Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV ZRt

 

MV ZRt. KT HRLEVL 2007. Jlius-Augusztus

 

Soros KT ls 2007. jlius 2.

Elsknt tjkoztat hangzott el a MV ZRt. Gpszeti zletg 2007. vi fbb tervkitzseirl, feladatairl s a gpszet jvkprl. A piaci nllsuls elsegtse a f cl, kezdte Zskay Lszl Gyrgy figazgat. Elmondta, hogy egy rtelmes remotorizcis program indtsa szksges, mert jelenleg a mozdonybeszerzs csak 18 hnapos megrendelssel valsul meg. Az S8 projekt egy transzparens mkdst s gazdlkodst kvetel meg. A kls tke bevonsa, a gpszeti kapacitsok piaci ignyekhez igaztsa elengedhetetlen felttel. Az elmlt vekben nagyon mostohn kezelt jrmjavtk kzl az szaki s a Szolnoki bekerl a portfoliba. A tervek szerint az anyagelltst sajt hatskrben kvnjk megoldani. Az ingatlant szeretnnek vinni az j trsasgba, mondta a figazgat.

Msodikknt a 2007. vi Kpzsi Tervet, valamint a terv els flvi teljestsrl kszlt sszefoglalt tekintette t a testlet s megllaptotta, hogy tbb helyen prhuzamossgok vannak.

A harmadik napirendi pont kapcsn az Ingatlangazdlkodsi Igazgatsg megkeressre, szentendrei dl ingatlan brbeadshoz, illetve a brleti szerzds megktshez jrult hozz a KT.

Az egyebekben a KT tagjai nyilatkoztak mandtumuk megltrl.

Rendkvli KT ls 2007. jlius 30.

Tjkoztat a MV ZRt. 2007. vi szervezeti talakulsa kvetkeztben trtnt vltozsokrl Zsoldos Marianna Humnerforrs Igazgat rszrl. Ismertette a technikai jelleg mdostsokat. A keskeny nyomkz vasti szemlyszllts MV ZRt-n bell marad. Elmondta, hogy tbb vezeti beoszts plyztatsa folyamatban van. A KT tagjai felvetettk, hogy rendezni szksges a MV szolglati s brlaksok egysges dntsi mechanizmusa gyben a jogkrket. Jelzst adtak az DSZSZ-nl kialakult szervezeti vltozsok miatt kialakult anomlikrl, az j T vlaszts szksgessgrl.

A msodik napirend keretben a KT mkdst tekintette t a testlet. Az rvnyes mandtummal rendelkez T elnkk felhvst, fogalmaztak meg az orszgos delegl rtekezlet sszehvsra, 2007. szeptember 12-re.

Soros KT ls 2007. augusztus 30-n

Az els napirendknt az Ingatlan rtkests s brbeadst szablyoz j utastsok tervezett tekintette t a testlet. A KT tagjai megllaptottk, hogy a MV ZRt.-nek, mint megbznak, tulajdonosnak illetve a MV Vagyonkezel Zrt-nek, mint megbzottnak a feladatait nem szerencss egy utastsban szablyozni, mert a feladat, hatskr valamint a felelssg nehezen rtelmezhet a tervezetben foglaltak szerint.

Msodik napirendknt az j F.1.-F.2. szm utastsok december hnapban trtn hatlyba lptetst megelz oktats s vizsgztatst szablyoz munkltati tervezetrl alaktott ki llspontot a KT.

A szakmai terlet kpviseli, azt az llspontot alaktottk ki, hogy az utastsban bevezetsre tervezett vltoztatsok megfelel oktatsa illetve a vizsgztats lebonyoltsa nagyon megterheli az rintett szakmai terleteket. Ezrt, a vlemnyezsben javasoltk a munkltatnak, hogy az utastsok bevezetsnek hatridejt tegye t 2008. mrcius 01-re. Vlemnyk szerint a mdostott idponton bell, megfelel temezssel elvgezhet lenne az oktats s vizsgztats, s nem jelentkeznnek plusz kltsgek.

A klnflk napirendi ponton bell az DSZSZ-nl bevezetett, a munkltati jogkrgyakorls rendjben vgrehajtott munkltati intzkeds krlmnyeivel foglalkozott a testlet. A rendelkezsre ll informcik alapjn megllaptst nyert, hogy az elzetes egyeztetsek a vltoztatsrl elmaradtak. A rendelkezs kiadsnak krlmnyeirl egyeztetst kezdemnyezett a Jogi Igazgatval a Kzponti zemi Tancs.

Dnts szletet mg az elmlt idszakban a rendkvli idjrs kvetkeztben krt szenvedett munkavllalk seglyezsrl.

 

Budapest, 2007. augusztus 30.

MV Zrt. Kzponti zemi Tancs

Bodnr Jzsef

Sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: