek. Folyik a leltr, a selejtezs, az zleti terv kszts s a tarifapolitika kialaktsa. Az nll vllalat nem vllalja fel 160000 f ingyen utaztatst, ezrt a vasti trvny alapjn a vastvllalatoknak ebben meg kell llapodniuk. Oktber 6-n leadsra kerlt a cskkentett temes menetrend, melyet a GKM helyettes llamtitkra jvhagyott, gy 24 vonalon, 8 elvrosi szakaszt rintve indul az temes menetrend. A GIR, az SAP megtartsval a humnszolgltatst a MV-tl kvnja megrendelni, zrta els tjkoztatjt Devecz Mikls figazgat.

Msodikknt a MV ZRt. els flvi gazdlkodsrl szl rsos tjkoztatt egsztette ki Kzdy Gbor Kontrolling Fosztlyvezet. Fokozni kell a kltsg takarkossgi intzkedseket a tulajdonos elvrsainak megfelelen. Kormnyzati intzkeds trtnt a vllalat mkdse, 55MdFt-os llami garancis hitellel biztostott vlik. Jvre nem vonnak el pnzt a plyakarbantartstl, s a 2007. vi ltszmot a 2006. vi technolgiai ltszm alapjn hatrozzk meg. Megkezddik a vgrehajt szolglat ltszmfeltltse.

Az egyebeken bell a testlet ttekintette a szervezeti vltozsok s a lejrt mandtumok kvetkeztben kialakult helyzetet. Hatrozatot hozott a KT egy Informcis Kzpont ltrehozsra, mely az T vlasztsokat segti. Megllaptotta, hogy szksges egy szavazat sszest bizottsg megalaktsa a szakszervezetek rszvtelvel, a reprezentativits megllaptsa cljbl.

 

Soros KT ls: 2006. oktber 30.

 

 

Bodnr Jzsef KT sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: