Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV ZRt

MV ZRt. KT HRLEVL 2007. Mjus

 

Soros KT ls 2007. mjus 3.

Elsknt a MV ZRt. 2007. vi zleti tervrl tjkoztatta a testletet Sipos Sndor portfolikezelsi ltalnos vezrigazgat-helyettes. A 2007. vi zleti terv kzel 40 Mrd Ft-os vesztesggel szmol, mely vesztesg a MV Start ZRt. msodik flvi megalaktsval jelentsen cskken. A MV Cargo ZRt. rtkestsbl szrmaz bevtel az vvgre pozitv szmviteli szaldt hozhat. A kiadsi oldalon jelents ttel a brnvekeds, mely 8%-os tlagbrt jelent s ez 10 Mrd Ft tbbletet jelent. A kltsgvetsbl ngy rszletben rkezik a tmogats. j alapokra kell helyezni a tervezst, nullabzis kiindulsi alaprl. Jelenleg 63 Kft. mkdik a MV-nl, folyik a vizsglat egyes tevkenysgek visszaszervezsre. A kt plys kft. tovbbi sorsval kapcsolatban hrom verzibl kell majd a dtshozknak vlasztani, MV-hoz trtn visszahozsuk, a kt cg egyestse, vagy az egyik privatizcija, vlaszolta krdsre a vezrigazgat-helyettes.

A msodik napirend sorn bemutatkozott az Ingatlanhasznostsi Igazgatsg j vezetje, dr. Sarls Mikls, majd tjkoztatott arrl, hogy a MV ZRt. Igazgatsga jvhagyta az ingatlangazdlkodsi stratgit. Rviden ismertette a kitrsi pontokat: 1.) hat budapesti projektre, projekt trsasgot hoznak ltre, 2.) Ingatlan Alap ltrehozsa, mely egy befektetsi alap 15 Mrd Ft-os rtkben, 3.) az ingatlan nyilvntarts felgyorstsra ltrehoztk az Ingatlan nyilvntartsi osztlyt. Ezt kveten munkatrsai szbeli kiegsztst tettek ingatlanok brbeadsval kapcsolatban. A MV-nak szmos olyan dlje van ma, melyet vek ta nem hasznl, ezrt kszlt a brbe adsi elterjeszts tz ilyen dlre. A KT testleti dnts alapjn nem fogadta el az elterjesztst, klnbz jogi, gazdasgi s koncepcionlis okok miatt, ezrt dnts elkszt bizottsgot lltott fel.

A klnflken bell a Plyavasti zletg 2007. vi ltszm tervnek vizsglata, illetve rendkvli szocilis seglyek elbrlsa trtnt.

Soros KT ls 2007. mjus 14.

Napirend eltt a MV ZRt., mint munkltat nevben Zsoldos Marianna Humnerforrs Igazgat, a MV ZRt. KT nevben Horvth Istvn elnk alrta az zemi megllapodst.

Elsknt a MV ZRt. Szemlyszlltsi zletg nll trsasgba val kiszervezsnek koncepcijrl tadott rsos tjkoztatval kapcsolatban feltett krdsekre vlaszolt Zsoldos Marianna Humnerforrs Igazgat s Devecz Mikls figazgat a MV Start ZRt. vezrigazgatja. Az lsen rszt vettek a SZESZA zletg, valamint a kocsivizsglk zemi tancsainak kpviseli. Elljrban a vezrigazgat kitrt arra, hogy terveik szerint 2007. msodik flvben tmogatsi szerzdst rnak al a kormnnyal. A vrhatak-e tovbbi forgalomszneteltetsek, vonatszm cskkentsek krdsre vlaszolva, azt mondta jelenleg folyik a kzlekedsi rendszer sszerstse, a prhuzamossgok megszntetse. A hrom divzival kapcsolatban ms a feladata, ms az utazkznsge mindhromnak. Az j jrmvek arra a terletre kerlnek ahol a legnagyobb az utazkznsg. A kocsivizsglati tevkenysg az zembentart felelssge s mr 2005-ben a CARGO kiszervezsekor eldlt, hogy hov kell tartoznia. A munkavllalk szempontjbl egyik legfontosabb krds a munkajogi jogutdlssal trtn tkerls, ezt a humn igazgat gyakorlati pldkkal mutatta be s nyugtatta meg a ktkedket. Kitrt arra is, hogy j megllapodst szeretne ktni a szakszervezetekkel, ahol mr az j trsasg rdekei dominlnak majd. Mjus vgig eldl, hogy a TSZK munkavllali hov kerlnek, az oktatk a BGOK ltszmba. A szolglati laksokban maradnak a bentlakk, a szocilis seglykeretet tovbb viszi az zletg, a jelenlegi humnszolgltatst pedig megrendelik a MV ZRt-tl.

A msodik napirendi pontban a MV ZRt. 2007. vi szocilis seglykeretnek felosztsra tett munkltati javaslatot Masa Beta osztlyvezet. A 2007. prilis 30.-ig felhasznlt temetsi s rendkvli szocilis seglyek levonsa utn a maradk keret ltszmarnyosan az zletgak kztt kerl felosztsra. A KT az elterjesztst elfogadta s krte a srgs intzkedst az zletgak fel.

Harmadikknt a KT meghallgatta az dlk brbeadsval kapcsolatban a monitoring bizottsg sszefoglaljt. A testlet megllaptotta, hogy az Ingatlan Igazgatsg, mint rintett munkltati szervezeti egysg a brbeads sorn nem jrt el kell krltekintssel. A tz dl azzal a felttellel adhat 2007-ben brbe, hogy 2008.-ban plyztatssal kell a brlt kivlasztani.

A klnflken bell a testlet trgyalta a humn szolgltat jabb gyflszolglati helyeinek sszevonst, mellyel nem rt egyet mivel ez jabb ltszmleptseket generl.

Az ingatlan gazdlkods tevkenysg kihelyezsrl konzultcit kezdemnyez a testlet 2007. 05. 31.-n.

 

Miskolc, 2007. mjus 15.

Bodnr Jzsef

KT Sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: