Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

Nk a vastrt, vast a nkrt Miskolcon

KT HRLEVL 2005. PRILIS

 

Soros KT ls: 2005. prilis 11.

Elsknt a Gpszeti zletghoz tartoz kocsivizsglati tevkenysg irnyts korszerstsre, az MSZSZ mdostsra tadott rsos elterjesztshez Zskai Lszl Gyrgy figazgat tett szbeli kiegsztst. A msodik negyedvben konkrtt kell tenni mi fog trtnni a kocsivizsglat tern. Mjus 1-tl a hat terleti kzponti telephely vezetinek megbzsa megtrtnik, az MSZSZ talaktsval.

Mrton Ferenc fosztlyvezet elmondta, hogy a kocsivizsglat vvgig marad a gpszetnl. A munkltati jogkr gyakorlk szma cskken . A mobil kocsivizsglat kialaktsa, a felttelek biztostsa az zletg feladata. A medd idk kiszrse a mobil tevkenysg bevezetsvel nagymrtkben hozzjrulhat a hatkonysg fokozshoz. Ezt kveten az lsen jelenlv kocsivizsglati telephelyek zemi tancsainak kpviseli tettek fel krdseket s adtak szakmai javaslatokat. Ilyenek voltak pldul a fts vilgts szerelk helyzetre, a kpzs tovbbi sorsra, a mobil tevkenysg gyakorlatra vonatkoz krdsek.

A KT llspontja szerint mivel a szervezeti vltozs rinti a vgrehajtsi egysgeket, ezrt a helyi zemi tancsok vlemnyt is ki kell krni.

A msodik napirend sorn a KT elnke a MV Rt. FB. munkavllali kpviselje adott tjkoztatst a budapesti plyaudvarok fejlesztsi elkpzelseirl. Ezutn a MV Hotels Rt. Igazgatsgi lsrl, a 2004.v beszmoljnak elfogadsrl, s a 2005. v zleti tervrl beszlt.

A KT a munkltatval egyttdntve a rendkvli szocilis segly elklntett keretbl prilis 8-n Miskolcon adta t a 600000.-Ft-os seglyt Oszlnyi Zoltn sajecsegi vltkezelnek, segtve ezzel a 12 gyermek vodai s iskolai elltst.Ezenkvl Majoros Sndor szerencsi tolatsvezet rszeslt 100000.-Ft-os

Rendkvli seglyben, melyet dr. Vincze Tedra osztlyvezet adott t.

Soros KT ls: 2005. prilis 25.

Az els napirend a MV Rt. KMvB-vel egyttes lsen kerlt megtrgyalsra. A munkltati elterjesztst a tervezethez dr.Debreczeni Katalin fosztlyvezet tartotta meg. A MV Rt. j Munkavdelmi Szablyzat tervezett trgyalta a kt testlet. Az zletgak munkabiztonsgi munkatrsai bevonsval kszlt dokumentum, melyet az EU. jogharmonizci kapcsn illetve a szervezeti talaktsok hatsra kell meglpni. A jelenleg hatlyos MVSZ killta az id prbjt.

Klmn Lszl osztlyvezet ismertette a tartalmi s szerkezeti vltozsok fbb elemeit. Ilyen pl. az MVSZ helyi fggelk alkalmazsa, a MV bels utastsainak vltozst kvet j utasts szerkesztse. A munkavdelmi kpzs s oktats rendszerben gy technikban, mint alkalmazott mdszerekben vltoznia kell. Az egyni vdeszkzk a helyi fggelkben kerlnek meghatrozsra, gy mint a tisztlkod szerek s a vditalok. A kmiai biztonsggal kapcsolatos kvetelmnyek nagysgrendekkel lettek nagyobbak, mint eddig. A munkahelyi kockzat rtkels a veszlyek elhrtsa rdekben trtnik ugyangy, mint a munkra kpes llapot vizsglata. Az elterjesztseket kveten a kt testlet tagjai tettek szrevtelt, javaslatokat.

Msodikknt a MV-VEK s MV- ESLY program utasts tervezethez adott rszletes ismereteket Menyhrtn dr. Zsiros Mria fosztlyvezet. A program konkrt clja a hossz MV munkaviszonnyal, de nyugdjjogosultsggal mg nem rendelkez, ltszmleptsben rintett munkavllalk rszre lehetsg biztostsa a szolglati id nvelsre s az elltatlan idszak elkerlsre. Azokat rintheti, akiknek maximum 3 vk hinyzik (letkorban s/vagy szolglati idben) ahhoz, hogy nyugdjjogosultsgot szerezzenek. Ez egy olyan intzkeds mely mindktfl rdekeit szolglja. A MV tulajdon portfolikat is bekapcsoljk a rendszerbe. A 2005. vben a nk kzl az 1951-ben szletett, 54. letvket betltk s az ennl idsebb, nyugdjra nem jogosultak, frfiak kzl az 1948-ban szletett 57. letvket betltk, s az ennl idsebbek kzl azok, akiknek elrehozott nyugdjazshoz hinyzik a szksges szolglati idejk (38 v). A jrandsgokat (a munkavgzs alli mentesls idtartamra az tlagkeresetet, a szabadsga idtartamra a tvollti djat) havonta kapja meg a munkavllal. Korkedvezmnyes szolglati id esetn rtelemszeren azok krt rintheti, akik 3 ven bell vlnak elrehozott nyugdjra jogosultt. Errl tjkoztatta a parlament foglalkoztatsi bizottsgt is a fosztlyvezet. Beszlt arrl is, hogy llskeres klubok, beindtst tervezi a munkltat. Arccal a ftevkenysg fel.

A klnflken bell az O1.sz. utasts tervezet vlemnyeit sszegezte a testlet. Ezt kveten trgyalta a KT az ingatlan rtkestsre vonatkoz ingatlan-zletgi javaslatot, -Bkscsaba, Kiskunhalas mveldsi hz, Gyomaendrd s Kunfehrt dl,- melyhez nem jrult hozz.

A KT tagjai a MV Rt. Felgyel Bizottsg munkavllali kpviseljre tettek javaslatot Horvth Istvn KT elnk szemlyben.

A francia csaldos dls egszsgpnztron keresztl trtn jelentkezsi lapjt fogadta el a KT.

 

Miskolc 2005-04-26 Bodnr Jzsef KT Sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: