Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV ZRt

MV ZRt. KT HRLEVL 2007. Mrcius

 

Soros KT ls: 2007. mrcius 08.

Elsknt a MV ZRt. mkdsnek fbb folyamatairl Kamars Mikls az Igazgatsg elnke tjkoztatta a testletet. Ksznttte a nket a nnap alkalmbl, majd a kvetkezkkel folytatta, a Nemzeti Fejlesztsi Terv rszeknt egy kzptv kzlekedsfejlesztsi koncepci kszlt. Az Igazgatsgba az eddigi gyakorlattl eltren, szakmai alapon deleglt a tulajdonos. Megsznt a bizalmi elven val bekerls. Az Alapt okirat mdostsval megkezddtt a vezetsi struktra talaktsa. A termelsi tmogats n az elmlt vhez kpest, s dnts szletett az vi ktszeri tarifaemelsrl. A kormny hozzjrult a kihasznlatlan mellkvonalak forgalom szneteltetshez. Az Igazgatsg elnke ezt kveten szlt a legfontosabb folyamatokrl. Elsknt a szemlyszllts lenyvllalati nll trsasgknt val mkdtetst jellte meg. Ehhez be kell mutatni egy kzptv tervet, mert a mkdsi engedlyt csak gy adja ki a Magyar Vasti Hivatal. A MV ZRT marad egysgeinek jelentsen cskken a msodik flvben a vesztesge, mert a mintegy 20 MD Ft negatv szaldt viszi magval a MV Start ZRt. A MV Cargo ZRt. privatizcijbl ered nyeresg megjelenik a msodik flvben. Stratgiai fkuszba helyeztk a MV ingatlanllomnyt. Az ingatlanbefektetsi szakma vek ta vrja ezek felszabadtst. Ezek egyttesen jelentik a versenykpessg feltteleinek megteremtst. A visszamarad MV talaktst a kvetkez krdsek, megoldsa hatrozza meg. A gpszet jvbeni funkcija, illetve a plyavast hatkonysg s irnytsi szempontbl trtn talaktsa. Nem a politikai szndk vgrehajtsa veznyel, hanem a mkdkpessg biztostsa, mondta Kamars Mikls. Ezt kveten a KT tagok krdseire vlaszolt.

Msodikknt a Plyavasti zletg szervezeti talaktsnak hatsairl szlt Szamos Alfonz figazgat. Az elz szervezs lnyeges tapasztalata, hogy tlzottan koncentrlta a szellemi llomnyt, gy tvol voltak a vgrehajtsi szintektl. Most a mrnki szakaszokra kerlnek a szakmai feladatok. Nem vltoztattak a munkltati jogkrgyakorls rendjben. Irnytsi szinten 4 osztlyt megszntettek s ltrehoztak kt csoportot. A vgrehajtsi szinteken tisztn szakmai alosztlyok jnnek ltre, mondta a figazgat. Az rsos elterjesztsben szerepl ltszmadatokat nem fogadta el a testlet, errl konzultcit kezdemnyezett.

A klnflken bell rendkvli lethelyzetbe kerlt munkavllalk seglyezsrl dnttt a testlet.

Soros KT ls: 2007. mrcius 26.

Az els napirendi pont sorn tjkoztat hangzott el a MV ZRt. Szemlyszlltsi zletg nll trsasgba trtn szervezsrl, a vgrehajt szolglati helyek zemi tancsi kpviselinek jelenltben. Dr. Mosczi Lszl zletgi vezrigazgat-helyettes elmondta, hogy egy 2004-es kormnyhatrozat rja el az nll trsasg ltrehozst, ennek hatrideje azonban tbbszr mdosult. A mai tjkoztat indtsval tartani tudjk a 2007. jlius 1.-t, mint kitztt clt. A szemlyszlltsi zletg 2007. jnius 30.-n 5931 fvel zrja a ltszmot a MV ZRt-nl. A megalakul j MV Start ZRt.-be jlius 1.-tl tkerlnek a kocsivizsglk. Zsoldos Marianna HR.Igazgat prezentcis tjkoztat keretben bemutatta az j szervezet felptst. Kiemelte, hogy a szlltsi ignyek azonostsa utn egy karcs trsasgirnytsi szervezet jn ltre, s a terleti irnytsrl a termk alapra trnek t. Megsznik a hat terleti kzpont, valamint a 18 csomponti fnksg is jnius 30-n. prilis, mjus hnapban dntenek a 18 Szemlyszlltsi Szolgltatsi Kzpont vezetinek kinevezsrl. A munkavllalk munkajogi jogutdlssal mennek t, a jegyvizsglk tovbbra is maradnak veznylsi helyeiken, nem lesznek felosztva a divzik kztt. Ltszm lepts nincs kitzve ehhez a projekthez, a MV ZRt. mkdsi hatkonysgval, sszefgg talaktsokkal kapcsolatban azonban biztostjk a MV-VEK ignybevtelt. prilis 15-e utn minden terleten Road-show keretben rszletes tjkoztatst adnak a felvetd krdsekre. Az llomsi kapus, a poggyszmegrz s a kocsimos berendezs kezeli brrel egytt tkerlnek a plyavasthoz, mondta krdsre vlaszolva Nmethn Matcz gnes a projekt egyik vezetje. A KT elnke krte az Alapt Okirat s az j MSZSZ tervezetet vlemnyezsre megkldeni a Kzponti zemi Tancsnak.

A msodik napirendi pont keretben Masa Beta osztlyvezet tjkoztatta a KT-t a 2007. vi rendkvli lethelyzetbl add szocilis seglyek janur-februri felhasznlsrl. A szocilis segly krelmeket tovbbra is a KT egyttdntsben kzpontilag brlja el a testlet. A munkltat mjus kzepre tesz javaslatot az prilisi j szervezeti ltszmok informatikai tvezetse utn, a ltszmarnyos keret felosztsra. A fizetsi elleg elosztsra a munkltat j javaslatot adott t, melyet 2007. jlius 1.-tl kvn alkalmazni.

Az egyebekben a hinyz T vlasztsi jegyzknyvek, bekrst szorgalmazta a KT elnk.

 

Miskolc, 2007. mrcius 26.

Bodnr Jzsef KT Sajtreferens

 

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: