Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

Nk a vastrt, vast a nkrt Miskolcon

KT HRLEVL 2005. MRCIUS

 

A MV Rt. KT. kihelyezett lst tartotta Szombathelyen 2005. mrcius 2-3-4.-n.

Az els nap dlutn Kugler Flrin vezrigazgat helyettes az Igazgat Tancs lsrl, Apavri Jzsef Kompenzcis Fosztlyvezet az j munkakr rtkelsen alapul brrendszerrl, dr.Br Tibor osztlyvezet a munkagyi kapcsolatokrl a kollektv szerzds zletgi fggelkeirl adott tjkoztatst. A msodik napon Szombathely lloms forgalmi iroda, vltllt rhelyek, gpszeti telephely s a terleti logisztikai kzpont megtekintsvel kezddtt. A szolglatot teljest munkavllalk nehzsgeiket mondtk el a megjelent vezetknek. Ezt kveten a KT. egy korbbi dntst realizlta, azltal, hogy a munkltatval val egyttdnts sorn gy hatrozott, hogy kiemelten kezeli a rendkvli lethelyzetbe kerlt munkavllalkat. A tzgyermekes szombathelyi Kiss Krolynt, frjt s ngy kisebb gyermekt ksznttte Kugler Flrin vezrigazgat helyettes a KT tagjai s a sajt jelenltben. A csald Szombathelyen csaldi hzban l, ahol a ht lny s hrom fi kzl a legkisebb Titanilla ngy hnapos, mg a legidsebb lny Boglrka 17 ves. A ngyszzezer forint szocilis juttatssal, olyan kzzel foghat segtsget kvntunk biztostani, mely a gyermekek nevelkedst szolglja.

Az nneplyes s hls feladat utn a terlethez tartoz zemi tancsok kpviseli, zemi megbzottak rszvtelvel frumot tartott a KT. s a hrom meghvott vendg. A krdsek zme a besorolsokkal kapcsolatban merlt fel, melyre rgtn minden krdez vlaszt kapott s volt lehetsge azt vitatni. Szinte valamennyi zletg kpviselje jelezte a terletn felvetd problmkat, gy volt mozdonyvezet, jegyvizsgl, raktrnok, bels ellenr, vezet vltkezel, vonalellenr s csomponti vezet is. A kzvetlen tallkozs mindkt fl szmra hasznosnak tltetett, ezrt ms terleten is megvalsthat.

A harmadik napon rtkeltk a kihelyezett ls eredmnyessgt.

Kihelyezett KT. ls 2005. mrcius 17.

A SZESZA zemi tancselnkk rszvtelvel konzultatv lst tartott a KT a nyugati plyaudvar kirlyvrjban. A terleti kzpontok s a szemlyszllts vezeti klcsnsen tjkoztattk egymst a jv lehetsgeirl. Bemutattk az j iker Bz motorvonatot, majd megtekintettk az utazs 2005 killtst.

A dlutni zrt lsen elsknt a KT elnke adott tjkoztatst a felgyel bizottsg lsrl.

A msodik napirend kapcsn elhangzott, az oktatsi tevkenysg teljes anyagnak megkrse vlemnyezsre

A harmadik napirend sorn a KT a jlti ingatlanok hasznostsa trgyban hatrozatot hozott. A hatrozatban a Legfelsbb Brsg Mfv.II.10.292/2004/4.sz..vgzse alapjn a KT a jlti ingatlanok sorba tartznak tekinti a sport ingatlanokat is.

Soros KT ls 2005. mrcius 30.

Elsknt tjkoztat hangzott el a MV Rt. 2004.vi foglalkoztatsi cljainak megvalsulsrl s a 2005. vi foglalkoztatspolitikjrl dr.Menyhrtn Zsros Mria eladsban. A munkltati jogkr gyakorljtl elvrhat az Mt. ismerete, a kollektv megllapodsok alkalmazsa. A ltszmleptst egy trningen felksztett vezetk hajtjk vgre. A MV Rt. hlzati talaktsa nem rzta meg a munkagyi kzpontokat, mivel a lepts megoszlott a rgik kztt. Vrhatan az vvgre befejezdik a lepts ezltal megnyugvst, hozhat a munkavllalknak.

Msodikknt javaslat hangzott el a Trsasgi Szolgltatshoz tartoz szervezetek j MSZSZ tervezetre, szervezetracionalizlsi elkpzelsekre. Elad:Lkai Gusztv figazgat. Az ingatlankezelsi tevkenysg tkerlt a trsasgi szolgltatshoz. Az informatika sem vltotta be a hozzfztt remnyeket, gy a vltozs megtrtnt, tjkoztatott a figazgat. A Beszerzs Expressz projektrl Bihari Lajos projektvezet szmolt be. Elmondta, hogy a raktrak racionalizlsa nem okoz nehzsget az zletgaknak Elssorban a helykihasznls, kltsgcskkents s munkaer lepts szerepel a projektben mindez gy, hogy a GIR vgpontok minden raktrban legyenek ott. A szakterlet zemi tancs kpviseli krdeztek s javaslatokat tettek a gyakorlati tapasztalatok alapjn. Elhangzott az is, hogy fellvizsgljk a biztonsgi kszleteket.

Elterjeszts az oktatsi tevkenysg racionalizlsra. Elad: Zsoldos Mariann fosztlyvezet. Ez nem a MV Rt. munkavllalinak tovbbkpzsrl szl kezdte a szbeli kiegsztst a fosztlyvezet, majd gy folytatta: ez elssorban foglalkoztatsi krds. Vasti szakkpz centrum ltrehozst tervezik. A regionlis ltestmnyeket plyzat tjn oktatsi clra hirdetik meg.

A klnflken bell a plyavasti zletg szocilis segly keretnek felosztsban dnttt az zletg munkabizottsga a munkltatval. A Gpszeti zletg Figazgatja Zskai Lszl Gyrgy bemutatkoz ltogatst tett a testletnl. A MV Rt. FB. vlasztsi szablyzatot mdostotta, -kt ft deleglt a testlet a nyugdjas seglyek felosztst vgz bizottsgba,.-Francia csaldos cseredls felhvsnak kiadsrl dnttt a KT.

Miskolc 2005-03-31 Bodnr Jzsef KT Sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: