Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV ZRt

MV ZRt. KT HRLEVL 2007. Janur

 

Rendkvli KT ls: 2007. janur 10.

Elsknt a MV ZRt. MSZSZ tervezethez rsban megkldtt vlemnyekre s krdsekre adott vlaszokat Rankasz Dezs Humnpolitikai Vezrigazgat-helyettes. Az Eurpai Uninak, a krnyez vasutaknak s a piaci kihvsoknak kell megfelelnnk. Az t ktet tfogan ennek szellemben kszlt. Az j MSZSZ 2007. prilis 1.-n lp hatlyba. Barcza Pter a projekt vezetje elmondta, hogy a szemlyszllts nll trsasgba vitele az MSZSZ hatlyba lpse utni projekt. Vrhatan ez 2007. jlius elseje. A KT elnk javaslatra ktetenknt elemezte a testlet a krdsekre adott vlaszokat, melyek jabb krdseket indukltak. Ilyen volt az els ktethez a ftevkenysgi krnknt a normatv utastsok elksztsnek rendje, illetve milyen lesz a DHL? A krdsre dr.Neumann Mrta Jogi Igazgat vlaszolt, majd tjkoztatott az DSZSZ talaktsnak tovbbi teendirl. A msodik ktetben az oktatsi kzpontok, az EBK Fosztly, az EU Projekt Igazgatsg tovbbi mkdse, a szolglati laksok gyeinek krdskre szerepelt. A harmadik ktetben a plyavasti zletgon bell az Igazgatsgok megtartsa mellett rvelt a KT plyavasti szakbizottsg vezetje, felvetette mg a tvrsz s a vonatfel- s tvevi ltszm integrlst az zletgi ltszmba. A negyedik fejezetben a kocsivizsgl szolglati egysg Szeszhoz kerlsnek szakmai, versenykpessgi vetleteit krtk fellvizsglni. A tervezet szerint ez 898 f. Az tdik fejezetben jeleztk, hogy a gpszetnl a cskken munkltati jogkrgyakorlk szmt kvet munkavllali kpviseletek szma is kevesebb lesz. Ezltal gyengl a rszvteli kpviselet. Kln projekt foglalkozik Zhonnyal.

A klnflken bell a 2006. vben ki nem fizetett temetsi seglyek soronkvli kifizetsrl dnttt a testlet.

Soros KT ls: 2007. janur 22.

Az els napirendi pont keretben Heinczinger Istvn vezrigazgat a MV ZRt. mkdsi, szervezeti s irnytsi rendszere trgykrben, illetve a 2007. vi feladatokrl szlt. A hrom legfontosabb feladatknt jellte meg a konszolidcit, a reorganizcit s a modernizcit. Jelents anyagi tmogatst kap a trsasg mintegy 250 MdFt rtkben, ezrt a vesztesgszint nvekeds meglltsa a cl. Ehhez jrul hozz a 2500 f vzfej leptse, mely 6,5 MdFt megtakartst jelent 2007-ben. A menedzsment kltsgeket drasztikusan cskkenteni kell. A szervezeti hierarchia jelenlegi 17-18 szintjt 8-ra kell cskkenteni. Az v vgn mindig van pr szzmilli megtakarts az zletgaknl, ezrt a jvben a feladatokhoz rendelik a pnzt. Krdsekre vlaszolva Heinczinger r elmondta, hogy a kocsivizsglk hovatartozsnak krdse nem eldnttt krds. A szakmnak kell eldnteni, mert szakmai s biztonsgi krds is. Zhonnyal kapcsolatban llspontja szerint addig nincs rtelme a kiszervezsnek, amg nincs megllapods az oroszokkal s a knaiakkal a jvt illeten. A portfolik tekintetben a szakmai terletek a f hangsly. Stratgiai dntsek janur 31-ig. A humnnal kapcsolatban hangslyozta, hogy csak azrt kiszervezni, mert ez benne volt a ltszmtervben nem fogjk. Az talakul ingatlan stratgit kveten j alapokra helyezik a takartst, mivel a piac sszezrt, kartellba tmrlve a kzbeszerzst is megtmadtk.

Msodikknt a MV ZRt. 2007. vi ltszmtervrl tartott konzultcin Rankasz Dezs vezrigazgat-helyettes ismertette az prilis 1-i cl llapotot, mely szerint 36914 f. sszltszmot kell elrni. Kormnyzati dnts az EU. Projekt Igazgatsg nemzeti autplya trsasgba vitele. Valamennyi vezeti s adminisztratv szinten a ltszm cskkentse. A kpzs 2007. vi indtsa fontos feladat. A KT kri az oktatsi tervet.

A harmadik napirendi ponton bell a 2007. vi rendkvli lethelyzethez kapcsold juttatsok felosztsnak irnyelveirl Miklsn dr. Kvri Julianna fosztlyvezet adott tjkoztatst. Az ves keretbl a nagycsaldosok s a rendkvli lethelyzetbe kerlk rszre 15 Milli Ft-ot elklntett a testlet egyttdntve a munkltatval. Dnts szletett 2007. I-II-III. havi temetsi segly 36000 Ft-os kifizetsrl, egysgesen valamennyi szolglati helyre vonatkoztatva. A 2006. vi maradvnyokat is gy kell kifizetni. Az egyb seglykeret az prilisi j MSZSZ ltszm alapjn kerl megllaptsra.

Rendkvli KT ls: 2007. janur 29.

Az egyes vasti mellkvonalak (14+5) szemlyszlltsi feladatainak kzton trtn megoldsrl cm elterjesztshez dr. Mosczi Lszl zletgi vezrigazgat-helyettes tett szbeli kiegsztst. Elmondta, hogy a tulajdonos dntse rtelmben 10 vonalon mg tehervonati kzlekeds vrhat. A gpszetnl s a szemlyszlltsnl mindenkinek van munkahelye, mg a plyavastnl 9 fnek nem tud munkt felajnlani a jvben. Vonali vgrehajtsi utasts kszl, melynek tervezett megkldik a KT rszre.

Msodikknt a kiemelt sportegyesletek brleti szerzdsnek mdostshoz jrult hozz a testlet.

 

Miskolc 2007. janur 29. Bodnr Jzsef KT Sajtreferens

 

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: