Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV ZRt

MV ZRt. KT HRLEVL 2007. Jnius

Kihelyezett KT ls 2007. mjus 30.

A MV ZRt. Kzponti zemi Tancsa kihelyezett lst tartott az szaki Jrműjavtban s Ferencvros plyaudvaron. Elsőknt az szakiban tjkoztatt hallgatott meg a testlet a portfoli műkdsről dr. Mrkus Imre igazgat előadsban. Az lsen rszt vett a helyi zemi tancs elnke s tbb helyi vezető is..

Ezt kvetően a Ferencvrosi plyaudvarokat tekintette meg a KT. Az llomsfőnk bemutatta azt a sokrtű tevkenysget, melyet az itt dolgozk vgeznek. A szolglati helyek bejrsakor rvilgtott arra, milyen ltszm hinnyal kell a napi feladatokat elltni. Kiemelte azt is, hogy az elmlt hrom vben az ingatlanok zemeltetse megdrgult, s a feljtsi, karbantartsi munkk sorra elmaradtak.

Soros KT ls 2007. mjus 31.

A MV ZRt. tdolgozott ingatlangazdlkodsi stratgijrl dr. Sarls Mikls Igazgat adott rszletes tjkoztatst. Ismertette a kitrsi pontokat. A gazdlkods alapfelttele, hogy tudjuk mi az amivel gazdlkodni kell kezdte mondandjt az igazgat. Ltrehoztk 15 fővel a Tulajdonrendezsi s nyilvntartsi Osztlyt dr. Kurucz Ildik vezetsvel. A hasznosts terletn az rtkests s a brleteztets j alapokra helyezse a tevkenysg-kiszervezsvel, revitalizlssal a Vagyonkezelő ZRt. keretein bell valsul meg. Prhuzamos tevkenysg nem maradhat. Az Ingatlanbefektetsi Alap ltrehozsval egy 7-8%-os hozamot kell produklni. Mirt j az Ingatlan Alap a MV ZRt.-nek? Egyrszt mert ma Magyarorszgon a legellenőrzttebb ez a forma. Msrszt a portfolifrissts lehetősge biztostott, melyet az alapkezelőnek kell megtenni. Fejlesztsi cl projekt cgek ltrehozsa a hat budapesti fejplyaudvaron, melyből a bevtel a szolgltats sznvonal emelkedst kell, hogy szolglja. A projektfejleszts a vilgon mindentt gy trtnik, hogy kiviszik kisebb cgbe, cskkentve ez ltal az anyavllalat kockzatt. A jlti ingatlanokra vonatkoz megllapodst nem rinti az intzkeds sorozat.

Az egyebekben Krolyi Csaba a gpszeti telephelyek ldatlan llapotra hvta fel a testlet figyelmt.

Soros KT ls 2007. jnius 11.

Tjkoztat a MV ZRt. 2007. vi foglalkoztatsi cljainak I. negyedvi teljestsről, Menyhrtn dr. Zsros Mria Kontrolling s Kompenzcis Főosztlyvezető előterjesztsben. Az tadott rsos anyag rszletesen ismertette a teljes munkaidőben foglalkoztatott ltszm alakulst, a belső kpzsek főbb mutatit. Szbeli kiegsztőjben a főosztlyvezető asszony elmondta az prilis s mjus havi tnyltszmokat is. Kiemelte, hogy a viszonyts alapja a bzis, ez pedig 2006. jnius 30. melyhez kpest kell 2007. jnius 30.-ra a 2500 fő vzfej s az adminisztratv ltszmleptst befejezni. Ez vrhatan teljesl is. Ezt kvetően a tlra alakulsval kapcsolatban fejtette ki nzeteit, minden jogos tlmunkt ki kell fizetni, ugyanakkor az indokolatlan kifizetst vizsglni kell. Megllaptsokat tett az egyes zletgak irnyba, gy szlt arrl, hogy a szemlyszllts jobban kihasznlja a kapacitst az temes menetrend kapcsn, ugyanakkor az utasforgalom nem nőtt a vrt mrtkben. Azrt mert most a beetets időszakt ljk. A gpszetnl nőtt a teljestmny, javult a hatkonysg. sszefoglaljban kitrt arra, hogy az első negyedvet j gazdlkodssal zrta a trsasg. Ezutn valamennyi zletg kpviseletben krdseket s vlemnyeket fogalmaztak meg a KT tagjai. Sz esett tbbek kzt a ltszmleptsek humnusabb eszkzeinek alkalmazsrl, a nyugdjas foglalkoztatsrl, a rszmunkaidőről, a Hay brrendszer hinyossgairl, a humnszolgltati feladatok komplex felmrsről, a szakmunks ltszmfelvtelt akadlyoz alacsony indul brről a TEB-nl, a karrier portl műkdsről, a trsgi vasutaknl dolgozk helyzetről, valamint a mozdonyvezetői hinyrl. Menyhrtn vlaszban hangslyozta, hogy a konstruktv egyttműkds hve, gretet tett egyes rszkrdsek megoldsra, majd megksznte a KT tagjainak pozitv gondolkodst, a vllalatcsoport rdekben tett egyttműkdő javaslatait.

A msodik napirend keretben az 57. Vasutasnap rendezvnyeit mutatta be Kormnyos Lszl a Kommunikcis Igazgatsg munkatrsa. Elmondta, hogy lőlncos kzvetts lesz a helysznek kztt. A helyszneken mg tbb nyeremny s jtk, melynek a fedezete is biztostott. Nyitunk az utasok fel, erre utal a szlogen is. Ez a mi napunk, de nyitva a kapunk!

Harmadikknt mr harmadszor trgyalta a testlet a Plyavasti zletg 2007. vi ltszmtervt. A szervezeti talaktsok folyamatban vagyunk, kezdte mondandjt Győrfy Tams osztlyvezető. A ZLoRaSz megalaktsa, a trsgi vasutak munkavllalinak visszakerlse, a tvgpr kezelők tkerlse az zletghoz tovbb bonyoltja a helyzetet. Ms ltszmmal kalkullnak a 2007. vi ltszmtervhez, mssal a 2007. vi szocilis seglykeret felosztshoz, s megint mssal a szakmai alosztlyok zemi tancs vlasztshoz. A szakbizottsg vezetőjt felhatalmazta a testlet a ltszm konzultci lezrsra.

A klnflken bell temetsi s rendkvli szocilis seglyekről dnttt a testlet.

 

Miskolc, 2007. jnius 11.

Bodnr Jzsef

KT Sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: