Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV ZRt

MV ZRt. KT HRLEVL 2007. prilis

 

 

Orszgos delegl rtekezlet 2007. prilis 4.

Az orszg minden pontjrl rkeztek az zemi tancsok kpviseli, zemi megbzottak, hogy megvlasszk a 13 fs Kzponti zemi Tancsot. Az zemi tancsnokok a jellsek elhangzsa utn nylt szavazssal egyenknt dntttek a testlet sszettelrl. A vgeredmnyben visszatkrzdik valamennyi zletg kpviselete. Bodnr Jzsef Plyavasti zletg TEB- Miskolc, Cseh Bla Zoltn Gpszeti zletg- Miskolc, Csire Zoltn Knyvel egysg- Debrecen, Drnyei Szilrd Gpszeti zletg- Pcs, Fbin Klmn Plyavasti zletg- Szombathely, Horvth Istvn Plyavasti zletg Forgalom- Budapest, Krolyi Csaba Gpszeti zletg-Pcs, Klupta Istvn Szesza- Debrecen, Nagy Rbert Plyavasti zletg Forgalom- Pcs, Skarbit Barna Gpszeti zletg-Debrecen, Szab Ilona Szesza- Pcs, Sznok Jzsef Gpestett Rakodsi Csompont-Zhony, Vadkerti Zsolt Plyavasti zletg PML- Budapest. A vlasztst kveten megtartotta els lst az j sszettel KT. Megvlasztotta elnknek Horvth Istvnt, trselnknek Fbin Klmnt, melyet a jelenlv zemi tancsok kpviseli tudomsul vettek.

Soros KT ls: 2007. prilis 16.

Az ls az prilis 4-n megalakult 13 fs testlet jonnan deleglt tagjainak bemutatkozsval kezddtt. Ezt kveten a KT munkjt segt bizottsgokat s azok vezetit vlasztotta meg a testlet, majd a KT elnke javaslatot tett a terleti referensekre, melyet egyhang tmogats fogadott. A testlet felhatalmazta a KT elnkt az zemi Megllapods megktsre, majd elfogadta a KT gyrendjt.

Msodik napirendknt szerepelt a ZLoRaSz ZRt-hez trtn tevkenysg kihelyezs vgrehajtshoz tadott rsbeli tjkoztat szbeli kiegsztse Zsoldos Marianna humnerforrs igazgat rszrl. Az rsos elterjesztssel kapcsolatban a Vasutasok Szakszervezete kifogst nyjtott be melyben, els krben nem szletett megllapods, kezdte tjkoztatjt Zsoldos Marianna. A Zhony terletn mkd zemi tancsok krdseit Sznok Jzsef KT-tag tolmcsolta, melyekre Szamos Alfonz Plyavasti Figazgat vlaszolt. A nagyon sok idegen szval tzdelt elterjesztsben a szerzds engedmnyezsvel, a krnyezetvdelmi elrsok betartsval is foglalkozott vlaszban a figazgat. A munkavllalkat rint kzvetlen krdsek a tevkenysgi kr bvtse, a jogutdls s az ehhez kapcsold juttatsok, a szolglati laks, a brlaks, a menetkedvezmny vonatkozsban visszatrknt merltek fel. A lakskoncepciban egy tfog j megolds szksges, a tevkenysg-kihelyezs valamint a privatizciban rintett munkavllalk irnyban. A menetkedvezmnnyel kapcsolatban j elterjeszts kszl 2008. janur 1-tl. Jelenleg a vasti trvny s a 179/2004. sz. kormnyrendelet szerint kell eljrni. A tevkenysg-kihelyezs clja az, hogy a plyavast tevkenysgi krbl a nem plyavasti alaptevkenysgek kikerljenek, a profil tiszta mkds kialaktsa megtrtnjen. Az traksi s ahhoz kapcsold egyb tevkenysgek technikai, technolgiai fejlesztshez szksges forrsok tkebevonssal biztosthatk legyenek. Clja tovbb az, hogy a szksges dntsek oly idben megszlessenek, amely lehetv teszi a ZLoRaSz ZRt. tevkenysgnek megkezdst, az erforrsok tcsoportostst, valamint a flss vl erforrsok tovbbi sorsnak rendezst 2007. jlius elsejig. A tervezett tevkenysg-kihelyezsbl add szervezetracionalizls a PML s TEB szakterletek szervezeti egysgeit nem rinti. A KT a tervezett talaktst csak akkor tmogatja, ha valamennyi munkavllal szmra biztostott a foglalkoztats. Ehhez az, szksges, hogy a tervezettnl sokkal szlesebb kr tevkenysget vgezhessen a megalakul trsasg.

 

Az egyebekben a KT elnke bejelentette, hogy a pcsi terlet vonatfel-s tvevi is megkaptk az v vgi szocilis tmogatst, valamint egy t gyermekes csald is utlag rszeslt a seglybl.

 

Miskolc, 2007. prilis 30.

Bodnr Jzsef KT Sajtreferens

 

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: