Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV ZRt

 

MV ZRt. KT HRLEVL 2007. Februr

 

Soros KT ls: 2007. februr 15.

Elsknt a MV ZRt. 2007. vi szocilis seglykeretnek felosztsrl hozott hatrozatot a KT. (1/2007. 02..15) A KSZ. 75. 1. pontja alapjn a rendkvli lethelyzethez kapcsold juttatsokra 79.363.700 Ft. keretsszeget biztost a munkltat. A keretbl 10 milli Ft-ot a nagycsaldosok, mg 5 milli Ft-ot a rendkvli lethelyzetbe kerlk rszre elklntett a testlet a munkltatval egyttdntve. A temetsi seglyek kifizetsre I-II-III hban egysgesen 36.000 Ft sszegben szletett megllapods. Valamennyi szolglati helyen ezt kell kifizetni. A szervezeti egysgekre a MV ZRt. j MSZSZ hatlyba lpst kveten 2007. prilis 1.-tl kerl megllaptsra a ltszmarnyos keret. Az I-II-III. hban kifizetett temetsi seglyek nem terhelik a szolglati helyek kereteit.

A msodik napirendi pont keretben Az egyes vasti mellkvonalak (14+5) szemlyszlltsi feladatainak kzton trtn megoldsrl cm elterjeszts vlemnyezsvel kapcsolatban az Mt. 15/b. .-ban foglaltak alapjn konzultcit kezdemnyezett a KT. Az elterjesztst krtk rsban kiegszteni a munkavllalk foglalkoztatst rint vltozsokkal, a MV ZRt. gazdlkodsra gyakorolt szmtssal. A testlet krte tovbb a szolglati illetve brlaksok tovbbi zemeltetse illetve az rintett szolglati helyen lak vasutas munkavllalk munkba jrsnak biztostsra vonatkoz munkltati elkpzelseket. A kiegszt rsos elterjesztst dr. Mosczi Lszl zletgi vezrigazgat-helyettes szbeli kommentrja kvette. Elmondta, hogy most mg 9 f kivtelvel valamennyi munkavllalnak tudnak munkt biztostani. A kvetkezkben mr nem biztos ez a foglalkoztatsi garancia. Krdsekre vlaszolva kifejtette, hogy a csomponton kvl, utaztatssal illetve munksszlls biztostssal is megadjk a lehetsget a munkavllalk tovbb foglalkoztatsra. A KT tagjai felhvtk a figyelmet a nagy tvolsgok miatti idkiess (2-3 ra a bejrs) kvetkeztben a ni munkaerre hrul teher megoldsra. A felknlt munkahelyek nem felelnek meg a foglalkoztatsi megllapodsban foglaltaknak. Az eslyegyenlsg ve 2007, ezrt krjk fellvizsglni a ni munkaert, rint intzkedseket. A munksszllk llapotnak vizsglata s feljtsa is szksges ezen munkavllalk fogadsa esetn. A jelenlv plyavasti s szemlyszlltsi humnpartner vezet reaglt az szrevtelekre. Ilyen felvets volt a munkltati jogkrgyakorlk fel felmrs kezdemnyezse a korengedmnyes nyugdjazs ignylsre, vlaszukban elmondtk, hogy ezt a munkavllalknak kell krelmeznik. A Gpszeti zletgnl valamennyi rintett tovbbfoglalkoztatsa biztostott, a gpsz szakbizottsg krte a munkaid kezds vltoztatsnak lehetsgt.

A MV ZRt.-nl szolglati s brlaks vonatkozs tekintetben Bereznai Jnos Ingatlan zemeltetsi Osztlyvezet elmondta, hogy 2006. vben 26 milli Ft-os vesztesggel zemeltek a humningatlanok. tlagos szint alatti a laksllomny llapota. A szneteltetett vonalakon rendkvl alacsony szinten fogunk tudni megfelelni, mivel sem forrssal, sem fedezettel nem rendelkezik az ingatlan zemeltets. A KT tagjai jeleztk, hogy megkezddtt az lloms pletek felmrse kapcsn, a szolglati s brlaksok tovbbi zemeltetsnek fellvizsglata. Tovbbi krds ezen munkavllalk bejrsa, munkaid kezdse.

A vagyonvdelmet rint intzkedseket Kis Kroly Biztonsgszervezsi Osztlyvezet mutatta be. A MV ZRt. 2007. december 31.-ig kb. 200 milli Ft-ot biztost a Vastr Kft. rszre a feladatok elltshoz, a ngy lland s a 14 mobil rhelyen. Megtrtnt a kapcsolat felvtele a rendrsg, a hatrrsg s a polgrrsg szerveivel, s ltrehoztak egy ZLD szmot ingyenes bejelentsekre. Javaslatknt megfogalmazdott, hogy kssenek egy kln szerzdst a vasutas munkavllalval, a vdelmi feladatokra illetve a vonalbejr srbben jrja a vonalat, mert ennek is visszatart ereje van.

Az egyb aktulis krdsekre dr. Mosczi Lszl vlaszolt. Tjkoztatott arrl, hogy a Zhony trak krdst komplex mdon kell kezelni. A trgyalsok ht tmban folynak, 63 cg jelentette be rszvtelt. A Miniszterelnki Hivatal Klnoki Kis Sndort bzta meg a trsasg alapts elksztsvel.

A szemlyszllts talaktsrl szlva a vezrigazgat-helyettes elmondta, hogy 2007. jlius 1.-tl MV Start ZRt. nven j nll vllalat jn ltre.

A klnflken bell a szabadsg kiadsnak vltozsrl, a szemlyszllts kpi megfigyels rendszerrl, valamint az IHIR kapcsold feladatairl szl rsos anyagokat kapta meg a testlet.

 

Miskolc, 2007. februr 15.

Bodnr Jzsef KT Sajtreferens

 

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: