Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV ZRt

MV ZRt. KT HRLEVL 2007. Szeptember 12

 

Rendkvli kiads

 

A MV ZRt. szervezeti talaktsnak illetve a ciklusid vge miatt a MV ZRt Kzponti zemi Tancs tagjainak a szma tbb mint egyharmaddal cskkent. A ltszmcskkens kvetkeztben a KT mandtuma megsznt.

Ezrt a KT mkdsben rintett mandtummal rendelkez zemi tancs elnkk felhvssal fordultak a MV ZRt. valamennyi szervezeti egysgn mkd zemi tancs illetve zemi megbzott fel. Megfogalmazva azt a tnyt, hogy a MV ZRt. szervezetnek talaktsa sorn a Munka Trvnyknyvben a kzponti zemi tancs rszre biztostott jogok gyakorlsa minden munkavllal rdeke. A felhvsra 133 f zemi tancsnok vett rszt a 2007.szeptember 12-n Budapesten a Trekvs Mveldsi Kzpontban megtartott orszgos delegl rtekezleten. A jellt lista a MV ZRt. munkaszervezetnek felptse alapjn a ftevkenysgi krkben foglalkoztatott munkavllalk ltszmarnyt figyelembe vve kszlt. Karcsony Szilrd levezet elnk ismertette a listra felkerlt szemlyek szakmai hovatartozst, majd megkrte a jellteket egy rvid bemutatkozsra. Ezt kveten a jellt listt 133 igen szavazattal, tartzkods s ellenszavazat nlkl fogadta el az orszgos rtekezlet. Jelltet llthatott a MV ZRt. szervezeti egysgein megvlasztott mandtummal rendelkez zemi tancs. ltek is ezzel a lehetsggel, de a jelltek nem kaptk meg az 50%-os tmogatst, gy a jelllistra sem kerltek fel. Ezutn teljes tmogatssal a nylt szavazs mellett dntttek a kldttek, elfogadva a levezet elnk javaslatt, hogy a listra egyszerre trtnjen a szavazs. Ennek alapjn 126 igen 3 tartzkods s 4 ellenszavazattal megvlasztottk az j sszettel Kzponti zemi Tancs tagjait a kvetkez sszettelben: Bodnr Jzsef Plyavasti zletg TEB, Csire Zoltn Plyavasti Fknyvelsg, Csire Lszl s Drnyei Szilrd Gpszeti zletg, Fbin Klmn Plyavasti zletg, Hamza Istvn Zhony, Horvth Istvn Plyavasti zletg, Krolyi Csaba Gpszeti zletg, Nagy Rbert Plyavasti zletg, Nagy Gbor, Pappn Janics Judit Humnszolgltat szervezet Budapest, Vadkerti Zsolt Plyavasti zletg., Wgner Lajos

A testlet megtartotta alakul lst, amelyen megvlasztotta a KT elnknek Horvth Istvnt, mg trselnknek Fbin Klmnt. A rvid feladat megbeszls utn a KT elnke tjkoztatta a delegl rtekezletet aktulis krdsekrl, s a MV ZRt. tovbbi talaktsnak tervezetrl..

Ksznjk a szervezsben, a lebonyoltsban rsztvev valamennyi kollgan s kollga segtsgt.

 

 

 

 

 

 

 

Miskolc, 2007. szeptember 12.

Bodnr Jzsef

KT Sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: